Eén maand terug: de stand van zaken


Jongens, jongens. Ik ben gewoon alweer een maand terug van mijn grote reis. Tegelijkertijd lijkt Australië al een eeuw geleden. Wat heb ik zoal gedaan?

Voor ik terug kwam schreef ik een blogje over drie dingen om me op te focussen als ik weer thuis ben. Dat waren gelukkig zijn (think happy thoughts, leef in het moment, geniet van de dag), weer wat fitter worden (weer gaan sporten en wat gezonder gaan leven) en mijn carrière een boost geven (een baan vinden en mezelf ontwikkelen). Hoe staat het met deze drie doelen?

1. No worries, be happy
Om de Aussie spirit vast te houden (en niet in een gat te vallen in het koude Nederland) ben ik weer begonnen met mijn Happy thoughts-blogjes. En daarmee met het bewust leven en genieten van de kleine, dagelijkse dingen. Ik probeer me niet te druk te maken om het sollicitatie-circus, dat weer is begonnen omdat ik op zoek ben naar een baan. Ik geniet ervan mijn vrienden en familie weer te zien, en elke dag naast mijn vriend in slaap te vallen. En ik maak kleine tripjes in eigen land, omdat ik ook had besloten om meer van Nederland te gaan ontdekken en genieten.  Ik ging al naar de Zaanse Schans, maakte een roadtripje naar Groningen en bezoek vandaag de Keukenhof. Hierover later meer op de blog!

Note to self: stay positive, enjoy the moment but do chase your dreams!

Roadtrip naar Groningen

Toerist in eigen land

2. Work that body
Mijn doel was om weer te gaan hardlopen, af en toe een yoga-lesje te pakken, te crosstrainen en in het algemeen meer te bewegen. Nu is het zo dat ik in Nederland in het algemeen nu eenmaal minder beweeg dan op reis, maar wél ben ik weer gaan sporten. Ik heb afgelopen maand ongeveer drie keer per week gesport. Voornamelijk crosstrainen, maar ik heb ook alweer hardgelopen en een lesje bikram yoga gevolgd. Verder eet ik redelijk gezond en vooral meer verse producten dan op reis. Ik probeer alleen in het weekend alcohol te drinken, en dat lukt redelijk. Al drink ik dan wel vrij veel…

Note to self: ga zo door met sporten (meer naar buiten!) en pas op in het weekend met lekkers en alcohol… 

Bikram yoga!
Koken met Hello Fresh

3. Boom my business
Tja, dit blijft een lastig punt. Mijn doel was snel een leuke baan te vinden. Maar goed, wat is snel hè? Het is in ieder geval nog niet gelukt. Maar ik doe mijn best. Er zijn al meer dan tien sollicitatiebrieven uit gegaan, ik heb al meerdere gesprekken gehad (niet altijd een ‘echt’ sollicitatiegesprek, maar wel business-georiënteerd) en ik ben laatst zelfs benaderd op LinkedIn voor een mogelijke klus. Het komt goed! Verder heb ik voor Miss Legal al een workshop gegeven, houd ik morgen een presentatie op het Lifestyle Business Event in Amsterdam, ben ik weer veel aan ’t bloggen voor Miss Legal én Artikel 2.55, heb ik een nieuw logo en visitekaartjes voor mijn blog laten drukken, was ik aanwezig bij het travelbloggersevent van Verkeersbureaus.info, heb ik een leuke juridische klus gehad, ben ik samenwerkingen voor mijn blog aangegaan, help ik Miss Legal en AppGoeroes.nl met persberichten en andere marketing- en communicatieactiviteiten, en ben ik vooral nog niet in de werksleur beland. Een Blue Monday of chagrijnige kop in de trein? Mij nog niet gezien!

Note to self: ga zo door, dan komt die baan er echt!

Artikel 2.55 x Fabulous Hightea

Workshop Miss Legal

Note to you
Omdat alle beetjes helpen en netwerken super belangrijk is: mocht iemand een baan voor mij weten, let me know! Zoals jullie weten ben ik erg online minded, heb ik een master Informatierecht op zak en heb ik ervaring met schrijven en social media. De juridische wereld, een goed doel, de media, de (mode)ondernemerswereld en de reisbranche hebben mijn voorkeur! Bekijk hier mijn LinkedIn-profiel.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *