Vijf handige tools voor ondernemers 1


Met deze tips kunnen we allemaal superwoman worden!

Waar laat je je logo en visitekaartjes maken? Hoe houd je je administratie en andere documenten overzichtelijk? En waar kun je die app laten ontwikkelen? Ik verklap je mijn tips

Een vaste baan biedt meer zekerheid dan een bestaan als zelfstandig ondernemer, maar ondernemen heeft ook wel wat. Vrijheid bijvoorbeeld, maar ook een zekere spanning en onafhankelijkheid. Dat zegt echter niet dat je als ondernemer een einzelgänger hoeft te zijn. Samenwerken is het toverwoord. En daarom deel ik – officieel ook ondernemer – graag deze vijf handige tools met jullie.

 

Moneybird

Bij Moneybird kun je (tot drie facturen per maand) gratis facturen maken en versturen, (tot drie offertes per maand) gratis offertes maken en versturen en (tot drie inkoopfacturen per maand) gratis inkoopfacturen opslaan en direct betalen. Voor 10 euro per maand heb je een ‘onbeperkt abonnement’. Als gebruiker zie je of je offertes en facturen zijn verlopen, kun je herinneringen sturen en kun je jaarlijks gemakkelijk je administratie opmaken voor de Belastingdienst. Tip: download de iPhone-app op je smartphone. Hiermee kun je direct bonnetjes en andere inkoopfacturen inscannen voor je administratie.

 

Evernote

Heb jij ook altijd goed ideeën, maar nét als je onderweg bent en geen pen en papier bij de hand hebt? Gelukkig is er Evernote! In deze app kun je notities aanmaken, en kun je deze delen met andere gebruikers. Zo kun je ook altijd en overal samenwerken aan een stuk tekst, of ideeën uitwisselen. Ik heb Evernote geïnstalleerd op mijn smartphone en laptop, waardoor ik zowel thuis als onderweg bij mijn aantekeningen kan. Ook de workchat is fijn. Whatsapp kun je natuurlijk ook gebruiken, maar is minder makkelijk als je notities wilt uitwisselen, bewerken en bespreken. Bonus: Evernote is gratis!

Visitekaartjes met nieuw logo 🙂

48Hourslogo

Deze tip kreeg ik van ondernemer Yasmin. Zij liet het logo van haar bedrijf ontwerpen via 48Hourslogo. Het concept is simpel (maar geniaal): voor 29 dollar (ongeveer 27 euro) kun je een contest voor logo-ontwerpers starten om jouw ideale logo te ontwerpen. Vooraf kun je aangeven welke prijs je voor een ontworpen logo wilt betalen (minimaal 99 dollar = 92 euro). Gedurende 48 uur gaan logo-ontwerpers die jouw idee interessant vinden voor je aan de slag. Ik vond het zo’n leuk platform dat ik een tijdje geleden zelf een contest plaatste: een nieuw logo voor Artikel255.nl. Na twee dagen hadden elf ontwerpers een logo voor me ontworpen. Hier kun je dan drie finalisten uit selecteren. Deze ontwerpers geef je dan nog wat extra tips voor jouw logo compleet te maken. Daarna kies je (tenzij je nog steeds niet tevreden bent) de winnaar uit. Die stuurt jouw de logo’s in verschillende typen bestanden toe. Je betaalt via de 48Hourslogo.

 

Drukwerkdeal

Voor mijn Miss Legal-werkzaamheden heb ik prachtige visitekaartjes. Maar voor mijn blog? Daar had ik tot voor kort niets voor. Niet professioneel genoeg, te duur, geen logo, etc. Een paar weken geleden stond ik met lege handen op het event van Verkeersbureaus.info. Dat was de druppel. Nadat ik mijn nieuwe logo had laten ontwerpen vond ik het dan ook de hoogste tijd voor eigen visitekaartjes. Ik plaatste een bestelling bij Drukwerkdeal, een tip die ik van Miss Legal kreeg. Ik ontworp mijn eigen visitekaartjes (voor- en achterkant) en betaalde hiervoor 19 euro voor 500 kaartjes (ex. BTW).

 

AppGoeroes

Last but not least is platform AppGoeroes. Hier kunnen mensen met een leuk idee voor een app en appbouwers elkaar ontmoeten. Ideaal, want de meeste creatieve ondernemersgeesten kunnen waarschijnlijk niet zelf een app ontwikkelen, en appbouwers hebben  niet altijd zelf een goed idee. Het fijne aan AppGoeroes is dat je er gratis je opdracht kunt plaatsen, en kunt kijken welke appbouwers reageren en voor hoeveel euro zij jouw app willen maken en hoe snel dat kan. Zo weet je zeker dat je met de juiste appbouwer  in zee gaat. Leuk detail: AppGoeroes is het bedrijfje van vier jonge ondernemers, waaronder mijn vriend. Ik ben supertrots en verzoek jullie allemaal om zeker een kijkje te nemen op het platform. Opmerkingen en tips zijn uiteraard welkom. En delen mag 😉

Synergie is het toverwoord! (Foto: Miss Legal)

Zonder welke tool kan jij niet goed ondernemen?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Vijf handige tools voor ondernemers