Toerist in eigen land: huur een sloep! 2


Schipper, mag ik overvaren?

Schipper, mag ik overvaren?

Romantisch of gezellig uitje in eigen land? Huur een sloep en ga varen op de Vecht!

Restaurant en B&B Geesberge in Maarssen verhuurt sloepen en heeft – zoals de naam al verraadt – ook een heerlijk restaurant en knusse B&B. Afgelopen weekend had ik de eer dit leuke uitje in eigen land uit te proberen. Lees en kijk verder voor mijn ervaring op en aan de mooie Vecht.

De Vecht en Geesberge(n)

Aan de rivier de Vecht, ten noorden van Maarssen, vind je buitenplaats (‘buitenhuis’) Geesberge(n) – soms geschreven met een ‘n’ en soms zonder. De geschiedenis van dit monumentale pand en het daar omliggende terrein gaat eeuwen terug. In de zeventiende eeuw werd het terrein – met daarop destijds een boederij – gekocht door ene Joan Huydecoper van Maarsseveen. Het is onbekend wanneer het huidige pand exact is gebouwd. Oud is het in ieder geval zeker! Sinds een half jaar doet het monument dienst als Bed & Breakfast, al moet het technisch gezien een pension genoemd worden. De eigenaar woont zelf namelijk niet op het terrein. Het restaurant en terras bestaan al langer. Al voor de oorlog werd op het terrein een café gebouwd, en sinds 1948 is er een restaurant gevestigd. Geesberge verwijst naar de eigenaar van voor 1649, de zekere Sebastiaan van Geesbergen.

Goed, Geesberge dus! Gevestigd aan de Vecht, die van Utrecht tot het IJmeer loopt, en dus ideaal voor een hapje of drankje, nachtje weg óf boottochtje. Je kunt bij Geesberge een sloepje huren vanaf 40 euro (één uur), dus waar wacht je nog op? Ik ging je voor en ben enthousiast!

Uitzicht vanaf Geesberge

Uitzicht vanaf Geesberge

Yes please!

Yes please!

Sloepje varen op de Vecht

Zondag 31 juli arriveren we rond half vier ’s middags bij Geesberge. De Grote Baas geeft ons een rondleiding over het terrein, door de Bed & Breakfast en brengt ons dan naar de boot. Deze ligt al helemaal vaar-proof voor ons klaar. Kwestie van knopje omdraaien, standje ‘vooruit’ en gaan! Maar niet zonder prosecco natuurlijk. We vieren het halfjarig bestaan van SuusjeHQ: het is zes maanden geleden dat ik fulltime freelancer werd!

Het is heerlijk relaxed varen op de Vecht. Ondanks het matige weer afgelopen week, breekt de zon goed door en wanen we ons even op zomervakantie. En dat op een steenworp afstand  van ons huis in Utrecht! De Vecht is mooier dan ik dacht. Of eigenlijk had ik er nog nooit over nagedacht. Wist jij dat er zulke mooie natuur was rondom Utrecht? Het landschap is typisch Nederland met veel water, groene oevers en oude pandjes. Van kleine huisjes tot prachtige kasteeltjes, we zien een hoop voorbij komen. Ook zien we massa’s bloemen, gezellige terrasjes en af en toe een ander bootje. Dit voelt goed. Hier kan ik aan wennen 😉

Schip ahoy!

Schip ahoy!

Tijd voor prosecco

Tijd voor prosecco

Uitzicht vanaf Geesberge

Uitzicht vanaf Geesberge

Kasteeltje aan de Vecht

Kasteeltje aan de Vecht 

Hoi!

Hoi!

Dineren aan de Vecht

Na drie uur (de tijd vliegt!) leggen we weer aan bij de steiger voor Geesberge. Wederom een kwestie van touw om de paal, knopje op ‘uit’ en klaar is Kees. Kind van de was doen. Vanuit onze kamer zien we ’s avonds nog iemand het ‘echte werk’ doen (de boot nacht-proof maken), maar dat ter zijde. Wij gaan door voor het diner!

De kaart van Geesberge is eenvoudig (biefstuk, burger, saté, dat werk), maar dat is precies waar we zin in hebben. We zeiden het op de boot nog tegen elkaar: “Weet je waar ik nou zin in heb? Saté!” zei ik. “Ik een burger!” zei mijn vriend. En dat wordt het dus. Prima gerechten, vriendelijke en correcte bediening, speciaalbiertje erbij, yummie! Maar het allerfijnste van eten bij Geesberge is natuurlijk de locatie. Het terras kijkt uit op de Vecht. Jammer van die paar auto’s in beeld, maar het is niet anders. Gelukkig is het warm genoeg om buiten te zitten, want het restaurant van Geesberge kijkt niet uit op de Vecht. Dat heeft trouwens ook een leuk sfeertje: veel hout, gezelligheid, oud-Hollands!

Het terras

Het terras

Avondeten

Avondeten

Slapen aan de Vecht

Na het eten verplaatsen we ons naar onze honeymoonsuite kamer. Het is – zoals alle kamers in het monumentale pand – een ruime kamer met veel ramen. Wij hebben de hoekkamer op de eerste verdieping, met vanaf twee kanten uitzicht op de Vecht. Ooit wil ik in zo’n huis wonen; en hoekhuis met aan twee kanten ramen with a view. Maar dat zijn futuregoals. Voor nu genieten we van de Vecht en zien we hoe de zon in het landschap zakt.

Bedden zijn overigens (twee losse bedden helaas) goed: niet te zacht en lekker lang. Ook is er espresso op de kamer (Nespresso, what else) en liggen er zelfs rozenblaadjes en handdoekdieren op bed. Wat een luxegevoel! De badkamer is netjes (wc, wastafel en inloopdouche) en er staan verschillende toiletartikelen. Gelukkig, want daar reken ik op tegenwoordig 😉

Al met al is de Bed & Breakfast super sfeervol, met oude details en moderne afwerking, netjes en ruim. Inclusief ontbijt slaap je er vanaf 110 euro per nacht (voor een tweepersoonskamer).

Onze kamer <3

Onze kamer <3

Geesberge - Restaurant & BnB

Geesberge – Restaurant & BnB

Ontbijten aan de Vecht 

Helaas vliegt ook dit tripje weer voorbij. Om zeven uur ’s morgens gaat maandag gewoon weer de wekker. Back to reality 😉 Er wacht ons nog één zware taak bij Geesberge, en dat is het testen van het ontbijt. Dat wordt normaal gesproken geserveerd in het restaurant, maar voor ons heeft de Grote Baas het ontbijt klaargezet in de keuken, in het monumentale pand waar de zes tweepersoonskamers en het appartement gevestigd zijn. Ook hier hangt de oude sfeer van Geesberge, maar de afwerking is wederom nieuw en netjes. Het ontbijt bestaat uit een glaasje jus (uit pak), goede koffie, warme broodjes, een zachtgekookt eitje (jippie), kaas en vleeswaren, zoet beleg, fruit en eventueel nog yoghurt en ontbijtgranen. Met pijn in mijn hart laat ik de helft staan, want het is veel te veel, maar wat ik heb gegeten was heerlijk!

Ontbijten in het keukentje

Ontbijten in het keukentje

Wakker worden with a view

Wakker worden with a view

Ook doen?

Wil jij ook eens een bootje varen, eten aan de Vecht en misschien ook wel overnachten? Kijk voor aantrekkelijke arrangementen in dit document. Twee uur varen met de elektrische sloep, een fles bubbels en hapjes kost bijvoorbeeld 100 euro. Een uur varen kan al voor 40 euro. 

N.B. In ruil voor publiciteit op mijn blog en social mediakanalen kregen mijn vriend en ik het varen, het eten en de overnachting kosteloos aangeboden van Geesberge. Dankjewel Geesberge voor het heerlijke verblijf! 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Toerist in eigen land: huur een sloep!