Interview: Reiziger, ondernemer en gypsy soul Sandy Hauser (30) 3


Sandy in Nijmegen

Ze reist, blogt, doet yoga en heeft sinds kort haar eigen yogakledinglijn. Tijd voor een interview met de inspirerende ‘gypsy soul’ Sandy Hauser (30) uit Duitsland. 

Op Bali leerde ik begin 2015 Sandy Hauser (30) uit Duitsland kennen. Sandy had er toen net twee jaar reizen door Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland opzitten. We hielden contact en ontmoetten elkaar vorige maand eindelijk weer in Nijmegen. De Duitse gypsy soul is inmiddels een eigen blog begonnen, een fanatieke yogi en eigenaresse van haar eigen yogakledinglijn. Ik sprak Sandy over ontdekken wie je bent, je leven veranderen en het najagen van je dromen.

1. Vertel eens, wie is Sandy Hauser?

Sandy: “She has the soul of a gypsy, the heart of a hippie and the spirit of a fairy. And loves wearing feathers in her hair. Ik ben heel open en altijd op zoek naar nieuwe dingen en avontuur. Vraag je me morgen of ik mee ga naar de andere kant van de wereld, dan zeg ik ‘ja’. Ik heb geen plan voor mijn leven. Alhoewel ik wel een plan heb om geen plan te hebben. Try to go with the flow and see what happens.”

2. Waarom besloot je in 2013 te gaan reizen?

“Ik had een goede baan, een relatie, een paard. Toch had ik het gevoel dat ik iets miste. Ik was niet helemaal tevreden met mezelf en was wel eens jaloers op de wilde verhalen van anderen. Was er misschien nog meer dan het leven dat ik leidde? Dit was de kans om het uit te zoeken en te reizen. Je kunt maar tot je 30ste een working holiday visum krijgen in Australië, dus ik besloot ervoor te gaan. Mijn vriend vroeg me te wachten, maar ik wilde het meteen gaan doen.”

Sandy in Australië

Sandy in Australië

3. Wat heb je allemaal gedaan in die twee jaar op reis?

“Ik begon met een maand Thailand. Daarna vloog ik naar Australië, en ging werken op een farm met paarden. Vervolgens werkte ik voor een dressuur-stal. Weer met paarden dus… Ik besefte me toen dat ik eigenlijk hetzelfde leven leidde als in Duitsland, maar dan in Australië. En ik wilde juist ontdekken wat er nog meer is. Ik vloog naar Cairns en ging kort daarna aan de slag als shop-assistent op een rodeo-truck. Echt iets Australisch dus, wat ik niet in Duitsland had kunnen doen. Na nog drie maanden reizen in Nieuw-Zeeland heb ik nog verschillende vrijwilligersbaantjes gehad tegen kost en inwoning. Inmiddels was ik begonnen met yoga en daardoor besloot ik ook nog een korte trip te maken naar Bali. Daar kreeg ik niet alleen het yoga-virus (nog meer) te pakken, maar ook creativiteit en levenslust.”

4. Waarom ben je begonnen met yoga? 

“Ik ben begonnen met yoga in Byron Bay, just for fun. Ik zou eigenlijk een week blijven, maar het werden er zes. Ik leerde mezelf zo kennen, op een andere manier. Ik verwerkte verdriet uit het verleden. Het voelde zo goed om deel uit te maken van een creatieve community. Het vrije, hippeleven en het vrije denken sprak me aan. Ik wilde dat graag behouden en ben daarom met yoga door blijven gaan. Met yoga kom ik terug bij mezelf. En die zelf accepteer ik nu.”

Sandy in Australië
Even poseren op de mango farm

5. Hoe heeft reizen je veranderd?

“Na Bali besefte ik dat ik echt niet meer terug wilde naar mijn oude leven. Het reizen heeft me geleerd dat er zoveel mogelijk is. Ik ben geïnspireerd om het leven te creëren dat ik wil. Verandering is altijd mogelijk. Elk klein stapje is er één! Tegelijkertijd liep mijn visum in Australië af, had ik geen geld meer en wist ik ook niet goed wat ik dan wel wilde gaan doen. Ik kreeg een halfjaarcontract bij een restaurant in Duitsland en besloot na die zes maanden wederom op reis te gaan. Niet meer om ‘de wereld te zien’, maar om geïnspireerd te worden om iets op te bouwen voor de lange termijn. Tijdens die tweede keer reizen kwam ik op het idee voor mijn yogakledinglijn.”

6. Hoe kwam je op het idee om een yogakledinglijn te beginnen?

“Ik vond yogakleding nooit zo comfortabel. T-shirts hangen in je gezicht, je staat er halfbloot bij. Ik wilde meer praktische kleding, die tegelijkertijd ook vrouwelijk zou zijn. Toen ik eens een jurkje aantrok tijdens yoga, realiseerde ik me dat dit de oplossing zou kunnen zijn. Het idee voor de yogatraveldress was geboren: een jurkje dat fijn is om te dragen on the go en tijdens yoga. Ik besloot een lijn yogatraveldresses te ontwerpen en deze op Bali te laten maken. Zo zou ik niet alleen een stukje Bali in mijn bedrijf verwerken, maar kon ik ook een lokale vrouw op Bali meer inkomsten bezorgen.”

Yoga op haar terras in Ulm, Duitsland
Met haar stand op een yogafestival in Ulm

7. Waarom ben je een blog begonnen?

“Om mijn eigen ervaringen met reizen en levensveranderingen te delen en mensen te inspireren. Ik wil mijn lezers meenemen op een reis. Niet per se naar een andere plek ter wereld, maar naar een andere plek in het leven. Niemand weet meteen watvoor leven hij of zij wilt. Ik ook niet. Ik wil met mijn blog ook niet doen alsof ik het al helemaal heb gemaakt. Ik wil juist laten zien aan anderen dat zij niet de enige zijn die zoekende zijn. Maar samen komen we er wel.”

Volg de travel-, yoga- en lifechangingblog van Sandy op Facebook voor updates over haar avonturen én haar collectie yogatraveldresses! 

Meer inspirerende interviews lezen?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Interview: Reiziger, ondernemer en gypsy soul Sandy Hauser (30)