Update: Tien dingen die ik wil doen in mijn nieuwe levensjaar 9


Is this real? Yes, it is

Is this real? Yes, it is

Omdat dromen niet vanzelf uitkomen!

Natuurlijk wil ik mijn leven niet leiden aan de hand van lijstjes. Maar een korte termijn-bucketlist kan je wel net dat zetje geven dat je nodig hebt om je dromen na te jagen. Zeker als je het ook nog online zet en de rest van de wereld je kan controleren 😉 Daarom maakte ik vorig jaar een lijstje met acht dingen die ik wilde gaan doen in mijn 28ste levensjaar. Inmiddels is dat jaar voorbij. Vandaag ga ik met de billen bloot en biecht ik op welke dingen ik níet heb gedaan (en welke wel). Ook heb ik een nieuw lijstje gemaakt met nieuwe doelen voor mijn alweer 29ste levensjaar!

De lijst van afgelopen jaar

1. SUP’pen

Tot voor kort had ik nog nooit geSUP’t. Maar eind april voegde ik de daad bij het woord en volgde ik een lesje bij SUPschool Domstad. En ik deed zelfs SUP & Yoga op de Spiegelwaal in Nijmegen! Met vlag en wimpel geslaagd dus.

2. Surfen

Check! Ik ging op een heuse surfvakantie naar Wijk aan Zee, waar ik twee dagen surflessen volgde bij Ozlines (en sliep in hotel Sonnevanck).

3. Schaatsen (op de grachten)

Kijk, als ik echt had willen schaatsen, had ik naar een indoorschaatsbaan kunnen gaan. Maar ik wil dus heel graag eens op de grachten schaatsen, bijvoorbeeld in Amsterdam of Utrecht. Of een mooie natuurroute in Friesland voor mijn part. To be continued…

4. Een halve marathon lopen

Daarvan was ik toch wel overtuigd dat ik dat ging doen. Ik stond zelfs al ingeschreven voor de Berenloop op Terschelling in november 2015. Maar ik liep een knieblessure op in september en pas in januari was ik weer de oude. Gelukkig rende ik wel nog een mooie 10 K onder de 57 minuten met de Brooks Champions Run in Amsterdam afgelopen zomer.

5. Srprs.me

Een reisje boeken naar bestemming onbekend: hoe leuk is dat? Althans, dat lijkt mij heel tof. Helaas is het er niet van gekomen afgelopen jaar. Aan tripjes geen gebrek bij mij, maar tijd, geld en prioriteit ontbraken voor nóg een tripje. Wie weet volgend jaar, maar no pressure! Wél won ik een reis op het event van Getaway Travel, en hoorde ik pas de bestemming nadat ik de cheque in mijn handen had gekregen.

6. Naar Rome

Dit wordt een beetje een dingetje… Meestal als ik dingen heel graag wil, dan zorg ik er wel voor dat ze gebeuren. Maar Rome staat al jaren hoog op mijn bucketlist en nog steeds ben ik er NOOIT geweest. Hetzelfde geldt voor Berlijn, Praag en Istanbul trouwens…

7. Nieuwe website voor Artikel 2.55

Na zeveneneenhalf jaar bloggen ging ik deze maand eindelijk over van Blogspot naar WordPress. Een verademing! Thanks voor alle leuke reacties! En ik verwacht nu heel veel comments 😉

8. Naar een openluchtbioscoop

Dit deed ik al in Australië, maar ik vond het zo’n leuke ervaring dat ik vorig jaar besloot het op mijn to-do-list te zetten voor mijn 28ste levensjaar. Hierdoor ging ik actief op zoek naar openluchtbioscopen. Wat bleek? Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt! Alleen al in Utrecht heb ik drie locaties gespot. Ik ging naar de rooftop van Cinemec.
SUPpen in Utrecht

SUPpen in Utrecht

Surfen in Wijk aan Zee

Surfen in Wijk aan Zee

 

De nieuwe lijst

En deze dingen wil ik gaan doen in mijn nieuwe (29ste) levensjaar:

1. Iemand interviewen waarvan ik dacht dat het niet zou lukken

Zo’n ultieme girlboss waarvan ik denk dat ze geen tijd heeft – laat staan wil maken – om door mij geïnterviewd te worden voor mijn mini-blog. Iemand een idee?

2. Nog eens spreken over mijn carrièreswitch van jurist naar digital nomad (freelance pr-adviseur en blogger)

Net als dat ik dat op de Digital Nomad Borrel van Wonderlijk Werken heb gedaan. Zo leuk om te doen! Iemand een idee voor een mooi toepasselijk event?

3. Een cursus fotografie volgen

Voor iemand die zo vaak foto’s maakt, weet ik eigenlijk best weinig van fotografie. Ik heb nog nooit een cursus gevolgd en gebruik negen van de tien keer het automatische programma op mijn camera. Dat kan dus beter! Kan iemand een cursus aanraden?

4. Naar één van de steden op mijn bucketlist (Berlijn, Praag, Rome, Istanbul)

Daar is-ie weer! Dit jaar wil ik nog steeds/alweer heel graag naar Rome, maar laat ik het mezelf makkelijker maken: ook mijn anders bucketlist-steden zijn goed!

5. Schaatsen op de grachten of in mooie natuur

En dit wil ik ook nog steeds graag doen. Hopen op ijs deze winter!

6. Een mooie taart maken, zoals een redvelvetcake of carrotcake

Nog nooit gedaan! Ik bak wel eens een appeltaart ofzo en heb me zelfs eens gewaagd aan een lemoncurdpie, maar zo’n mooie taart met een dikke crèmelaag? Die heb ik dus nog nooit gemaakt!

7. Naar Dordrecht en SUP’pen in de Biesbosch

Mijn Nederland-bucketlist dunt uit. Ik heb afgelopen anderhalf jaar zoveel mooie plekjes in eigen land bezocht! Maar dat brengt ook nieuwe wensen met zich mee, die twee jaar terug niet eens in me opgekomen zouden zijn. Overnachten in Dordrecht en SUP’pen in de Biesbosch bijvoorbeeld!

8. Roadtrip maken met mijn vriend (vanuit Utrecht, meerdere bestemmingen)

Mijn vriend en ik hebben al een paar mooie roadtrips gemaakt (Californië, Nieuw-Zeeland), maar we zijn nog nooit met de auto op vakantie gegaan vanuit Utrecht. Een roadtrip richting Oost-Europa staat hoog op mijn lijstje, maar ook een bescheiden tripje naar België en Frankrijk zou super zijn.

9. PADI Advanced halen

Geen heel moeilijke to-do, want deze cursus staat al gepland! In oktober gaan mijn vriend en ik onze PADI Advanced halen op Nusa Lembongan (Indonesië). Alleen nog slagen 😉

10. Een persreis naar het buitenland binnenhalen (inclusief vervoer, accommodatie en programma, op eigen titel)

Twee jaar terug had ik amper nog bloggersevents gehad. Laat staan persreizen! In mei 2015 ging ik voor het eerst op reis als blogger, maar dat was voor Travelvalley. Voor mijn eigen blog kwam ik niet eerder in het buitenland, althans niet met een volledige persreis (Lissabon was alleen accommodatie). Dat is dus een mooi doel voor mijn 29ste levensjaar!

11. Bonus..?

Mocht jij nog een origineel idee voor mij hebben, dan wil ik dat ook graag gaan uitvoeren dit jaar! Iets in de trant van mijn 2.55 Yoga Challenge bijvoorbeeld. Of een bloggersevent organiseren of koffie drinken met een hoge piet? Ik ben benieuwd wat jullie mij graag zien doen 😀
Wat vind jij van een jaarlijkse bucketlist? 
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 gedachten over “Update: Tien dingen die ik wil doen in mijn nieuwe levensjaar