Blue Monday? Schaamrood bedoel je!


Pinterest wijsheid

Stop eens met klagen over niets en think happy thoughts. Happy Monday! 

Nog even en het is weer Valentijnsdag. Vroeger just another day, maar tegenwoordig bijna een nationale feestdag. De hype is goed overgewaaid uit Amerika en wordt door mijn vriend ook wel beschreven als ‘een commerciële bende’. Hetzelfde zag ik eind vorig jaar met Halloween gebeuren. Ik was het jaar daarvoor in de Australische outback en miste in 2014 dus praktisch elke hype, maar in 2015 kon ik er niet omheen. Hallo, sinds wanneer ‘vieren’ we Halloween? Van hipster-feestje tot verkleed-selfie: mijn Instagram overstroomde bijna van al dat bloed.

Maar het wordt nog gekker. Afgelopen november spotte ik de symptomen van weer een heel nieuw feest. Althans, nieuw in Nederland. Als er in Amerika al jaar en dag een feestdag populair is, dan is dat Thanksgiving wel. Maar ik wist niet dat mensen in Nederland ook zo ‘dankbaar’ waren geworden?

Op 18 januari 2016 was het Blue Monday. Ook daar had ik een paar jaar terug nog nooit van gehoord, noch had ik rond die datum ooit last van een winterdip. Maar Blue Monday is Amerikaans en het is voor bedrijven de ideale gelegenheid een (meestal niet) leuke inhaker te bedenken, en dus had heel Nederland het erover. Van CoolBlue tot de plaatselijke bakker om de hoek: werkelijk iedereen in ons land deed zijn best om de medemens uit de depressie te trekken. Had jij tot voor kort nog nooit van Blue Monday gehoord? Dan weet ik zeker dat je ‘m inmiddels kent (en weet wat een boeman het is). En had je nog geen last van winter blues? Dan heb je dat nu wel.

Wát een gezeur zeg. Het aanpraten van een feestdag is één ding, maar het aanpraten van een depressie is een tweede. Dat gaat mij te ver. Bovendien moeten we niet zo zeiken met z’n allen. Wees blij dat je een baan hebt. Wees blij dat je zonder gevaar naar je werk kunt gaan. Wees blij dat je baas je vijf weken per jaar vrij geeft om naar één of ander tropisch oord te gaan. Wat voor problemen hebben we nu echt? Blijkbaar weinig genoeg om ons met Blue Monday bezig te kunnen houden…

Misschien is dat vieren van Thanksgiving in Nederland nog niet eens zo’n slecht idee. We mogen allemaal best wat meer dankbaar zijn voor alles wat we hier hebben. No worries mate! Iemand zin in een kalkoen?

PS Ik schreef deze column voor Metro. Stem als je deze column als lezerscolumn in Metro wilt zien! 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *