Hoe business-proof is Hotel Qbic Amsterdam?


Binnenkort een congres bij de Zuidas? Of ga jij op reis en zoek je een hotel dicht bij Schiphol? Of zoek je gewoon een leuk en betaalbaar hotel voor een weekendje Amsterdam? Lees dan verder!

Denk jij bij een ‘zakenhotel’ ook meteen aan een hotel oude stijl, met oubollig tapijt en stoffige kamers? Meet Qbic, een no-nonsense business hotel 2.0, op steenworp afstand van de Amsterdamse Zuidas, Schiphol en Amsterdam-Centrum. Artikel 2.55 nam de zware taak op zich om het hotel te testen voor zakenreizigers.

Het zware leven van een reisblogger

Goedkoop design hotel

Hoewel ik al heel wat jaartjes op de Zuidas kom (van juridische sollicitaties tot Station Zuid tot werken bij een klant), hoorde ik pas sinds kort van het bestaan van Qbic, een – naar eigen zeggen – goedkoop design hotel om de hoek van Amsterdam Zuid WTC. Qbic is namelijk het grote broertje van Kaboom Hotel in Maastricht, waar ik van de zomer een nachtje mocht komen slapen. Maar waar Kaboom vooral speels is en ideaal voor een weekendje weg in Maastricht, richt Qbic Amsterdam zich meer op zakelijke reizigers. Het grootste gedeelte van de bezoekers komt voor een congres of meeting. Anderen kiezen voor Qbic omdat ze een event hebben bij RAI, Bijlmer Arena of in het centrum van Amsterdam. Veel business en een beetje pleasure dus. Hoezo zo een zakenhotel niet ook leuk kunnen zijn?

Een minuutje lopen vanaf Station Zuid
In de lift


Business & pleasure

Leuk is het er zeker, en wel om het volgende:
– Vanaf Station Zuid hoef ik maar één minuut door de regen te lopen en ik ben er;
– Ik word vriendelijk begroet en ingecheckt;
– Er ligt een persoonlijk briefje klaar in mijn kamer;
– En stroopwafels (en een appel en flesje water);
– Ik heb uitzicht op werkende mensen in kantoren (muhahaha);
– Er is een flatscreen tv waar ik vanuit bed naar kan kijken;
– De wifi is gratis en doet het ook nog eens;
– Er is een bureautje waar ik even kan werken;
– Ik hoef maar één minuut te lopen naar mijn avondeten: Wagamama!
– Het tweepersoonsbed heeft één matras en één groot deken. Wel zo gezellig;
– Er is een regendouche
– Je kunt ontbijten op bed (als je in de lobby slaapt);
– Het ontbijt is heerlijk en de koffie is redelijk oké (zeker de espresso);
– En anders zit de Starbucks om de hoek;
– Dit alles kost je 78 euro per nacht. De goedkoopste kamer zonder ontbijt kost je 44 euro per nacht.

Persoonlijk briefje
Grappige kaartjes


Wagamama en Floortje

Nadat ik ben ingecheckt (en 20 foto’s van de Zuidas heb gemaakt) bewonder ik mijn kamer en schiet ook daar nog wat kiekjes. Tja, je bent blogger of niet toch? Ik doe nog wat werk aan het bureautje en vertrek om 18:30 uur uit mijn kamer om mijn vriend op te wachten bij het station. Hij is voor de gelegenheid naar Amsterdam afgereisd om mij te ondersteunen bij deze zware klus. Samen eten we bij Wagamama (de ramen met barbecue-pork is een aanrader!) en kijken we ’s avonds lekker – vanuit bed – Floortje naar het einde van de wereld. Een biertje doen op de rooftop zit er dit keer niet in, omdat het 1) stervenskoud is en 2) Qbic geen rooftop heeft. Alleen de onderste vier verdiepingen zijn van het hotel, de rest van de zeventien etages zijn kantoorruimte.

Japans eten bij Wagamama
Goede flatscreen

Ontbijten: ja of nee?

Alsof het een normale werkdag is, gaat onze wekker de volgende dag om 6:45 uur. Niet alleen omdat ik het hotel zo goed mogelijk wil testen op zakelijk gebruik, maar ook omdat mijn vriend en ik allebei gewoon naar ons werk moeten die dag. En omdat we even rustig willen douchen én willen ontbijten bij Qbic. Overigens kun je bij het boeken van een kamer kiezen of je wel of niet ontbijt erbij wilt. Dit kost (of scheelt) je 12 euro, dus weet goed wat je met je ontbijt doet! Hoewel er uitgebreide keuze was en kwalitatief goed eten (en koffie), zou ik een volgende keer geen ontbijt erbij boeken. Voor twaalf euro haal ik liever een heerlijke flat white bij Starbucks en een amandelcroissant bij Simon Meijsen, en dan ben ik nog (veel) goedkoper uit.

True!
Ontbijtbuffetje


Overige eettips op de Zuidas (thanks Zo Zuidas en Qbic):

– Bambou
– Corso Como
– Oliver’s
– Restaurant Nine
– Fitch & Shui
– SLA

Eindoordeel

Een leuk hotel waar je energie van krijgt, goed kunt werken en/of snel bij je zakelijke afspraak bent. Ook Schiphol en de stad zijn niet ver weg (en zelfs Leiden is goed te doen, zo heb ik ondervonden). Dit alles voor een mooie prijs waar de meeste Amsterdamse toeristen alleen maar van kunnen dromen. Ik zou het wel weten!

P.S. Psst, Qbic heeft ook een hotel in Londen 😉

Tof hotel dat Qbic!

Kende jij Qbic al? Boek jij wel eens een hotel voor een zakelijke afspraak of dichtbij Schiphol?

N.B. Mijn verblijf werd gesponsord door Qbic Hotel. Dit staat helemaal los van de inhoud van dit artikel.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *