Het beste van 2015 10


Cliché maar leuk (vind ik althans): een jaaroverzichtje van 2015! Dit was het beste van 2015 (al had ik uberhaupt weinig mindere momenten 😀 ).

Toen ik begin maart terugkwam van een prachtige lange reis, moest ik nog maar afwachten of 2015 echt een topjaar zou gaan worden. Ik was volledig blut, was weer in het ‘gewone’ koude kikkerland, had geen reisjes in het verschiet en was bovendien werkloos. Maar wat heeft het jaar goed uitgepakt voor me! Vol blijdschap deel ik dan ook dit prachtige lijstje van hoogtepunten van 2015 met jullie.

Happy New Year from Down Under!

Sorry als ik jullie inmiddels met mijn Australië-verhalen vermoei, maar dit hoort natuurlijk wel in het rijtje thuis. Ik begon 2015 goed: met Team #YOLO luidde ik het nieuwe jaar in in Perth. Kort daarna vloog ik naar Nieuw-Zeeland om daar mijn vriend eindelijk weer te zien, en samen drie weken rond te reizen. Na Nieuw-Zeeland vloog ik terug naar Australië en bracht daar nog vijf weken door. Op 6 maart kwam ik – na nog een weekje Bali – weer thuis.

Eén van de prachtige stranden van Perth
Tongariro crossing in Nieuw-Zeeland

Toerist in eigen land

Al mijn tweede weekend in Nederland voegde ik de daad bij het woord en ontdekte meer van eigen land: een weekend Groningen met vriendinnen. De rest van het jaar bezocht ik de Zaanse Schans, Keukenhof, Alkmaar, Noordwijk, Rotterdam, mijn eigen Utrecht, Maastricht, Zeeland, Scheveningen, Almelo, Amsterdam, Giethoorn, De Veluwe, Volendam en Terschelling. Prima score voor iemand die zich voornam meer van Nederland te zien toch? (Klik op ‘Nederland’ voor alle blogjes).

Zaanse Schans
Door de bloemenvelden vlakbij Noordwijk

PR- & Communicatie

Na twee maanden solliciteren werd ik aangenomen als Junior PR-adviseur bij Pride PR. En hoewel ik in januari alweer wegga, heb ik er een heel leuke en leerzame tijd gehad. Zo leuk dat ik er zelfstandig in verder ga! Ik was natuurlijk al freelance Communicatiespecialist bij Miss Legal, maar dat ga ik uitbreiden. Een nieuwe klant heeft zich al gemeld, en hopelijk ga ik het – samen met mijn (freelance) blog business – helemaal redden als zelfstandige!

Met Miss Legal bij het Lifestyle Business Event in Amsterdam
Mijn nieuwe handelsnaam op een kaartje!

Travelbloggen

Nog even over dat bloggen: dat ging in 2015 ook hartstikke goed. Niet alleen pak ik het nu wat professioneler aan met Artikel 2.55, en had ik mooie samenwerkingen (zoals Kaboom, Giethoorn en Qbic), ook ging ik drie keer op persreis als freelance reisblogger. Daar had ik een tijdje terug alleen maar van kunnen dromen. Voor Travelvalley.nl ging ik naar Bourgogne en Guernsey, en voor Rondreis.nl bezocht ik Nador in Marokko.

Business bloggen in Qbic 
Ons eerste hotel in de Bourgogne <3


Véél tripjes

Toen ik in maart terug kwam stond de landenteller van 2015 op drie: Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië (Bali). Of vier eigenlijk, want ook Nederland is een land. Ik had niet gedacht dat ik in 2015 ook nog naar België, Frankrijk, Guernsey, Duitsland én Marokko zou gaan. Dat is totaal negen landen in vier werelddelen, halleluja! Ik denk niet dat ik eerder zoveel heb gereisd in een jaar.

Guernsey beach
Op het strand van Noordwijk

N.B. Uiteraard had ik ook prachtige dagen, weekendjes of weekjes met mijn vriend, mijn vriendinnen en mijn familie. Maar Artikel 2.55 richt zich op travel en business (= a lifestyle) en daarom wil ik het niet (meer) te persoonlijk maken. Jullie mogen wél alles van mij weten of reis- en werkgebied! Vragen? Let me know!

Hoe was jouw jaar? Wat waren jouw hoogtepunten?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 gedachten over “Het beste van 2015