12x Tips voor een weekend Nijmegen 1


 

 

Nijmegen heeft mij  enorm verrast. Wát een leuk stadje zeg! Het was lastig kiezen uit zoveel hotspots, maar dit zijn mijn twaalf tips voor een citytrip Nijmegen.

Eind juni reisde ik af naar Nijmegen. De aanleiding van mijn trip? De Digital Nomad Borrel van Wonderlijk Werken, waarover jullie eerder hebben kunnen lezen. Maar ik zou niet (ook) reisblogger zijn als ik niet van de gelegenheid gebruik zou maken om Nijmegen te leren kennen. Toerist in eigen land, niet waar? En dus nodigde ik reisvriendin en blogger Sandy uit en vierden we samen drie dagen ‘workation’ in Nederlands oudste stad.

Over Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. De geschiedenis van Nijmegen gaat terug naar ruim 2.000 geleden. Om deze reden (en het feit dat ik altijd goede verhalen hoor over de stad) zette ik Nijmegen in maart vorig jaar op mijn Nederland-bucketlist, onderaan deze blog. En eind juni was het dan zo ver: niet één, niet twee maar drie nachten zou ik door gaan brengen in die oude stad in het oosten. De eerste twee nachten hadden we een kamer bij Hotel Credible, waarover ik al positieve geluiden had gehoord van Sheelagh. De derde en laatste nacht zouden we slapen bij Hotel Atlanta, aan de Grote Markt van Nijmegen. Ik keek enorm uit naar weer een tripje in eigen land, en dat bleek volkomen terecht. Nijmegen is super, vol hippe tentjes, vriendelijke mensen en een combinatie van oude en nieuwe gebouwen én natuur!

Zomers straatbeeld 😉
‘De’ brug

1. Hotel en restaurant: Credible

De verwachtingen waren al hoog door goede verhalen van anderen, maar dit hotel heeft die verwachtingen zelfs overtroffen. Wát een fijne plek! Het interieur is hip en gezellig, de medewerkers zijn jong en supervriendelijk, het eten in het restaurant is heerlijk én we kregen een supermooie grote kamer. Echt een hotel waar je je meteen thuisvoelt en niet weg hoeft, zowel qua kamer als qua restaurant. We hebben er dan ook best wat uurtjes doorgebracht. En dat voor een relatief lage prijs van 69 euro per nacht per kamer.*

Extra pluspunten voor het à la carte ontbijt (all day long!), de goede koffie (flat whites!), de wafels met geitenkaas en avocado (heaven on earth), de goede wifi en de vele stopcontacten. Credible is meer dan geschikt voor moderne reizigers die een informeel, laagdrempelig en gezellig hotel zoeken. Dank voor het heerlijke verblijf!

*  In ruil voor publiciteit op VrijeMeid.nl en social media verbleven wij twee nachten kosteloos in Hotel Credible. 

De voorkant van het hotel, inclusief terras
Onze kamer mét tafelvoetbal
Een gezellig hoekje in het restaurant
Wafels met geitenkaas en avocado <3 <3
 

2. Restaurantje: Bairro Alto

Tijdens onze eerste wandeling door de stad stuiten we op dit superleuk tentje met klein terras. Daar moeten we even bijkomen! Hoewel de broodjes er goddelijk uitzien bij de meiden naast ons, bestel ik alleen een koffie en carrotcake. Die is ook heerlijk én machtig. Ik denk dat alles in Bairro Alto heerlijk is! En het personeel is ook hier weer uiterst vriendelijk. Ik vind Nijmegen nu al top!

Bairro Alto
Koffie en carrotcake

3. Winkeltje: 512 Nijmegen

Nog zo’n zaakje waar we spontaan tegenaan lopen. Hé, dat ziet er leuk uit! We worden aangetrokken door het interieur, dat zich kenmerkt door véél planten. Dat blijkt precies de bedoeling, want 512 is deels een planten-asiel. Mensen kunnen hier hun oude planten brengen die ze niet meer willen, en anderen kunnen deze planten weer kopen. Ook verkoopt 512 hippe kleding én is er een theecafé. Het totale concept is opgericht door twee jonge meiden, die elk hun eigen onderneming hebben (planten versus kleding) en samen het theecafé. Goed gedaan meiden!

512 in Nijmegen

4. Koffie en appeltaart: De Blonde Pater

Laatst dronk ik al één van de beste koffies van Nederland bij hotel-restaurant Sonnevanck, maar hier in Nijmegen schijn je dus de állerbeste koffie te kunnen krijgen. Althans, De Blonde Pater won eens de eerste prijs van de Horeca Koffie top 100. Dat moesten wij proeven! Mét appeltaart natuurlijk, want ook die schijnt één van de beste te zijn. Conclusie? Wij vonden de appeltaart nog beter dan de café latte en latte macchiato!

Koffie en appeltaart bij De Blonde Pater

5. Winkel: Sparkle

Wéér bij toeval stuitten we op Sparkle, een winkeltje met boho-stijl en dito kleding en accessories. Denk: Ibiza, Marrakech, Bali en India! Gypsysoul Sandy is meteen in haar element en wilt de hele winkel leegkopen. Ik speel journalistje en maak foto’s. De eigenaresse heeft er oog voor; aanrader voor iedereen die van het bohemian-stijltje houdt!

Sparkle Sandy

6. Koffie en lunch: First things first

Op aanraden van mijn Twitter-volgers en Pinterest-tijdlijn, wandelen we op onze derde dag naar het oude Honigcomplex, oftewel het oude fabrieksterrein van Honig! Dit complex is tot 2022 dé hotspot van Nijmegen, waar volop gegeten, gedronken en gewinkeld kan worden. Ook zijn er sport- en muziekevents. Eigenlijk wilden we naar restaurant Meesterproef, maar als we langs First things first lopen ziet dit er zó leuk uit dat we daar maar heen gaan. Topkoffie en heerlijke sandwiches! First things first hè 😉

Espresso macchiato
Toast met ossenworst

7. Hotel: Atlanta (update: nu Hotel Karel)

Centraler kan een hotel niet liggen: hotel Atlanta is gevestigd aan de Grote Markt en heeft een bijbehorende brasserie met terras óp het plein. De grote winkelstraat begint schuintegenover Atlanta en ook de andre hotspots van Nijmegen zijn nooit ver. Dit hotel is een klassieker. Niet alleen in het straatbeeld van Nijmegen, maar ook van binnen. Denk: traditionele kamers met standaardinrichting, correcte en gereserveerde medewerkers, een ontbijtbuffet in het restaurant en een schappelijke gemiddelde kamerprijs vanaf 79 euro per nacht.*

Wij hebben de mazzel dat we een kamer aan de achterkant van het hotel krijgen, op de vierde en hoogste verdieping. Hierdoor hebben we geen last van geluiden van de Grote Markt, maar hebben we ook een prachtig uitzicht op de Waal. Leuke details zijn de comfy stoel, het fluffy berenvel en het Scandinavische(?) schilderij op de kamer.

*  In ruil voor publiciteit op VrijeMeid.nl en social media verbleven wij één nacht kosteloos in Hotel Atlanta. 

Atlanta aan de Grote Markt
Onze kamer
Stoel + kleed + schilderij = cosy
Uitzicht <3
 

8: Koffie en broodjes: Fika

Al het goede komt uit Scandinavië, heb ik wel eens gehoord. En veel dingen uit Scandinavië, inclusief de landen zelf, vind ik ook geweldig! Het leuke tentje Fika moest dan ook even getest worden. Voor de Zweden-leken: ‘fika’ betekent’ koffie, maar laat zich beter vertalen als koffietijd. De Zweden houden twee keer per dag een fika, aan het einde van de ochtend en aan het einde van de middag. Zó kunnen ze efficiënt en stress-vrij blijven werken! Broodjes en koffie waren allebei een aanrader, en ook de taarten zagen er goddelijk uit (maar geen plek meer…).

Fika

9: Sportief: SUP & Surf meets Yoga

Laatst volgde ik een SUP-les en yoga-challenge in Utrecht, maar de combinatie van SUP’pen en yoga was nieuw voor mij. Ik had er wel eens van gehoord, maar het nog nooit geprobeerd. Tijd om dat eens te gaan doen dus! En dus reserveerde ik een plekje bij de SUP & Yoga-class van SUP & Surf Nijmegen en Met Lisanne. Op een SUP-board van SUP & Surf Nijmegen deed ik vervolgens anderhalf uur lang de yoga-oefeningen van yogadocent Lisanne van Met Lisanne. Al moest er tussen de oefeningen door telkens een stukje terug geSUP’t worden, want de stroming op de Spiegelwaal was toch vrij sterk.

Wist je trouwens dat de Spiegelwaal pas in 2016 is aangelegd? Hierdoor hebben de inwoners van Nijmegen er een heel stuk recreatiegebeid bij. Superleuk om dit gebied meteen zelf te ontdekken én eens te SUP-yoga’en.

* Een les kost normaal gesproken 20,- euro, maar ik mocht als blogger en social influencer de les kosteloos proberen in ruil voor publiciteit. 

Verzamelen bij de rode brandweerwagen (een must voor elke Nijmegen-ondernemer)
Aan de slag!
Namaste bitches 😉

10. Cocktail en hapje: Cali

Als Californië-fan móest ik natuurlijk ook even naar binnen bij Cali, een knus, hip barretje vlakbij Bairro Alto. Cali heeft een kind of Californische inrichting en een kind of Californische kaart. Denk surfen, Hollywood, hotdogs, etc. En hopelijk binnenkort ook een Breakfast Burrito op de kaart, want dat heb ik ze even getipt, hihi. Lekkere gin tonics trouwens en ook de geitenkaaskroketjes gingen er goed in na de SUP-les 😉

Sandy bij Cali

11. Koffie en werken: Down Town

Op onze allerlaatste ochtend willen Sandy en ik graag nog naar ‘dat ene leuke tentje’ naast Bairro Alto. We zijn al een paar keer langs gelopen, maar telkens was het de verkeerde dag of het verkeerde tijdstip. Maar nu is Down Town open en dus gaan we er heen voor een laatste koffie en laatste uurtje werken. Down Town heeft een heerlijk sfeertje om je laptopje open te klappen, want het is er lekker licht en de flat whites smaken weer super. Enige dat jammer is, is dat er nergens een stopcontact te bekennen is. Ook blijken de gezellige hoekjes iets minder ergonomisch verantwoord, maar voor even is het prima. De lunchkaart ziet er ook heerlijk uit, en dus bestel ik nog snel een Eggs Benny.

Interieur van Down Town
Eggs Benny met ham

12. Bistrobar Berlin

Tijdens mijn derde en vierde bezoek aan Nijmegen, ging ik uiteten bij Bistrobar Berlin. Een nieuwe favoriet! Dit restaurant serveert tussengerechten, dus je kan er meerdere kiezen of delen met je tafelgenoten. Het personeel is zeer kundig, de wijnen zijn heerlijk en het eten… dat is top! De kaart wissels regelmatig en Ron Blaauw is als huisadviseur aan Bistrobar Berlin verbonden. Need to say more? Ga hier zeker heen als je binnenkort naar Nijmegen gaat!

13. Fietstour met Baja Bikes

Met de Nijmegen Fietstour hang je de toerist uit in eigen land! Het historische centrum van Nijmegen staat vol prachtige gebouwen. Van Romeinse oudheid in Het Valkhof tot de Middeleeuwen in de Commanderie Sint-Jan. Een sportieve manier om de stad beter te leren kennen. Check hier de prijzen en beschikbaarheid >

Een beetje verliefd

Ik geloof dat ik een beetje verliefd ben geworden op Nijmegen! Zoals jullie weten heb ik sinds mijn terugkomst uit Australië veel van Nederland gezien, maar ik was zelden zo positief verrast als door Nijmegen. Gaat dat zien! Echt een aanrader voor een ongedwongen weekendje weg 🙂

Lees ook:

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “12x Tips voor een weekend Nijmegen