De beste adresjes van Antwerpen


Het  mooiste uitzicht van Antwerpen

De oplettende lezer heeft het al gezien op mijn social media-kanalen: ik was vorige week een dagje in Antwerpen. Ik ging mijn Sydney-travelbuddy Joanna daar opzoeken en leefde 24 uur als een local. Vandaag deel ik Joanna’s Antwerpen-tips.

In Sydney ontmoette ik Joanna, een backpacker uit Antwerpen. We hadden zo’n gezellige dag dat we besloten contact te houden. En omdat we inmiddels allebei weer in de Lage Landen zijn, spraken we vorig weekend af in haar stad. Twee uurtjes met de trein en ik was al in Antwerpen. Daar draait een Australiër z’n hand niet voor om! In de 24 uur dat ik bij Joanna was kreeg ik onderstaande insiders-tips.

Alles ziet er leuk uit! Where to go?

Wijn & pasta
Joanna’s favoriete tentje is Pastahippo. Daar drink je niet alleen de lekkerste wijnen – die iets duurder zijn, maar waar je wel gratis hapjes bij geserveerd krijgt – maar kun je jezelf ook verwennen met de heerlijke, huisgemaakte pasta’s. Je vindt Pastahippo aan de Oude Koornmarkt 32.

Het oudste straatje van Antwerpen

Cocktails
De beste cocktails drink je in Antwerpen bij Appelmans, gevestigd aan Papenstraatje 1, vlakbij Onze Lieve Vrouwe. Heb je een iets ruimer budget? Ga dan op chic naar Nine aan Lijnwaadmarkt 9. Ook bij Vuile Was drink je lekkere (en betaalbare) cocktails, maar dat is meer een ‘foute tent’ waar het publiek jonger is en er ook gedanst wordt. Adres: Grote Pieter Potstraat 16a.

De tram is mooi, maar in het centrum kun je alles prima lopen.

Frituur
Nederlanders gaan na het uitgaan naar de snackbar. Belgen gaan naar ‘de frituur’. De favo uitgaanssnack van onze zuiderburen is uiteraard friet. De lekkerste frietekes eet je bij Frituur No. 1 (Hoogstraat 1) of bij Fritkot Max (Groenplaats 12). Ik liet Joanna als echte kenner de saus bestellen, en ze koos ‘speciaal’ (mayonaise, tomatenketchup en uitjes).

Friet speciaal bij Fritkot Max.

Sightseeing
Het museum met het mooiste uitzicht en de minste toeristen is het Museum aan de Schelde (Mads). Hier kun je tot ’s avonds laat gratis naar de rooftop, waar je prachtig en 360 graden kunt uitkijken over de stad, de Schelde en de haven. Een andere, eveneens minder bekende must-see is de Vlaaikensgang, het oudste straatje van Antwerpen. In dit steegje waan je je even in de 16de(!) eeuw. Verborgen parel/pleintje voor een drankje in de zon is het Hendrik Conscienceplein.

Uitzicht vanaf Mads.
Hendrik Conscienceplein

Belgische biertjes
Uiteraard is een bezoekje aan Antwerpen niet compleet zonder een lekker Belgisch biertje te hebben gedronken. En waar kun je dat beter doen dan bij een typisch, traditioneel Belgisch café? Ik dronk in Paters Vaetje een Karmeliet Tripel. Ook biertjes drinken? Ga naar Ga naar Blauwmoezelstraat 1. Ook leuk: biercafé Gollem aan de Suikerrui 28.

Avondje stappen in Antwerpen

Chocolade
Friet? Check! Belgisch bier? Check! Laatste culinaire-must is natuurlijk een lekker stukje Belgische chocolade. En daarvoor is er The Chocolate Line, de chocolaterie van Dominique Persoone aan Meir 50. Hier loop je langs als je gaat winkelen, dus maak daar vooral gebruik van. Ik proefde heerlijke bonbons (pralinekes), maar hoorde van Joanna dat de grove stukken chocolade met hazelnoten ook hemels zijn.

Als een kind in een snoepwinkel!

Wat is jouw favoriete adresje in Antwerpen?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *