Aussie Reading (part 3)


De laatste twee maanden is mijn leestempo wat vertraagd. Ik vierde Kerst en Oud & Nieuw, vierde vakantie in Nieuw-Zeeland en was daarna alleen maar aan ’t ‘sight-see’en’. Toch lukte het met weer vijf boeken uit te lezen. Iets voor jou?

Deze boeken verslond ik mijn laatste weken in West-Australië, in Nieuw-Zeeland, in Sydney en in Melbourne.

Dinosaurus Canyon – Douglas Preston
Niet iedereen houdt van dinosaurussen, maar ik wel. Ik vind dinosaurussen (en mammoeten trouwens) fascinerend! De titel van dit boek schrok mij dan ook niet af. In tegendeel. Het verhaal gaat over een schatzoeker die wordt neergeschoten in de woestijn van New Mexico. De man die het lijk vindt, vindt een notitieboekje, Vervolgens ontstaat er een klopjacht op dat notitieboekje. Wat betekent de code die in het boekje staat? En waar leidt die code naartoe? Wie zal de schat vinden? Het verhaal is spannend en zit goed in elkaar. Ik las de Nederlandse vertaling en dat was fijn gedaan.

Slave – Mende Nazer
Ook deze titel voorspelde al veel: een heftig boek dit keer. Maar ook dat kon ik best aan, Het verhaal van de Zuid-Sudanese Mende is bizar. Op een dag wordt zij – met vele anderen – weg gestolen uit haar stam en verkocht als slavin aan een Arabisch echtpaar. Van haar tiende tot dat ze volwassen is werkt Mende dag en nacht voor het stel, zonder vergoeding of vrije dagen, en wordt mentaal en fysiek mishandeld. Op haar twintigste wordt ze aan een zus van haar meester in Londen ‘uitgeleend’. Daar weet ze uiteindelijk te ontsnappen.

Not that kind of girl – Lena Dunham
Dit boek stond al een tijdje op mijn ’to-do-list’. ‘Toen ik boekloos en alleen op het vliegveld van Auckland aankwam en ‘m zag liggen, kocht ik het boek dan ook meteen. Maar om eerlijk te zijn viel Lena Dunham me een klein beetje tegen. Oké, ze kan briljant schrijven. Maar wat een vaag boek. Zoveel informatie (en namen) dat ik Lena’s levensloop soms niet meer helemaal op een rijtje had. Ik heb me vermaakt, maar kijk toch liever Girls. Overigens was het wél heel leuk om de overeenkomsten tussen Lena’s leven (haar boek) en Girls te zien!

Seven sunny days – Chris Manby
Ach, laten we er weer eens een slecht vrouwenboek in gooien! Het was het enige boek dat ik op dat moment nog in mijn bezit had, dus waarom niet? Het boek gaat over drie vriendinnen die samen op vakantie naar Turkije gaan. Eén vriendin gaat trouwen, één vriendin is net gescheiden, en de andere – een jaloersmakend fotomodel – heeft net een vriend. In een luxe resort vieren ze het ‘vrijgezellenfeest’ van de bride to be. Ik verwachtte dan ook een hoop seks en vreemdgaan, maar zelfs dat zat er niet in. Dit boek is ietwat saai, maar toch minder voorspelbaar dan menig vrouwenboek dat ik eerder in Australië las.

Going out – Scarlett Thomas
Bij gebrek aan beter viste ik dit boek uit een boekenrek in een hostel in Sydney. Ik heb er dan ook maar liefst drie weken over moeten doen voor ik ‘m uit had. Ik kwam er gewoon niet doorheen. Of ik had geen tijd (of maakte geen tijd). Going out gaat over Luke, een jongen uit Engeland die allergisch is voor zonlicht. Hij zit zijn hele leven al in zijn slaapkamer. Julie – zijn enige vriendin en tevens buurmeisje – is erg slim, maar te bang om iets van haar leven te maken. Als iemand in Wales zegt Luke te kunnen genezen, gaan de twee (met een aantal vrienden) op roadtrip naar Wales. Ik verwachtte dan ook een aanstekelijk boek over een roadtrip in Engeland, maar Luke en Julie bleken pas na twee derde van het boek te vertrekken. De aanloop duurt veels te lang. Het plot is saai.

Hebben jullie deze boeken wel eens gelezen? En welk boek moet ik écht nog lezen mijn laatste week down under? 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *