Hoe ik in vijf weken vijf weekendjes weg ging 4


Maastricht, Almelo, Amsterdam, Giethoorn en Guernsey <3

De afgelopen vijf weken ging ik vijf keer een weekend weg. Eerst naar Maastricht, toen naar Almelo, daarna naar Amsterdam, later naar Drenthe, en tot slot zelfs naar Guernsey. Een vaste baan hebben én de wereld zien is mogelijk! 

Aan het begin van dit jaar nam ik me voor zoveel mogelijk van Nederland en omstreken te gaan genieten. En om – net als Australiërs – vaker dag- en weekendtripjes te maken. En dat is aardig gelukt! Vandaag vertel ik jullie hoe ik afgelopen vijf weken vijf tripjes maakte. En daarbij heb ik een klein beetje vals gespeeld… toch hoop ik dat ik je kan inspireren om ook vaker een weekendje weg te gaan.

1. Maastricht

Eerder dit jaar ging ik al een keertje naar Maastricht om het nieuwe Kaboom Hotel te testen, maar Maastricht is natuurlijk always a good idea. Zeker als het je maar 25 euro per nacht kost, inclusief ontbijt. Samen met drie vriendinnen boekten we ons verblijf in de Limburgse hoofdstad tijdens de Hotelweek. Viersterrenhotels kosten dan maar 50 euro per kamer per nacht. En zo kwam het dat ik eind augustus twee nachtjes in Maastricht verbleef. Wat is het toch een heerlijke stad, en wat is iedereen goed gekleed! We hadden enorm mazzel met het weer, en genoten samen van een prachtig zomers weekend. Een kamer in Hotel Randwyck kost normaal gesproken 110 euro per nacht (voor twee personen). Check hier mijn Maastricht City Guide.

De Maas
IJsje en selfiestok bij Luna Rossa

2. Almelo

Een week later ging ik met mijn familie naar Almelo. Mijn broers en ik kregen dit van moeders cadeau voor onze verjaardagen, evenals onze ‘aanhang’. Waarom Almelo? Omdat we daar de Strong Sister Run (dames) en Strong Men Run (heren) zouden lopen! En omdat Almelo een héél leuk hotel heeft: Hotel Huis van Bewaring. Geen straf om daar twee nachtjes opgesloten te zitten. Mijn vriend en ik hadden een losstaand bad en rond bed op onze kamer, dus je begrijpt dat het moeilijk was maandagochtend weer afscheid te nemen. Deze kamer in Huis van Bewaring kost normaal gesproken 113 euro per nacht (voor twee personen).

Ons bed
Strong Sister Run

3. Amsterdam

Het weekend daarna had ik een (uit de hand gelopen) vrijdagmiddagborrel met Team #YOLO, waardoor ik zaterdag 12 september al in Amsterdam wakker werd. Dat kwam mooi uit, want ik zou die dag een bezoekje brengen aan de nieuwe appartementen van YAYS aan de Zoutkeetsgracht, om deze als travelblogger te testen. Ik sprak om 14:00 uur met mijn vriend af voor de ingang, en samen checkten we in. Wát een appartement! De rest van het weekend bestond uit heel veel eten en drinken, douchen op een woonboot, en lekker naar de film. Het voelde bijna of ik weer even in Amsterdam woonde. Toch moesten we zondagavond echt weer terug naar ons stadsie. Maar Utrecht is gelukkig ook erg leuk! De appartementen beginnen overigens vanaf een eurootje of 200

Amsterdam, I love you!
Chillen bij YAYS

4. Drenthe

Zelden heb ik zo weinig uitgegeven als tijdens mijn weekendje Drenthe eind september. Samen met Team #YOLO reden we vrijdagavond met de (lease)auto van L.’s vader naar Hoogeveen, waar de ouders van andere L. wonen. Onderweg ‘dineerden’ we bij de McDonalds voor 5,70 euro per persoon. De rest van de avond deden we niet veel meer dan borrelen in Huize L., waar we ook (gratis) sliepen. Ontbijt had ik de dag ervoor bij de supermarkt gehaald, en zaterdagmiddag mochten we gratis varen met een punter van Punterwerf Wildeboer (in verband met deze blog). ’s Avonds kookten we zelf en borrelden wederom in Huize L. Zondag vertrokken we na het ontbijt naar de hunebedden, waar we nog even lekker lunchten (12 euro p.p), om vervolgens weer op huis an te gaan. Goedkoper kan haast niet!

De hei van Drenthe
Giethoorn (nog net Overijssel) 

5. Guernsey

En net toen ik dacht dat het niet nog beter kon, bleek mijn lang gehoopte persreis naar Guernsey door te gaan! Ik vloog vrijdag 25 september via Londen naar het Kanaaleiland, waar ik werd opgewacht door mijn gids. Ondanks mijn vertraging kreeg ik een tourtje over het eiland, om ’s avonds lekker op tijd mijn bed in te duiken. Zaterdag stond er een culinaire tour op het programma, en zondag had ik nog een paar uur de tijd voor Seafront Sunday. Dit allemaal in het kader van het Guernsey International Food Festival. Mijn blog over het festival en die over wat je verder over Guernsey moet weten, staan inmiddels online op Travelvalley.nl, waarvoor ik op persreis was. Overigens had dit weekend me ‘normaal gesproken’ echt flink wat duiten gekost, want een retourticket Guernsey is al niet goedkoop, en een hotel evenmin!

Guernsey 
Schransen zonder schaamte op het Guernsey International Food Festival!

Zo zie je maar, je kunt best reizen én een vaste baan hebben, en zelfs vijf weekendjes weg gaan in vijf weken tijd! Al begrijp ik dat ik door cadeaus, blogsamenwerkingen en persreizen wel een beetje vals heb gespeeld. Maar wat ik wil zeggen is: iedereen kan elk weekend weg gaan. Denk aan weekendje bij een vriend in een andere stad, logeren bij de ouders van een vriend, desnoods een woningruil, of anders een goede actie via bijvoorbeeld Hotelweek, Hotelaanbiedingen.nl of Travelbird (voor tripjes dichtbij huis, zie ‘In de buurt‘). Waarom de volle mep betalen als je het ook vaak voor minder kunt doen?

Lees ook: Hoe kun je vaker weekendjes weg? 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Hoe ik in vijf weken vijf weekendjes weg ging