10x Fantastische plekken waar ik digital nomad wil spelen 5


Bloggen in New York (2010)

Bloggen in New York (2010)

Vanaf deze plekken zou ik wel eens een maand willen werken! En een beetje vakantie vieren natuurlijk 😉

Sommige mensen dromen van een wereldreis. Ik droom van een extreem lange werkvakantie. Want SuusjeHQ voor een paar maanden stopzetten? Daar kan ik nu nog even niet aan denken! Laptop mee dus en hop hop langs de mooiste digital nomad-spots ter wereld. Wanneer gaan we?

1. Gran Canaria

De Canarische eilanden schijnen een perfecte plek te zijn voor digital nomads. Het klimaat is er immers top en het Spaanse sfeertje zal ook niet verkeerd zijn. Bovendien is het ‘vlakbij’ huis. Gran Canaria, en dan vooral hoofdstad Las Palmas gooit de hoogste ogen op NomadList. Een mooi begin van een jaar reizen en werken rond de wereld?
Gran Canaria via Flickr

Gran Canaria via Flickr

2. Praag

Ik wil naar Praag! Niet alleen omdat ik er nog nooit geweest ben en het naar horen zeggen een prachtige stad is, maar ook omdat het er ideaal schijnt te zijn voor digital nomads. Er heerst een ondernemerscultuur en de kosten voor levensonderhoud zijn niet hoog. Hetzelfde geldt voor Boedepest en diverse andere Oost-Europese steden trouwens. Eveneens een leuke opwarmer wat mij betreft!
Praag via WikiMedia

Praag via WikiMedia

3. Kaapstad

Volgens mijn broer barst de Zuid-Afrikaanse hoofdstad van de DN’s (lees: digital nomads). En aangezien Zuid-Afrika toch nog ergens op mijn bucketlist staat, lijkt het mij geen straf een paar weken in Kaapstad te wonen en werken. En heel veel mooie tripjes in de rest van het land te maken natuurlijk. Heb jij ooit iemand gesproken die spijt had van zijn reis naar Zuid-Afrika? Precies.
Kaapstad via Flickr

Kaapstad via Flickr

4. Chiang Mai

Al drie keer was ik in Thailand, maar nooit langer dan een week of twee. En telkens weer schoot Chiang Mai er bij in. Shame on me! Ik hoor van menig reiziger dat de Noord-Thaise stad fantastisch is, en volgens NomadList kan je er ook prima werken. Een goede reden om eingelijk eens te gaan dus! Kan ik meteen Myanmar ‘even meepakken’, hehe…
Chiang Mai via Flickr

Chiang Mai via Flickr

5. Bali

Because duh! Wat sommige mensen ook zeggen over Bali (druk, toeristisch), ik blijf het een prachtig en geweldig eiland vinden. Misschien moet je gewoon niet de allerhipste plekken opzoeken en met z’n allen een breakfast bowl bestellen? Of gewoon accepteren dat Bali niet onontdekt is en genieten van de mogelijkheden? Anyway, I love Bali dus en zou er maar wat graag nog eens een paar weken werken. In Ubud bijvoorbeeld. Of net daarbuiten, in een Airbnb met uitzicht op de rijstvelden!

 

Ubud, Bali

Ubud, Bali

6. Colombia

En ik zei nog zo dat Colombia onderaan mijn bucketlist stond… Maar zoals dat gaat met mij, kan die  bucketlist nogal snel veranderen. Daarom plan ik ook niets meer in het leven (bij wijze van). Door de enthousiaste verhalen van mijn broer, vriendinnen én de ranking van Colombia op NomadList, ben ik helemaal om. Cartagena, Medellin, here I come!
Cartagena via Pixabay

Cartagena via Pixabay

7. Costa Rica

Zuidelijker dan Mexico (een all-inclusivevakantie in 2004) kwam ik nog nooit op het Amerikaanse continent. Ik koos altijd voor het Verre Oosten (of nog verder), maar inmiddels staat een trip naar ‘de andere kant’ hoog op het wensenlijstje. Waar te beginnen? Costa Rica it is! Deze bestemming roept bij mij paradijselijke dromen op en bovendien schijnt het er goed toeven te zijn voor digital nomads. Ik zeg uitproberen!

 

Costa Rica <3 via Pixabay

Costa Rica

8. Austin, Texas

Niet iedereen is fan van de Verenigde Staten (of is er nog nooit geweest..?) maar ik vind het een geweldig land. Amerikanen denken in mogelijkheden, niets is gek genoeg en heb je trouwens die natuur wel eens goed bekeken? Digital nomad-wise is Texas een slimme zet. Deze staat is hot hot hot (letterlijk en figuurlijk).

 

Austin via CreativeCommons

Austin via CreativeCommons

9. New York City

Nog een inkoppertje lijkt me. Wie droomt er nou niet van om een tijdje in New York te wonen? Al is het maar een maand! Airbnb huren, laptopje mee en ultiem ervaren hoe het is om een ‘gewoon’ leven te leiden in de Big Apple.
New York City (2010)

New York City (2010)

10. Barcelona

Ik twijfelde even welke plek ik op nummer tien zou zetten. Aan de ene kant wil ik vrijwel overal heen en ervaren hoe het is om daar een tijdje te ‘leven’ (Vancouver, Chicago, Mexic, Londen), maar tegelijkertijd springt geen één plek er echt bovenuit. Als ik dan iets moet noemen, kies ik toch maar voor de bekende weg. Barcelona lijkt mij een heel gave stad om een tijdje te wonen en werken. Die heerlijke Spaanse sfeer, redelijk betaalbaar uiteten, het strand op steenworpafstand… Een andere Spaanse stad mag trouwens ook! Leer ik ook eindelijk de taal eens echt.
Barcelona (2012)

Barcelona (2012)

Waar zou jij wel een tijdje willen wonen? 
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “10x Fantastische plekken waar ik digital nomad wil spelen