Terug naar BaliAfgelopen dinsdag ging ik even terug naar Bali. Een uurtje. In Utrecht. Ik waande me weer in Ubud toen ik een Balinese massage bij City Spa Bali onderging.

Begin deze maand zat ik een weekje op Bali. Daar kan ik niet vaak genoeg komen. Lekker weer, prachtige natuur, yummy eten en heerlijke massages. En dat alles voor zachte prijsjes. In mijn weekje Bali onderging ik dan ook maar liefst twee (traditionele) massages. Ik voelde me daarna herboren. Nu ik terug ben in Nederland is het weer lastig om aan de kou en stress te ontkomen. Wat vond ik het dan ook een goed idee om in Utrecht op zoek te gaan naar een Balinese massagesalon!

Treatwell.nl

Omdat je op Google soms door de bomen het bos niet meer kunt zien, is Treatwell.nl een handige site om op zoek te gaan naar de juiste salon. Voor degenen die het nog niet kennen: op deze beautysite kun je online behandelingen boeken bij meer dan 2.000 aangesloten salons in Nederland. Ik zocht op ‘massagebehandelingen’ in ‘Utrecht’ en vond 32 massagesalons bij mij in de buurt. Je kunt ook selecteren watvoor soort massage je zoekt, wat je maximaal wilt besteden en wanneer je je behandeling wilt ondergaan. Omdat ‘City Spa Bali‘  – als ik het goed heb gezien – de enige ‘echte’ Balinese salon in Utrecht is, besloot ik daar de traditionele Balinese massage (van 50 minuten) te boeken.

De salon zit ten noorden van de Vogelenbuurt in Utrecht.

Traditionele Balinese massage

De traditionele Balinese massage kost 60 euro en is een ’top tot teen’-massage. Het is niet zo ‘hard’ als een Thaise massage, maar je wordt wel stevig gemasseerd. Ik hou ervan! Voor de kenners: de technieken die gebruikt worden bij een Balinese massage zijn deep tissue, acupressuur, reflexologie, yogamassage en aromatherapie. De massage bevordert de bloedsomloop en spierversoepeling en heeft het doel het lichaam helemaal te ontspannen. Er wordt gemasseerd met heerlijk geurende, typisch Balinese orchidee-olie. Ik ben er klaar voor!

Echt Balinees, behalve de drop 😉

Back in paradise

Het Balinese meisje – Ni Luh Anasari – dat mij gaat masseren vertelt me dat ik me op mijn onderbroek na helemaal uit mag kleden. Dit ben ik wel gewend, dus ik vind dat geen probleem. Overigens krijg ik de privacy om mijn kleren uit te trekken en op mijn buik op de behandeltafel te gaan liggen. De tafel is lekker zacht en warm door de dekens/handdoeken en er is een gat voor mijn gezicht, zodat je niet met een scheve nek hoeft te liggen. Ni Luh Anasari komt binnen, zet een rustgevend muziekje op en begint met de massage. Eerst zijn mijn rug en nek aan de beurt. Vakkundig duwt ze op al mijn spieren, tot alles lekker los lijkt te zitten. Daarna masseert Ni mijn armen, handen, benen en voeten, en tot slot mijn hoofd. Dat vind ik altijd het allerbeste gedeelte. Ik ben zo verzonken in mijn Balinese herinneringen dat ik verbaasd opkijk als mijn masseuse in het Nederlands vraagt of ik me om wil draaien. Oja, ik ben in Utrecht! Ik doe wat me gevraagd wordt en Ni masseert vervolgens de ‘voorkant’ van mijn armen en benen, de bovnekant van mijn voeten, mijn borst en – het allerbeste – mijn gezicht en de bovenkant  van mijn hoofd. Hier moet je misschien van houden, maar ik hou ervan. Het is zo ontspannend om je gezicht te laten masseren en je helemaal over te geven.

De behandelkamer

Mission accomplished

Helemaal zen stap ik een uur later van de tafel af. Volgensmij is Ni iets langer doorgegaan, waarvoor dank. Ik kijg nog een kopje thee (gewoon van de Albert Heijn) en klets nog wat met de eigenaresse van City Spa Bali, die ook in de ‘wachtkamer’ zit. De wachtkamer is helemaal in Balinese stijl ingericht, wat ik erg leuk vind. Een Balinese massage in een moderne, Westerse spa zou toch een ander beleving zijn. De eigenaresse verklapt me dat Ni haar beste meisje is, dus vraag naar Ni als je een Balinese massage bij City Spa Bali gaat boeken! Ik heb online al betaald dus kan vervolgens zo de salon uitlopen. Helemaal ontspannen! Voor herhaling vatbaar! En nu weer de kou in…

Ook een ontspanningsmassage boeken? Kijk op Treatwell.nl voorsalons bij jou in de buurt!

De wachtkamer, die meer als huiskamer aanvoelt 🙂

N.B. Mijn massage is deels betaald door Treatwell.nl in ruil voor deze review. Treatwell.nl heeft geen invloed gehad op de goede kwaliteit van de massage 😉

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *