Hello Happy December! 2


Happy Monday lieve lezers! Vandaag geen Happy Thoughts, maar een heuse Happy December. In deze blog kijk ik terug op de maand november, en blik ik vooruit naar de maand december. Wat was er leuk? Wat was er stom? En wat gaat komende maand me brengen?

Elke week komen op Artikel 2.55 mijn Happy Thoughts online. Wat waren mijn geluksmomentjes van de week daarvoor? Sinds mijn reis door Australië heb ik bovendien aan het begin van de maand terug geblikt op de maand daarvoor. Hoelang was ik alweer thuis en hoe ging ik daarmee om? Begin september was ik alweer een half jaar terug en besloot ik niet meer maandelijks terug te blikken. Althans, niet op mijn ‘life after traveling’. Wél leek het me leuk maandelijks te blijven evalueren. Vandaar dit maandoverzichtje!

Dit was top

Ik voorspelde eind oktober dat november een wat drukkere maand zou worden qua tripjes dan oktober was. Dat maakte ik waar: ik ging naar MarokkoTerschelling, Antwerpen en Amsterdam (hierover woensdag meer). Ook sliep ik nog een nachtje in Haarlem in verband met een personeelsuitje van Pride. Verder begon mijn Yoga Challenge, wat inhoudt dat ik twee keer per week vijf kwartier yoga doe, vijf weken lang. Een 2.55-challenge dus, waarvan ik inmiddels alweer vier van de tien lessen heb gehad. Wat yoga met mij heeft gedaan, lees je na de challenge uiteraard op de blog!

Het is hondenweer en ik heb een hondenkamer. Joe! @QbicAmsWTC pic.twitter.com/o6rpwOk5ju

— Suzanne van Duijn (@SuusjeQ) November 25, 2015

Nog meer sportief nieuws: ik ging ik november drie keer naar de fysio en dat gaat prima. Al na de eerste behandeling reageerde mijn lichaam goed, werd mijn rug soepeler en daarmee ook weer mijn knie (dat is dus verbonden, jaja). Ik doe momenteel drie keer per week spieroefeningen en heb zelfs alweer drie keer hardgelopen. Kort weliswaar, maar toch. En zonder pijn in de knie!

Verder kreeg ik eindelijk mijn nieuwe fiets (nog voor mijn 27ste verjaardag), ging ik ontbijten met bloggers Milou, Jenny en Daisy, at ik SLA met blogger Sheelagh,en haalde ik een mooie freelance klus binnen. Daarover snel meer!

Dit was minder

Iedereen zegt het, en ik weet dat ik het helemaal zelf doen, maar ik had het afgelopen maand dus vrij druk. Af en toe schiet ik even in de stress van mijn to do-lists, maar ik weet waar ik het voor doe. In november werkte ik natuurlijk gewoon 36 uur per week bij Pride, maar daarnaast heb ik dus tien uur reistijd per week, twee keer in de week yoga, een keer fysio, maakte ik vier tripjes en probeer ik ondertussen nog freelancer te spelen. Miss Legal, Rondreis, Artikel 2.55, en ondertussen ben ik dus bezig met nieuwe projecten. Veel maar leuk. Als het goed is heb ik het binnenkort iets beter geregeld en heb ik meer tijd! Tja, en als dit het ergste is? Ik doe het helemaal zelf, en behalve dat het druk is, is het ook erg leuk.

My face when my fysiotherapist tells me I can run this week (yesterday evening, I not drinking wine already) pic.twitter.com/8YdA0qz6TJ

— Suzanne van Duijn (@SuusjeQ) November 18, 2015

Best gelezen artikelen

Altijd leuk om te zien wat er goed gelezen wordt, al zeg ik het zelf. Deze artikelen kregen de meeste views.

Wat bloggers en journalisten moeten weten over PR

Blijkbaar vinden jullie PR interessant. En dat is het ook. Niet alleen interessant voor PR-mensen zelf, maar ook voor bloggers, journalisten en andere lezers. Het is een bijzonder vak, waarvan ik zelf tot voor kort eigenlijk amper wist wat het nou precies was. Inmiddels werk ik een half jaar in PR en ben ik blij dat ik het anderen nu uit kan leggen.

Zeven keer doen op Terschelling

Begin november ging ik met mijn moeder en broers een weekje naar Terschelling. Ik was er al jaaaaren niet geweest en was daardoor vergeten hoe mooi het eiland eigenlijk is. Mooier dan Ameland, zelfs in de herfst. En genoeg te doen ook! Deze zeven dingen kan ik iedereen aanraden.De voor- en nadelen van netwerkevents voor bloggers

Wederom een ‘business-blogje’ dat goed is gelezen. Jullie lezen graag over het bloggerswereldje en het PR-wereldje, die soms niet veel van elkaar verschillen. Ik schreef dit artikel naar aanleiding van twee bloggersevents die ik eind oktober had: TravelPRESSentation in Jaarbeurs en Caribbean Latin Workshop op een riviercruiseboot.

Wat PR-mensen moeten weten over bloggers (en journalisten)

Op nummer vier nog een business-blogje, en ook weer over bloggers en PR. Ik denk dat ik mijn niche heb gevonden ;-). In dit artikel vertel ik wat PR-mensen moeten weten over bloggers en journalisten. Door sommigen een gewaagd artikel genoemd, omdat ik zelf in PR werk. Maar juist daardoor weet ik hoe het er (soms) in PR aan toe gaat, hoe het wel moet, en als blogger (en voormalig journalist) weet ik natuurlijk als geen ander hoe PR-bureaus soms kunnen zijn.

— Suzanne van Duijn (@SuusjeQ) November 21, 2015

Dit wordt december

December wordt minder druk dan november. Zeker qua tripjes. Ik ga alleen nog een dagje naar Dusseldorf met mijn moeder, zoals we elk jaar doen. Verder vier ik Sinterklaas, ga ik naar de Kerstmarkt in Utrecht, maak ik mijn Yoga Challenge af, ga ik hopelijk meer hardlopen (en minder naar de fysio), en vier ik natuurlijk eind december de feestdagen. Ik probeer niet veel meer dan dit in te gaan plannen, want af en toe is tijd voor jezelf, of gewoon helemaal niets doen, ook heel lekker.

Hoe was november voor jou? En wat staat er op de planning voor de laatste maand van het jaar?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Hello Happy December!

  • Nancy

    Oh heerlijk dat je zo regelmatig naar de yoga gaat – dat is echt genieten! En ja, ik herken wel wat je zegt: Het is druk, maar gelukkig alleen maar met leuke dingen. Ik zei het toevallig laatst nog tegen een vriendin van me. December is ook altijd een drukke tijd vol met verjaardagen en gezelligheid. Ik ben niet van plan om dit jaar naar een kerstmarkt te gaan, maar ik ga wel naar een lichtjesavond in Nederland – daar heb ik ook zin in!
    Succes met je yoga challenge 🙂