Maak je reis onvergetelijk met een helikoptervlucht 1


Nieuw-Zeeland vanuit de heli

Reizen vind ik sowieso fantastisch, maar een helikoptervlucht maakt je vakantie echt onvergetelijk. Ik vloog al eens een rondje in New York en in Nieuw-Zeeland. Lees hier meer!

Vliegen in een helikopter: het kon op heel veel plekken in Australië. Toch heb ik daar niet in een helikopter gevlogen. Backpacken, budget, je kent het wel. Wel maakte ik eens een helivluchtje in New York en vloog ik in Nieuw-Zeeland over de Fox Gletsjer. Het werden de meest memorabele momenten van die trips.

New York
In 2006 was ik voor het eerst in New York en dat zal ik nooit meer vergeten. Niet alleen was ik net klaar met mij VWO en was ik meteen verliefd op New York, ook maakte ik mijn eerste helikoptervlucht. Volgens mij duurde de vlucht totaal nog geen tien minuten, maar in tien minuten kan je vanuit de heli best wat zien van Manhattan. Vanaf de westkant van Manhattan stegen we op boven de Hudson. Vervolgens vlogen we naar het vrijheidsbeeld, om daarna om te keren en terug te vliegen en Central Park voor je te zien liggen. Ongelofelijk mooi! Een aanrader voor elke New York-liefhebber! Helaas bestonden er destijds nog geen smartphones en selfiestokken, dus ik heb weinig foto’s. De tour boekten we – als ik het goed heb – bij Liberty Helicopter Tours en kostte iets van 150 dollar per persoon.

Hello Manhattan!

Zie jij ook de Brooklyn Bridge?
Empire State of Mind!

Nieuw-Zeeland
Afgelopen januari maakte ik in Nieuw-Zeeland mijn tweede helikoptervlucht. Totaal niet gepland, maar toen we in het plaatsje Franz Josef aankwamen en de bekende gletsjers niet op een andere manier konden aanschouwen dan met een helikoptervlucht, besloten we er spontaan één te boeken. Al vanaf 99 euro kon je een vluchtje maken over de gletsjer. maar die prijs liep op als je wilde uitstappen voor een foto. Daar hadden we geen 100 dollar voor over, en dus lieten we het bij een vluchtje. We hoopten natuurlijk alsnog goed de gletsjer te kunnen zien, en anders hadden we in ieder geval een gaaf vluchtje gehad. Mijn vriend had nog nooit in een heli gezeten, dus die 99 dollar zou sowieso geen verspilling zijn. Gelukkig bleek het een prachtige vlucht: Vanuit het weiland nabij de bergen stegen we op, om in tien minuten naar de gletsjer te vliegen en weer terug. Bizar hoe groot die lagen ijs zijn: we zagen een andere helikopter vliegen op de gletsjer en dat was slechts een klein stipje! Wauw! Aanrader! We boekten via Mountain Helicopters. Dit was verreweg de goedkoopste optie in de regio.

Daar liggen ze, in de verte
Op naar de gletsjer!
Een mini-helikopter waar je zo tussen je voeten doorkijkt
Apres-heli

Waar is vliegen met een heli ook een echte aanrader?
Vliegen in een helikopter is natuurlijk altijd leuk, maar er zijn plekjes op de wereld waar het vrijwel een must is. Ik vroeg mijn moeder – ervaren reiziger en heli-vlieger – om tips.Wat is haar heli-favorite? Het antwoord was de Victoria Falls, op de grens van Zambia en Zimbabwe. Daar vlieg je voor 150 dollar in zo’n 12 minuten over één van de mooiste watervallen ter wereld. De foto’s zeggen genoeg denk ik.

Victoria Falls by heli
Victoria Falls by heli

Heb jij wel eens een helikoptervlucht gemaakt op reis?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Maak je reis onvergetelijk met een helikoptervlucht