Tag: Drie bestemmingen onderaan mijn bucketlist 3


Waarom Bolivia onderaan mijn bucketlist prijkt…

Laatst werd ik getagd door Mellisa van Grenzeloosreizen.nl om mijn drie bestemmingen ónderaan de bucketlist te delen. Naar welke bestemmingen zou ik niet direct toe hoeven?

Een tag is een vragenlijstje dat bloggers bedenken, en waar ze andere bloggers voor ‘aantikken’ om het ook in te vullen. De tag ‘Top drie bestemmingen onderaan mijn bucketlist’ werd bedacht door Traveladdict.nl, en is inmiddels via Grenzeloosreizen.nl bij Artikel255.nl beland. Naar welke landen zou ik als laatste toegaan?

Eerst even wat duidelijkheid scheppen…

De wereld telt 195 onafhankelijke staten. Aangezien ik er ‘pas’ 36 heb bezocht, staan er nog heel wat op mijn lijstje. Maar ik heb niet het doel per se alle landen te zien. Sommige landen zijn misschien niet zo mooi of bijzonder, of simpelweg gevaarlijk om heen te gaan. Het ligt voor de hand voor deze tag landen te noemen waar oorlog is, waar het gevaarlijk is om te reizen, of totaal geen voorzieningen zijn. Dat vind ik echter een beetje te makkelijk (hoewel het nog lastig kiezen zou worden trouwens). Daarom heb ik besloten drie landen te kiezen die op zich prima te bereizen zijn, en waar sommige mensen heel graag heen gaan, maar die bij mij gewoon niet echt hoog op mijn lijstje staan. Tenslotte is een bucketlist een lijstje met dingen die je nog wilt zien of doen voor je doodgaat, en sommige landen komen daar nooit op.

Dit zijn de landen die wél op mijn bucketlist staan (dus die ik graag wil zien), maar (nog) niet heel hoog.

1. Bolivia

Hier hoor ik menig reiziger over. Mensen die al in Bolivia geweest zijn, vonden het fantastisch. Mensen die er nog niet geweest zijn, praten vol verlangen over de zoutvlaktes. Maar ik, toch wel een grote reisliefhebber, heb het nog nooit over Bolivia gehad. Het staat gewoon niet hoog op mijn lijst. Misschien omdat ik bij die zoutvlaktes alleen maar denk aan de gekke foto’s die mensen er maken. Of omdat andere landen voor mij gewoon echt meer prioriteit hebben (Peru! Costa Rica! Honduras!).

De bekendezoutvlaktes van Bolivia


2. Colombia

Tja, nog een land uit Zuid-Amerika. Sorry Latino-lovers! Het is dus echt niet zo dat ik niet naar Zuid-Amerika wil. Graag zelfs! Maar in het verleden hebben Azië en Australië toch echt voorrang gekregen. En mijn eerste tripje naar Latin America zal vrijwel zeker naar Machu Picchu gaan, en niet naar El Peñol… Leuk detail: op een gegeven moment zou ik bijna naar Colombia gaan. Een collega had me enthousiast gekregen, maar uiteindelijk werd het door weersomstandigheden toch Maleisië.

El Peñol, voor het mooiste uitzicht van Colombia

3. Malediven

Wie wil hier niet naartoe? Nou, ik dus. Althans, ik zou er best heen willen, maar ik heb nog heel veel andere landen te zien voor ik een ticket naar de Malediven boek. Ten eerste omdat ik meer een actieve reiziger ben. Een weekje op het strand liggen doe ik niet snel. En ten tweede omdat ‘iedereen er opeens heen lijkt te gaan’. Of heen wil. De Malediven zijn niet mer zo’n onbereikbare droom als vroeger, en misschien daarom minder spannend. Bovendien zijn er genoeg andere paradijselijke plekken op deze wereld. Overigens zou ik de Malediven wel overwegen als ik een tripje naar Sri Lanka (en Zuid-India!) zou maken…

Droombestemming van menig reiziger, of toch niet?

PS

Oja, mijn bucketlist is nogal eens aan verandering onderhevig… Het zou zo maar kunnen dat bovenstaande landen over een jaartje of twee wat naar boven zijn verschoven, en ik opeens op een vliegtuig stap naar Bogota…

Welke landen staan bij jou onderaan de bucketlist?

P.S. Ik daag Sheelagh, Stephanie en Simone uit om de tag ook in te vullen!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Tag: Drie bestemmingen onderaan mijn bucketlist

  • Sheelagh A.

    Je weet niet wat je zegt meid! Haha. Bolivia is ZO veel meer dan alleen die zoutvlakten! En Colombia staat bij mij juist bovenaan. Maar wat bij mij onderaan staat zal jou wellicht weer verbazen of verbijsteren. Haha. Ik ga 'm invullen! (trouwens eens met de Malediven. Boring!)

  • Suzanne

    Haha, ja ik geloof je meteen, maar ik moest iets kiezen! 😉 Vaak is het bij mij zo dat als ik weinig weet van een land, ik ook geen grote motivatie heb om erheen te gaan. Zodra ik weet dat iets prachtig is MOET ik erheen haha. Dus ik doe soms de tactiek die ik ook met shoppen toepas: niet teveel opzoeken, dan kan ik het niet weerstaan. Struisvogelpolitiek helpt altijd! Benieuwd naar jouw lijstje! 😉

  • Simone

    Bedankt voor je tag! Ik heb hem inmiddels al ingevuld voor je 🙂 Heel anders weer dan jouw bestemmingen, haha! Colombia lijkt me erg mooi maar ik denk dat als ik naar Zuid Amerika zou gaan, ik ook eerder uit zou komen bij Peru. Ik zou nu vooral heel graag naar Australie en/of NZ willen. Maar ik ben wat dat betreft ook nog helemaal geen ervaren reiziger!