Spontaan een nachtje naar Parijs? Omdat het kan! 2


Place de Clichy

Place de Clichy

Niet omdat het moet, maar omdat het kan! En omdat het ons op vrijdagavond een zeer geslaagd idee leek, stapte ik zaterdagochtend in de auto naar Parijs. Voor één nachtje!

 

Vorige week was ik jarig, en daarom ging ik afgelopen vrijdag met R. uiteten. Na een paar wijntjes kwamen we op het idee om dat weekend spontaan een tripje te maken. En wat was dan vetter (en nog wel te rijden) dan Parijs? Na een nacht van weinig slaap en veel adrenaline, stapten we zaterdagochtend in de auto. Was dit echt een goed idee? Ja! Waarom ook niet?

 

Ga jij ook spontaan een nachtje naar Parijs? Dit moet je weten!

Nog nooit eerder ging ik zo abrupt op pad. Ik heb zelfs amper nog roadtrips in Europa gemaakt en ging pas twee keer in mijn leven naar Parijs. Maar des te meer redenen om spontaan in de auto te stappen naar de stad van de liefde. Houd hier rekening mee:

 

1. Wees impulsief, anders gebeurt er nooit iets spontaan

Had ik heel rationeel nagedacht, dan had ik gezegd dat ik beter niet naar Parijs kon gaan. Ik ben immers (hard) aan het sparen voor mijn volgende verre reis en daar past niet nóg een tripje tussen. Emotioneel gezien leek het mij echter een topplan. Daarom moet je soms niet te lang nadenken en meteen handelen. Want als je hersenen het weer over nemen, zijn er altijd weer beren op de weg.

SuusjeQ in ParijsSuusjeQ in Parijs

2. Heb altijd je paspoort bij je

Vanaf mijn huis naar Parijs is het vijf uur rijden. Maar omdat R. haar paspoort niet bij zich had, en een rijbewijs geen rechtsgeldig legitimatiemiddel is in Frankrijk, moesten we nog éven langs Amsterdam. Dat kost natuurlijk tijd. Dik een uur. Wil je dit voorkomen? Heb dan altijd je paspoort bij je. Je weet nooit wanneer een avondje Utrecht uitloopt op een stedentrip Parijs 😉

 

Sacre CoeurSacre Coeur

3. Hotels zijn betaalbaar één dag van tevoren

Vrijdagavond checkten we direct een hotel. Ik gebruikte mijn Booking-app en bekeek de hotels van goedkoop naar duur. Wat bleek? De kamerprijzen begonnen bij zo’n 40 euro! Voor twee personen dus. En dat terwijl dergelijke hotels ‘normaal gesproken’ zo’n 100 euro per nacht kostten. Tenzij alles uitverkocht is, loont het dus zeker écht last-minute te gaan.

 

Uitizcht vanaf de Sacre CoeurUitzicht vanaf de Sacre Coeur

4. De auto is niet het snelst en soms niet het goedkoopst

De trein is vele malen sneller dan de auto (drieënhalf uur vanaf Amsterdam!) maar de prijs is nog een dingetje. Op het moment dat ik deze blog schrijf, kost een retourkaartje met de Thalys met vertrek binnen 24 uur maar liefst 270 euro per persoon. Kijk, daar kan je wel een paar keer van naar Parijs rijden, laat staan als je de benzinekosten kan delen. Maar wie slim zoekt en boekt, kan met de Thalys ook goedkoper uit zijn. En bespaart natuurlijk ook parkeerkosten (en zorgen) in Parijs.

 

Sacre CoeurSacre Coeur

5. Stel prioriteiten: een selfie bij de Eiffeltoren

Een spontaan tripje naar Parijs is (heel erg) leuk, maar ben je op locatie té spontaan, dan zie je waarschijnlijk weinig van de stad. Daarom stelden R. en ik onszelf het doel in ieder geval en selfie bij de Eiffeltoren te maken. Hadden we dat niet gedaan, dan was het er niet meer van gekomen.

 

Onderaan de EiffeltorenOnderaan de Eiffeltoren

6. Check de locatie van je hotel én parkeergelegenheid

In het heet van de strijd een hotel boeken op Booking.com, kan er misschien voor zorgen dat je zo maar iets aanklikt. Maar wij waren nog net zo slim om even te checken waar het hotel zich bevond, en vanaf welke richting we Parijs in zouden rijden. Hierdoor was het een peulenschil om vanaf de snelweg bij het hotel te komen. Zelfs zonder internet! Ook een parkeergarage was in de buurt. Hadden we ook al gecheckt!

 

Place de ClichyPlace de Clichy

7. Geniet!

In plaats van twijfelen of het wel een goed idee was twaalf uur te rijden voor één nachtje Parijs, en als een bezetene alle highlights van de stad te zien, is het een beter idee gewoon te genieten van het moment. You’re in Paris! Zoek dus niet te lang naar dat ideale tentje, wees blij met al het lekkers dat op de kaart staat, en laat je niet uit het veld slaan door de soms dure wijnen en de prachtige, rokende Françaises.

 

Terras van Depaneur opPlace de ClichyTerras van Depaneur op Place de Clichy

 

8. Vergeet je milieusticker niet

Iedereen die met de auto naar Frankrijk gaat en in aangemerkte zone’s komt dient een milieusticker (‘Crit’ Air’) te hebben. Parijs, Grenoble en Marseille zijn enkele steden die een milieuzone hebben. De zone van Parijs is in juli 2016 ingevoerd. Wij waren dus op het randje. Totaal niet aan gedacht! Gelukkig werden buitenlandse auto’s in het begin niet gecontroleerd. Maar tegenwoordig wel. Speel op safe en schaf een Crit’ Air aan.

 

Adrenaline en heel veel grijnzen op je gezicht gegarandeerd! Aan dit soort acties denk je toch nog vaak terug? 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Spontaan een nachtje naar Parijs? Omdat het kan!