Tip: Altijd eten in huis met Hello Fresh [met kortingscode]


Er zit van álles in zo’n Hello Fresh-box

Petje af voor Hello Fresh! Zo wordt het bedrijfje opgericht en zo eet heel Holland opeens Hello Fresh. Ik zie de healthy start-up bijna dagelijks wel ergens voorbij komen. En nu dus ook hier op Artikel 2.55 😉

Drie weken geleden kreeg ik een gratis proefbox cadeau van vriendin R. Zij was al ‘verslaafd’ aan Hello Fresh. Vooral het feit dat er voor elke dag al iets in huis was, sprak haar aan. En hoewel ik daar minder behoefte aan heb (ik heb toch veel tijd nu), maakte ik natuurlijk graag gebruik van haar aanbod. Inmiddels zijn we nog eens twee boxen verder en kan ik niet anders zeggen dan: I <3 Hello Fresh!

In deze blog leg ik uit wat Hello Fresh precies inhoudt en welke gerechten er zoal in de boxen zitten.

Uitleg
Wie zich aanmeldt bij Hello Fresh krijgt iedere week een doos vol verse producten thuisbezorgd, met bijbehorende recepten. Zo hoef je zelf niet na te denken over wat je gaat eten, hoe je dat moet maken en wanneer je dat gaat kopen. Je kunt kiezen uit verschillende boxen, zoals die voor drie dagen (drie maaltijden voor twee personen) voor 39 euro, en die voor vijf dagen (vijf maaltijden voor twee personen) voor 49 euro. Bij die laatste betaal je dan dus nog twee vijf euro per persoon per maaltijd, en daarvoor wordt het ook gratis thuisbezorgd. Best ideaal toch?

Je bent ‘in principe lid’ van Hello Fresh, maar je kunt zelf aangeven welke weken je de box wel en niet wilt ontvangen. Zo zit je nergens aan vast als je een keer op vakantie gaat, wilt stoppen met Hello Fresh of gewoon een week wilt overslaan. Overigens is het ook handig dat je zelf kunt bepalen op welke dag en binnen welke tijdsmarge je de box thuisbezorgd wilt krijgen. Mits je dit op tijd aangeeft: je kunt uiterlijk ’s woensdags aangeven of je voor de week daarop een box wilt ontvangen. De box wordt dan in het weekend bezorgd.

De recepten
Maar is het eten ook lekker? En makkelijk? En gezond? Want dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Lees en oordeel zelf!

Deze week kreeg ik de box met drie maaltijden weer thuisbezorgd. In de box zat het volgende: pijnboompitten, sjalot, knoflooktenen, orzo, krieltjes, komkommer, appel, rode ui, tomaten, couscous, oregano, prei, champignons, kabeljauwstukken, kipfilet, bospaddenstoelenpesto, bosuitjes, mesclun, gegrilde groenten en fetablokjes. Met deze ingrediënten stonden drie maaltijden op het menu:

1. Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, krieltjes en salade
Maandag bijten we het spits af met iets wat ik nog nooit gegeten heb: bospaddenstoelenpesto. Ik houd van bospaddenstoelen en van pesto, dus dat moet goed komen 😉 De kipfilet moet ik plat slaan met ene pan, en vervolgens zelf oprollen met de pesto ertussen. Ik voel me heel culinair bezig! De salade maken is een eitje. Ik krijg zin om die meteen op te eten. De aardappeltjes hoef ik alleen even te koken en te mengen met de rest van de pesto. Een eenvoudige maaltijd dus, maar erg lekker! En genoeg! Mijn vriend en ik zijn geen kleine eters, maar we laten nog wat aardappels in de pan zitten. Eén suggestie: ik denk dat geitenkaas echt héél lekker zou zijn geweest bij deze salade (en bij de kip ook trouwens).2. Orzo met kabeljauw, prei en champignons
Ehm, wat is orzo? Na even Googelen weet ik: orzo is pasta, maar ziet eruit als rijst. Er wordt ook wel eens risotto van gemaakt. Hmm, dat belooft wat! Ik snijd de groenten, bereid de orzo (wat makkelijker is dan ik dacht; gewoon bouillon erbij en wachten maar), en bak de groenten en de vis. Even later staat het gerecht op tafel en is het smullen geblazen. De orzo proeft inderdaad als een soort pasta meets rijst, en de combinatie met prei, champignons, kabeljauw en pijnboompitten is heerlijk. Dit blijkt achteraf het lekkerste gerecht van de week, en ook het meest bijzondere gerecht. Hier zou ik zelf nooit opgekomen zijn en dat vind ik nou juist zo leuk. Dit recept ga ik zeker bewaren!3. Couscous met gegrilde groenten en feta
Woensdag staat er een couscoussalade op het menu, die je zowel warm als koud kon serveren. Dit gerecht was wederom erg makkelijk te maken: groenten snijden, couscous bereiden, alles bij elkaar gooien, dat werk. Ik eet wel vaker couscous, maar deze combinatie had ik nog nooit eerder gezien. Niet dat die heel speciaal is, maar de gewokte champignons en tomaten zorgden toch net weer voor een iets andere smaak. De couscous was niet per se lekkerder dan mijn ‘normale’ recepten, maar ik heb genoten! De pan ging schoon op 😉 Lekker en licht!

Kortingscodes
Speciaal voor mijn lezers kreeg ik van Hello Fresh een kortingscode. Daarmee kunnen jullie je eerste Hello Fresh-box bestellen met 20 euro korting. De kortingscode is YWW2RM. Mocht deze code het niet doen, stuur mij dan even een berichtje of laat een reactie achter onder deze blog. Overigens ‘moet’ je om gebruik te kunnen maken van de kortingscode wel minimaal twee boxen afnemen.

Tip: Hello Fresh werkt vaak met kortingscodes. Bestel je een box, dan kun je drie vrienden al een korting aanbieden van 20(!) euro. Gebruikt een vriend jouw kortingscode, dan krijg je zelf weer 12 euro korting op een volgende box. Na nog wat meer boxen kun je een vriend aan gratis box aanbieden. Wie het slim speelt, haalt dus altijd wel ergens een korting vandaan. Ik heb bij geen van mijn drie boxen in ieder geval nog de volle mep hoeven betalen 🙂

Samenvatting
Hello Fresh is ideaal voor wie weinig tijd en zin heeft om na te denken over wat er gegeten gaat worden en hoe dat op tafel komt. De box van vijf gerechten is daarbij goed betaalbaar, maar weinig mensen eten vijf dagen op rij thuis. Er is ook een box van drie gerechten, maar deze is relatief iets duurder. De verse gerechten zijn lekker, makkelijk en verrassend. Verbeterpuntje: korter van tevoren bestellen en (nog) specifieker aangeven op welk tijdstip de box bezorgd wordt. Leuk detail: bijna elke week zit er wel een klein cadeautje bij de box, zoals een spatel of een flesje frisdrank.

N.B. Deze week kreeg ik de box gratis, in ruil voor deze review/blog. Hello Fresh heeft geen invloed gehad op de inhoud van deze blog (behalve het leveren van goede producten ;-))

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *