Interview: Milou (24) woonde een half jaar in Londen 1


Happy Milou in Londen

Een tijdje in het buitenland wonen, wie droomt er niet van? Milou van Roon (24) volgde haar hart en verhuisde naar Londen.

Reiziger en zelfstandig ondernemer Milou van Roon, also known as Explorista, droomde er al jaren van om een tijdje in Londen te wonen. Vorig jaar hakte ze de knoop door, boekte een ticket en vond woonruimte. Inmiddels is Milou terug in Nederland. Ik sprak deze girlboss over het waarmaken van haar droom.

1. Je bent net terug van een half jaar Londen. Wat heb je daar gedaan?

“Ik heb er gewoond. Ik wilde altijd al eens in het buitenland wonen, en in Londen had ik al veel vrienden, die ik ken uit de online reisbloggerswereld. En ik had al een klant in Londen (Expedia, red.) waar ik veel voor werk. Waarom dus niet daar een tijdje wonen? Een paar jaar terug wilde ik dat al doen, maar toen had ik niet genoeg geld om de hoge Londense huur te betalen. Nu gelukkig wel, dus ik kon gaan. Omdat ik een relatie heb met iemand in Nederland, en hij niet mee wilde, besloot ik voor een half jaar te verhuizen.”

2. Hoe kwam je aan woonruimte en hoe zag dit eruit?

“In een Facebook-groep voor Nederlanders in Londen werd net een oproep geplaatst voor een huisgenootje in een tweekamerappartement in de wijk Bermondsey. Het ging om een kamer van iets meer dan tien vierkante meter, maar met relatief betaalbare huur én uitzicht op de Shard kon ik deze kans niet laten schieten. Ik reageerde direct en kreeg de kamer! En zo vond ik binnen 24 uur woonruimte op een kwartiertje lopen van de Towerbridge, op de Southbank. De huur was in het begin omgerekend 1.000 euro. Momenteel staat de koers (door de Brexit-beslissing) op 840 euro. Londenaars besteden een groot deel van hun inkomen aan huur, maar ik vind dat het waard om in zo’n energieke stad te leven!”

Mijn kamer in Londen

 

3. Waar werkte je?

“In principe kan ik als online ondernemer locatieonafhankelijk werken. Daarom kon ik ook naar Londen verhuizen! Maar in de praktijk koos ik er toch vaak voor om thuis te werken, op het kantoor van een klant of in een leuk koffiezaakje. Mijn favoriet was Hej, een Zweedse coffeeshop aan Bermondsey Square. Je hoeft daar niet de hele dag dure koffies te bestellen. Vaak at ik een bagel en nam ik één drankje en kon ik er dan de hele middag zitten. Ze laten je daar lekker je gang gaan!”

4. Hoe was het in Londen tijdens de Brexit-beslissing?

“De kringen waar ik mij in bevond – Europese twintigers en dertigers uit de reisbranche – bestonden uit het prototype ‘remain person’. De sfeer in Londen was wel echt dat we zouden blijven. Er wonen zoveel internationale mensen in Londen dat niemand er daar van uitging dat er een domme beslissing gemaakt kon gaan worden. Al waren sommigen daar wel bang voor. Terecht, zo bleek. The day after hing er echt een sfeer van verslagenheid. Facebook was ontplofd, iedereen was verbijsterd. De pond klapte in elkaar, politici stapten op. Ik voelde me een toeschouwer, maar tegelijkertijhd raakt het mij ook. Ik houd van dat land. Kan ik er ooit weer gaan wonen? Ook veel vrienden van mij leven in onzekerheid. Relaties staan op losse schroeven. En al die banen! Londen ís Londen door zijn multiculturaliteit. Ik ben benieuwd hoe het de stad zal vergaan.”

Milou in Londen

 

5. Waarin verschilt Londen van Nederlandse steden?

“Moeilijk te zeggen, omdat het vooral een gevoel is. De sfeer in Londen is zo fijn! Je voelt je er direct thuis, omdat Londen dus super multicultureel is. Voor elke groep is een subcultuur. Er is ruimte voor iedereen. Al die subculturen bij elkaar maken Londen. Terwijl Nederlandse steden toch vooral bestaan uit Nederlanders. Ik denk dat het voor niet-Nederlanders veel moeilijker is zich in Nederland thuis te voelen dan voor niet-Londenaars in Londen. Daarbij is in Londen alles mogelijk, niets is te gek. In Nederland ‘is normaal al gek genoeg’. Zó tolerant zijn Nederlanders eigenlijk niet! Qua grootte is Londen soms overweldigend, maar tegelijkertijd zijn alle wijken een soort losse dorpjes in de stad. Je neemt gewoon de metro of bus naar de volgende!”

6. Ultieme inside-tip voor Londen?

“Zoveel! Eén van leukste terrasjes is Southbank Centre, een dakterras in het centrum. Southbank Centre ziet eruit als een soort parkeergarage, maar bovenop vind je een barretje en picknickbanken en heb je uitzicht op de Big Ben. Maar weinig mensen weten hiervan. Één van mijn favoriete, en minder bekende, buurten is Greenwich (spreek uit: Grennich). Vanaf daar heb je uitzicht op de skyline van Londen, er zijn leuke café’tjes, er is een mooi park.”

Digital nomad in Londen

 

7. Wat staat er verder op jouw agenda voor 2016?

“Mijn agenda is nog vrij leeg. Of ik in Utrecht blijf wonen en of ik nog reizen ga maken, dat is nog even de vraag. Op zakelijk gebied heb ik een aantal pitches gedaan, dus hopelijk gaan daar een paar van door. Ook ben ik een online cursus an ’t ontwikkelen voor digitale nomaden. Kijk op mijn website voor meer informatie!”

8. Nieuwe bucketlist-droom?

“Mijn droom is eigenlijk om even geen basis te hebben. Ik ben al locatieonafhankelijk en ik reis veel, maar een ‘echt digital nomad-bestaan’ zou heel tof zijn.”

Milou in Londen

Heb jij meer vragen aan Milou? Laat een reactie achter onder dit bericht op volg haar op Instagram

N.B. Alle foto’s zijn eigendom van Milou.

You fancy more ace stuff?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Interview: Milou (24) woonde een half jaar in Londen