Business Update SuusjeHQ 4


Het jaar begint goed met mijn eerste print publicatie als travelwriter

In november hakte ik de knoop door: ik zou fulltime als zelfstandige verder gaan en zegde mijn baan op. Deze maand was mijn laatste maand bij Pride. Tijd voor de volgende stap!


Per 1 februari a.s. ga ik officieel helemaal voor mezelf verder. Niet alleen met Artikel 2.55, maar ook (voornamelijk) als freelance blogger en PR- en communicatiespecialist. En omdat ik het er niet vaak genoeg over kan hebben, praat ik je weer even bij over ‘mijn stap’!

November 2015: kiezen of delen

Deze maand was voor mij de druppel; de bevestiging dat ik niet langer én in loondienst kon zijn, én blogger/freelancer. Ik werkte 36 uur per week in Leiden, had 10 uur per week aan reistijd, schreef daarnaast drie blogs per week voor Artikel 2.55,  was al twee jaar freelance communicatie-specialist bij Miss Legal, en sinds kort ook freelance reisblogger voor Rondreis.nl. Toen ik ook nog ’tussendoor’ even naar Marokko op en neer vloog voor een persreis, besefte ik dat ik moest gaan kiezen. Op de huidige manier verder gaan kon niet: dan deed ik alles half. Ik besloot vol voor de zelfstandigheid te gaan en zegde mijn baan op.

Een week rust op Terschelling <3

December 2015: balans

In december had ik weinig tripjes gepland staan, wat me eigenlijk wel even wat rust gaf. Ik was druk bezig de laatste ballen in de lucht te houden, deed ondertussen een yoga-challenge, probeerde klanten binnen te halen én klanten te binden. Na wat voor mijn gevoel een eeuwigheid had geduurd, kon ik eindelijk het nieuws van de daken gaan schreeuwen. Dat deed ik onder andere in deze blog en via social media. En wat kreeg ik een leuke reacties! Dat gaf me heel veel energie, dank jullie wel!

The time to relax is when you don’t have time for it

Januari 2016: bijna fulltime zelfstandige 

Op verzoek van Pride werkte ik toch nog een maandje langer door, maar in plaats van vier dagen per week nog maar twee dagen per week. Dit gaf mij de mogelijkheid niet meer elke avond gestresst achter mijn laptop te hoeven kruipen, want ik had nu opeens drie ‘vrije’ dagen per week én een weekend! Zo kreeg ik mijn klussen een beetje op de rails. Ik ben supertrots dat ik al meerdere ‘vaste klanten’ heb verzameld, zoals Miss Legal, Rondreis.nl en Ebruze. Maar ook voor VROUW.nl doe ik meer dan één opdracht, blog ik het komende jaar – namens Miss Legal – voor ContentToday, had ik twee losse klussen (met uitzicht op meer), deed ik nog twee ‘losse’ (betaalde) schnabbels via mijn blog, én ging ik een aantal samenwerkingen aan met Artikel 2.55. En oja, ik regelde ook wat PR voor mezelf!

Foto: Melle Bouwhuis

Februari 2016: 100% SuusjeHQ

Vanaf morgen ben ik helemaal ‘zelfstandig’. Geen dienstverband meer, maar puur en alleen leven van de freelance-opdrachten. Wat een vrijheid! Ik kan vrijwel al mijn klussen locatie-onafhankelijk uitvoeren, zolang ik maar wifi heb. Dat is echt een droom die uitkomt, want daardoor ben ik heel flexibel om op (pers)reis te gaan. En om het er maar meteen van te nemen, vertrek ik 13 februari a.s. voor zes weken naar Thailand en Nieuw-Zeeland! Mijn eerste ‘echte’ reis na mijn avontuur Down Under. Maar ik ga niet alleen uitrusten en vakantievieren; mijn werk gaat natuurlijk gewoon door. Dat kan een nadeel zijn, maar ook een voordeel. Ik werk liever in het paradijs dan van achter mijn bureautje in Utrecht 😉

Parttime digital nomad 😉

Maart 2016: digital nomad 

Na waarschijnlijk een fantastische tijd, kom ik op 27 maart 2016 weer thuis. Ik ben dan alweer eventjes ‘voor mezelf bezig’, dus kan dan hopelijk goed inschatten hoeveel werk ik nu eigenlijk heb. Hoeveel uur ben ik ermee bezig en wat levert het op? Moet ik er eventueel opdrachtgevers bij gaan zoeken? Wat wordt mijn doel? Maar dat is voor latere zorg. Voor nu geniet ik vooral van dit bijzondere moment. Laten we hopen dat dit gevoel blijft 😉

Dank voor al jullie lieve reacties op al mijn blogs en social mediaposts! Hoe gaat het met jullie carrières? 🙂

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Business Update SuusjeHQ