Mijn eerste persreis als travelblogger: Bourgogne (mét vlog!) 3


Handen uit de mouwen tijdens persreis! 😉

Jeeeeeeej, ik mag op persreis naar Frankrijk! Dat was mijn eerste gedachte toen ik twee weken geleden een mailtje kreeg van Travelvalley.nl. Lees hier hoe zo’n perstrip in zijn werk gaat.

Of ik voor vijf dagen voor vier dagen naar Frankrijk wilde? Aldus een mail van Travelvalley.nl over een persreis naar de Bourgogne twee weken terug. Daar hoeft een reis- en schrijffanaat geen seconde over na te denken. Laat staan als je ook een foodie bent. Waar kan je nou beter bourgondisch genieten dan in de Bourgogne itself? Eén klein detail: ik zou 26 mei, de dag van vertrek, beginnen aan mijn nieuwe baan. God, het zal toch niet dat ik mijn eerste persreis als travelblogger moest gaan afzeggen? Net nu ik de baan van mijn dromen (weer) had gevonden? 
Bourgondische ontgroening
Het is goed gekomen: ik kon 1 juni beginnen bij mijn nieuwe job én mee op persreis. En zo geschiedde dat ik 26 mei in de trein naar Frankrijk zat. La douce France, Suzie is back! Ik ben in mijn leven al wel tien keer in Frankrijk geweest, maar eerlijk gezegd nooit ergens anders dan Parijs en de Provence. Oké, misschien vergeet ik een camping of twee ergens tussen Nederland en Marseille, maar je snapt mijn punt. Ik had me toch een potje zin om naar de Bourgogne te gaan! Nog even een tripje voor ik straks weer fulltime achter een bureau zou zitten, mijn tweede keer naar het buitenland sinds The Big Trip, en dat als travelblogger voor Travelvalley.nl. Wat kan het leven goed zijn!

Fotocredits: Amelie Dufour voor BonjourFrankrijk.nl
Fotocredits: Amelie Dufour voor BonjourFrankrijk.nl
Wat is een persreis?
Voor de goede orde: een persreis is een reisje voor de pers naar een bepaald stadje/gebied/land, om zo het stadje/gebied/landen te promoten. ‘Mijn’ persreis werd georganiseerd door Frankrijk en de Bourgogne, en het Frans Bureau voor Toerisme in Nederland (Atout France). De journalisten die worden uitgenodigd mogen dus gratis ‘op vakantie’. Het is uiteraard wel de bedoeling dat ze naderhand wat schrijven over de persreis, bijvoorbeeld over de restaurants en hotels die voor hun lezers interessant zijn.

Bloggen en vloggen
Over de persreis naar de Bourgogne schreef ik al dit artikel en dit artikel voor Travelvalley.nl. In het eerste artikel kun je lezen wat we zoal hebben gedaan. Als bonus voor mijn ‘eigen’ lezers van Artikel 2.55 besloot ik in de Bourgogne een vlog te maken. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden, dus laat het me alsjeblieft weten. In de toekomst zou ik graag vaker gaan vloggen, dus tips zijn welkom. Kent iemand een fijn programma om te edit-en bijvoorbeeld?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Mijn eerste persreis als travelblogger: Bourgogne (mét vlog!)

  • Sandra

    Helemaal niet verkeerd hoor voor je eerste vlog! Leuk dat ik bij jou ook niet alleen maar een pratend hoofd zie, alhoewel die korte shots wel echt een toegevoegde waarde kunnen hebben. De omgeving ziet er gezellig uit en het eten.. Nom! Qua beelden, wellicht volgende keer een camera met stabilisatie? Of je beelden achteraf stabiliseren? Soms trillen ze een beetje. Ik werk met Cyberlink Powerdirector, heel intuïtief! Ik ga komend weekend naar Zeeland op persbezoek en ga dan weer vloggen denk ik. Vind het toch wel heel leuk haha!