Vijf tips als je je vriend moet missen op reis


Na drie maanden eindelijk weer samen!

Op reis zonder je vriend moet kunnen. Maar altijd makkelijk is het niet. Laat je reis niet bederven door het gemis met deze vijf tips. Ik overleefde er drie maanden Australië mee 😉

1. Koop een bundel

Contact houden kan tegenwoordig gelukkig heel gemakkelijk. Iedereen heeft een mobiele telefoon, en een Australische SIM-kaart maakt bellen, smsen en whatsappen bovendien een stuk goedkoper.

2. Skype-dates inplannen

Berichtjes sturen en ontvangen is leuk, maar elkaar spreken én zien is nog veel leuker. Met Skype heb ik altijd het idee dat je (bijna) weer even bij elkaar bent. Deze sessies kun je het  este van tevoren inplannen, want anders komt het er weer niet van en is er zo weer een week voorbij. Zeker als er een groot tijdsverschil is.

3. Bezoekje plannen

Het missen van je vriend is een stuk minder erg als je weet dat hij bijna naar je toekomt. Op die manier wil je nooit naar huis. Hij komt immers naar jou. Een bezoekje ‘breekt’ ook meteen de lengte van je trip.

4. Terugdatum weten

Weet waar je aan toe bent en maak een afspraak met elkaar: wanneer ben je (ongeveer) weer terug? Zo heb je beide iets om naar uit te kijken en naar af te tellen. Maar vergeet ook zeker niet te blijven genieten van je reis. Dan is het gemis het in ieder geval waard geweest.

 5. Doel voor ogen

Waarom wilde je ook alweer (alleen) op reis? Houd je doel voor ogen en laat je niet te veel meeslepen door het gemis. Als het goed is wilde je niet voor niets weg. Maak je droom waar nu je er toch bent.

N.B. Het willen reizen en het missen van je vriend blijft een afweging die je telkens weer moet blijven maken. Mijn tijd down under is het gemis tot nu toe zeker waard geweest, maar hoelang blijft dat het nog? Als je op een gegeven moment niet meer kan genieten en vaker verdrietig bent dan gelukkig is het misschien tijd om terug te gaan. Het Great Barrier Reef loopt niet weg! 😉

Feestdagen zonder je vriend zijn extra moeilijk. Gelukkig is het lekker weer 😉
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *