Asia, here I come again! (part 8)


I’m coming home again 😉

Nog een week en ik vertrek ‘eindelijk’ weer naar mijn geliefde Azië. Tijd om jullie bij te praten over mijn korte termijn-reisplannen! 

Volgende week zaterdag vertrek ik – samen met mijn vriend! – weer voor een mooie reis. Totaal gaan we zes weken weg, dus tot 27 maart. Al vanaf dat ik hoorde dat vriendin L. ging emigreren, wist ik dat ik in februari 2016 weer wilde gaan reizen. We gaan L. en haar vriend namelijk bezoeken in Nieuw-Zeeland! En omdat ik graag even uitstap in Zuidoost-Azië én vriend R. sinds vorig jaar in Bangkok woont, onderbreken we de lange vlucht ‘even’ met tien dagen Thailand!

De route past bijna niet op het kaartje 😉

Weer naar Azië? 

Jep, ik ga dus weer naar Zuidoost-Azië. Ik kwam al zeven keer in Zuidoost-Azië, waarvan al twee keer in Thailand. Maar Zuidoost-Azië is groot. Er is genoeg waar ik nog nooit geweest ben. Bovendien ben ik er gewoon helemaal in mijn element, dus ik vind het sowieso niet erg naar een plek te gaan waar ik al geweest ben.

Tja, ik krijg hier nooit genoeg van!

Thaise planning?

We beginnen in Bangkok. Mijn vriend is nog nooit in Thailand geweest en vriend R., die we gaan opzoeken, woont hier. Een paar dagen in de Thaise hoofdstad is wel zo fijn. Daarna viegen we door naar Krabi, waar we naar alle waarschijnlijkheid de boot pakken naar Koh Lanta. Hier doen we niet al te veel: een beetje chillen, een scootertje huren, duiken en misschien wat werken. Onze laatste dag zijn we weer in Bangkok, op tijd om door te vliegen!

Sunset op Koh Tao

Alweer Nieuw-Zeeland? 

Yes, ook in Nieuw-Zeeland kwam ik al eens. Begin 2015 reisden mijn vriend en ik samen drie weken door het land. Het is er prachtig en bovendien woont L. er dus nu. Vandaar dat we het geen straf vinden om (zo snel) nog eens naar Nieuw-Zeeland te gaan. Ruim een maand zullen we in Nieuw-Zeeland verblijven, waarvan grotendeels bij L. en haar vriend. Ook gaan mijn vriend en ik samen nog een weekje ‘op vakantie’ naar het Zuidereiland. We zijn nog nooit in Queenstown en Milford Sound geweest, dus dat stond hoog op ons lijstje! Verder vermaken we ons wel in de Wellington-regio. Er moet ook gewoon gewerkt worden. Geen ramp trouwens; ik werk liever een beetje door op vakantie dan dat ik geen vakantie heb en gewoon thuis ben (in de winter).

Nieuw-Zeeland, januari 2015

Trip down memory lane

Meer weten over mijn eerdere trip naar Nieuw-Zeeland? Lees hier mijn blog over onze route!

Mijn eerdere trips naar Zuidoost-Azië zijn de volgende:

1. Thailand (augustus 2006) – (helaas blogde ik hier nog niet)
2. Indonesië (augustus 2010)
3. Hongkong (mei 2011)
4. Vietnam, Laos, Cambodja (oktober-december 2011)
5. Thailand, Cambodja (november 2012)
6. Maleisië, Singapore (juli 2013)
7. Bali (maart 2015)

Een foto die is geplaatst door SuusjeQ – Artikel 2.55 (@suusjeq) op


Stay tuned!

Tijdens mijn trip kunnen jullie gewoon drie artikelen per week verwachten op Artikel255.nl! Verder zal ik af en toe (ahum) updates doen op Instagram en Facebook. En als je me niet op social media volgt (en het nog niet wist): ’s maandags, ’s woensdags en ’s vrijdags om 8:00 uur (Nederlandse tijd) komen er dus blogs online!

Naar welke plek of regio ga jij graag vaker terug?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *