Digital Nomad Destination: Portugal


Naar deze vijf Portugese steden wil jij op workation!

Op NomadList zie je in een oogopslag op welke plekken ter wereld – landen én steden – je het beste kunt wonen en werken als je digital nomad bent. En Portugal staat met maar liefst vijf steden hoog op de lijst!


Waarom werken vanuit het een grijs kantoortje in een het regenachtige Nederland als je je werk net zo goed vanuit een warm oord kunt doen? Digital nomads – zoals deze moderne mensen worden genoemd – zijn niet voor niets in opkomst. Ze hebben online banen waarvoor niet veel meer nodig is dan een laptop en een wifi-verbinding. De ene maand werken ze vanuit Thailand, Vietnam of Bali, de andere maand duiken ze op in Gran Canaria, Praag of Barcelona.

Tip: ik stelde eind 2015 al een lijst van ultieme digital nomad-plekken (wereldwijd) samen op basis van NomadList. 

Portugal: hét Europese digital nomad-land

In Europa moet je als digital nomad zeker in Portugal zijn. Hoewel Las Palmas (Gran Canaria) en Thessaloniki (Griekenland) op respectievelijk de eerste en tweede plaats staan, maakt Portugal dat ruimschoots goed met maar liefst vijf steden in de Europese steden top tien. Braga, Aveiro, Lisbon, Funchal en Porto staan op de derde, vierde, vijfde, zesde en zevende plek. Van alle landen staat Portual op de vierde plaats in de landen ranking. Alleen Costa Rica, Hong Kong en Thailand zijn nog meer geschikt als digital nomad destination. Tja, tegen dat weer, die fantastische wifi-verbinding en die prijzen kun je gewoon niet op 😉

Waar moet je zijn?

Deze Portugese steden zijn stuk voor stuk paradijsjes voor digital nomads. Althans, als we NomadList mogen geloven natuurlijk! 😉
1. Funchal
2. Aveiro
3. Braga
4. Lisbon
5. Porto
Google Maps

1. Funchal

Toen ik Funchal wilde opzoeken op de kaart van Portugal, moest ik even goed kijken. Waar ligt die stad in hemelsnaam? Wat bleek: Funchal is een stad op het Portugese eiland Madeira, voor de kust van Marokko. Deze stad heeft daardoor het beste (leest: warmste) klimaat van alle genoemde steden. Momenteel is het er zo’n 20 graden!
Funchal

2. Aveiro

Aveiro is vergelijkbaar met Lissabon. Het klimaat en de kosten voor levensonderhoud zijn hetzelfde. Alleen de wifiverbinding is in Aveiro is ietsje minder dan bij zijn grote broer. Daar staat tegenover dat Aveiro natuurlijk veel onbekender en minder toeristischer is dan Lissabon. Live like a local!
Aveiro


3. Braga

Van al deze Portugese steden is Braga het goedkoopste, maar deze stad heeft ook het slechtste weer. Dit is echter relatief. Momenteel is het er nog steeds veertien graden. De wifi is over het algemeen hetzelfde als in Aveiro. 
Braga

4. Lisbon

De Portugese hoofdstad is uiteraard het meest ontwikkeld, het meest toeristisch, en heeft daardoor ook de hoogste kosten voor levensonderhoud. De wifi is goed (40 mbps) en de temperatuur is in januari nog zeventien graden. Op naar Lissabon dus?!
Lissabon

5. Porto

Porto is goedkoper dan Lissabon en Aveiro, de wifi is evengoed als in de hoofdstad, maar het weer is ietsje minder: het is er nu vijftien graden. Maar dan ben je wel in een heel leuke stad; de stad van schattige straatjes én natuurlijk van port! 
Porto

Waar vlieg je het goedkoopste heen?

Volgens SkyScanner vlieg je momenteel (gekeken naar de hele maand februari 2016) vanaf Amsterdam het goedkoopste naar Porto. Een retourvlucht begint vanaf 88 euro. Naar Lissabon betaal je 94 euro, en een retourtje Madeira (Funchal) kost je 229 euro. Vanaf Eindhoven hoef je voor Porto maar 46 euro neer te leggen, terwijl een retourtje Lissabon 54 euro kost. Ik heb overigens alleen directe vluchten bekeken. Naar de niet-genoemde steden wordt dus niet direct gevlogen. Roadtrip? 
Welke Portugese stad spreekt jou het meeste aan? 
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *