Vier hotspots van het Zuidereiland


In Nieuw-Zeeland kun je heerlijk eten en drinken. In Wellington wemelde het van de leuke tentjes, en in Auckland mag je Ponsonby Road écht niet overslaan. Maar ook het Zuidereiland kent zijn hotspots.

In januari dit jaar was ik – samen met N. – anderhalve week op het Zuidereiland. Wat waren onze hoogtepunten op het gebied van eten, drinken en overnachten? Onderstaande vier hotspots mag je niet missen.

Wine Tasting Tour in Marlborough
De bekendste wijnstreek van Nieuw-Zeeland is de Marlborough, waar voornamelijk Sauvignon Blanc wordt geproduceerd. Een wijntour in Napa hebben we vorig jaar helaas moeten overslaan, maar in Nieuw-Zeeland konden we gelukkig voor een herkansing gaan. Onze Airbnb-host tipte ons Na Clachan, een bedrijfje dat wijntours in Marlborough aanbiedt. Je kunt kiezen voor een hele dag of een halve, en kunt aangeven naar wat voor soort wijnboeren te wilt (groot, klein, etc.). De tour kostte ons 65 dollar per persoon. We proefden meer dan 30 verschillende wijnen en werden ook nog opgehaald en thuisgebracht. Erg leuk!

Wijntour Marlborough

Tank/Nelson
Ten westen van Marlborough ligt Nelson, een heel leuk stadje vol leuke restaurantjes en terrasjes. Wij dronken er een koffie bij een foodtruck en luisterden naar muziek van een straatmuzikant. Toen later toch de trek begon te komen haalden we een salade en wrap bij Tank, een healthy hotspot die in heel Nieuw-Zeeland blijkt te zitten. Begonnen met pure sapjes en smoothies en dus inmiddels ook vast voedsel. Vanaf dat moment was ik verslaafd! En het is nog betaalbaar ook: je betaalt ongeveer tien dollar voor een wrap of een salade (en zit daarna echt vol). Ze zijn niet zuinig met de ‘dure’ ingrediënten.

Tank in Nelson

Te Nikau in Punakaiki
Een tip van D. en volkomen terecht: het Te Nikau Retreat vind je aan de westkust van het Zuidereiland en ligt in the middle of nowhere. Nou ja, vlakbij de bekende Pancake Rocks, maar dat is het ook wel. Verwacht dus veel rust, zeker als je – net als wij – in een Hideaway Huisje zit. Je hoort en ziet hier niemand, want het huisje staat middenin het oerwoud. Wij aten noodles op onze veranda, keken een filmpje in bed en sliepen enorm goed (want stilte en pikdonker). Neem vooral een kijkje bij de ruige zee na de Truman Track en blijf een paar nachtjes als je echt tot rust wilt komen.

Te Nikau in Punakaiki

C1 Espresso in Christchurch
Zoals ik al eerder schreef is Christchurch na de aardbevingen van een paar jaar terug nog steeds niet de oude. Het hele centrum ligt in puin, en daarom hebben zich daar buiten leuke hotspots gevestigd. Zo ook C1 Espresso (of Cee one espresso). Deze tent werd in de Lonely Planet getipt voor koffie en brunch, dus dat hebben we dan ook maar even geprobeerd. Ik bestelde de Eggs Benedict met bacon. N. koos voor een uitgebreid Engels ontbijt. Smullen! C1 Espresso had veel moderne snufjes, zoals een verborgen deur naar het toilet en een soort naaimachine waar tapwater uitkwam. Een innovatieve hotspot dus in een stad in ontwikkeling!

Eggs Benedict bij C1 Espresso in Christchurch
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *