Vier hotspots van het Noordereiland 1


Begin januari bracht ik (helaas slechts) anderhalve week door op Nieuw-Zeeland’s Noordereiland. Ik at en sliep me rot, zodat ik genoeg hotspots kon testen om de leukste vier met jullie te delen.

Onderstaande vier hotspots vond ik de leukste restaurantjes en ‘hotels’ van het Noordereiland (althans, van de hotspots die ik getest heb).

Foodtruck Garage
Auckland wordt steeds hipper, zo heb ik mij laten vertellen. Dit restaurant draagt daar zeker aan bij: de Foodtruck Garage speelt in op de foodtruck-trend en komt met een heuse ‘garage’. In het restaurant wordt het gevoel van een werkplaats gecreëerd. De ‘echte’ foodtruck staat buiten en wordt gebruikt voor evenementen. Op het menu staan foodtruck-klassiekers als hotdogs en burgers, maar dan op een gezond(e) (mogelijke) manier bereid. Denk aan quinoaburgers, biologisch vlees en Sundae-ijs van frozen yoghurt. Je vindt de Foodtruck Garage hier: 1/90 Wellesley Street West in Auckland.

Quinoa pattie met salade bij de Foodtruck Garage

Tamara Lodge
Deze accommodatie bleek een echt backpackershotel te zijn, maar met een héél chil sfeertje. Tamara Lodge in Wanganui ligt pal aan de Wanganui-rivier, heeft een grote tuin met picknicktafels en hangmatten, barbecue, grote opgeruimde keuken, eettafel, woonkamer, dorms en verschillende kamers met of zonder eigen badkamer. Je kunt er bovendien gratis fietsen ‘huren’. De lodge ligt op loopafstand van het gezellige centrum. Een goed alternatief dus voor de dure hotels in Nieuw-Zeeland. Adres: 24 Somme Parade in Wanganui.

Wakker worden in de Tamara Lodge

Mt Vic Chippery
Wie in Nieuw-Zeeland reist ontkomt niet aan Fish and Chips. De Mt Vic Chippery tilt de national dish echter naar een heel ander niveau. Geen wegrestaurant of snackbar: bij Mt Vic Chippery kun je kiezen uit verschillende soorten vis (prijs naar kwaliteit), meerdere soorten friet, sausjes en side dishes, zoals een huisgemaakte cole slaw. Behalve een traditionele fush and chups-maaltijd kun je ook kiezen voor een burger. Gemberbiertje erbij en smullen maar, in de Chippery of take away. Allemaal rennen dus naar 3 Majoribanks Street in het hippe Wellington.  

Genoeg hotspots in Wellington!

Set Up on Manners
Een andere hotspot in Wellington is Set Up on Manners. Dit hotel – aan Manners Street – biedt compacte studio’s aan met alles erop en eraan: tweepersoonsbed, bureau, wifi, tv, kledingkast, eigen badkamer en keukentje met broodrooster, kookplaat en zelfs een magnetron. Wat wil je nog meer? Dit alles krijg je bovendien tegen een schappelijk bedrag: 90 dollar (ongeveer 60 euro) per kamer per nacht. Set Up on Manners zit middenin het centrum van Wellington, aan Manners Street 57.

Hier moet je níet heen!
Tegenvaller vond ik het Oasis Motel in Tokaanu. Het personeel was hier onaardig, de kamer was stikheet en wifi was erg duur. Ook restaurantjes waren in deze omgeving lastig te vinden.

Ben jij wel eens in Nieuw-Zeeland geweest? Laat jouw tips achter in een reactie onder dit bericht!

N.B. Voor deze blog ben ik niet betaald. Ook heb ik niet gratis overnacht of gegeten.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Vier hotspots van het Noordereiland