Jubileum: 6 jaar bloggen! 2Hoera, vandaag blog ik precies zes jaar! Op 8 maart 2009 was mijn eerste blogpost een feit. Vandaag vier ik dus mijn zesjarig blogjubileum.

Zes jaar geleden was ik nog bezig met mijn bachelor Notarieel Recht toen ik mijn studievriend P. vroeg hoe ik een blog kon beginnen. Of beter: een ‘website’, want bloggen was in die tijd zeker nog geen gebruikelijk woord. Ik wil graag een platform waar ik mijn schrijfsels kon publiceren. P. tipte mij toen Blogspot, en niet veel later stond mijn eerste blog online. Vandaag zijn we zes jaar en héél veel posts verder en heb ik het notarieel recht zelfs ingeruild voor een carrière in de letteren.

Van notaris (in spé) naar schrijver
Als ik terugdenk aan mijn kindertijd was ik altijd al aan ’t schrijven. Nederlands was één van mijn favo vakken op de middelbare school, en toen ik werd uitgeloot voor Geneeskunde overwoog ik dan ook serieus om Nederlandse taal en cultuur te gaan studeren aan de UvA. Omdat dit me toch wat beperkt/literair leek, koos ik uiteindelijk voor de taalkundige studie rechten.

Maar toen ik mijn bachelor Notarieel recht eenmaal in de pocket had, volgde ik alsnog een minor Taal & Communicatie aan de Faculteit der Geesteswetenschappen. Dat was leuk! Mijn blog ging in die tijd hard vooruit en ik ging ook bloggen voor Alibi, waar ik het jaar later hoofdredacteur werd. Ik heb nooit met ook maar een beetje tegenzin (en zonder betaling) voor Alibi gewerkt.

In 2009 wilde ik nog modeblogger worden 😉
Mijn twee-jarig blogjubileum vieren in 2011

Professional
Na mijn master Informatierecht ging ik naast mijn werk als jurist bloggen voor Nobiles. Inmiddels blogde ik voor mijn eigen blog Artikel 2.55, waarmee ik als werkende vrouw iets meer volwassen voor de dag wilde komen. En het hielp: uiteindelijk maakte ik het sprongetje naar redacteur bij Textilia.

Inmiddels ligt Textilia ook alweer achter me en heb ik afgelopen maanden veel geblogd voor Miss Legal en Travelvalley.nl. Waar zal ik zijn over nog eens zes jaar? Is bloggen dan nog steeds hot? Of tellen alleen vloggers nog mee? Voor welk platform zal ik dan schrijven? En zal ik Artikel 2.55 dan nog hebben?

Dank voor het lezen en keep reading!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Jubileum: 6 jaar bloggen!

  • Anoniem

    Grappig dat juist op jouw jubileum, ik – na jaren van afwezigheid – besluit een kijkje te nemen op je blog. Ik was (ben) die ene die nogal eens wat taalkundige opmerkingen plaatste. Afgewisseld met die over mode….

    Volgens mij had ik ook nog wel eens geblogd omtrent mijn liefde voor jou. En toen ging de 'sarcasme-modus' weer uit haha.

    Je bent trouw aan je eigen stokpaardjes en dat verdient een pluim!

    Gefeliciteerd met je jubileum en fijn dat je je hart hebt gevolgd!