5x De mooiste en leukste stranden in eigen land


En het is niet Zandvoort!

En het is niet Zandvoort!

Met ruim 500 kilometer kustlijn heeft Nederland genoeg stranden, maar deze vijf parels zijn mijn favorieten!

Al meer dan tien jaar woon ik in de stad. Ik beschouw mezelf wel als citygirl. Maar van mooie natuur ben ik ook zeker niet weg. In eigen land is het strand dan een fijne optie. De Nederlandse stranden zijn weliswaar niet zo wit en het water niet zo blauw, maar onze duinen en gezellige strandtenten, die vind je niet overal!

1. Terschelling

Al vanaf dat ik baby ben, kom ik regelmatig op de Wadden. Terschelling is mijn all time favorite. Het eiland heeft prachtige natuur en combineert rust en ruimte met gezellige dorpjes en strandtenten. Het strand bij West is ideaal voor een mooie wandeling. Zonnen doe je bij Midsland aan Zee. En wil je echt niemand tegenkomen? Breng dan eens een bezoekje aan de stranden bij de Boschplaat!

Just another Terschelling day...

Just another Terschelling day…

Met een 4x4 naar de Bosplaat

Met een 4×4 naar de Bosplaat

2. Wijk aan Zee

Wijk aan Zee kreeg ik als tip van een vriendin. Dit strand is namelijk dichtbij Amsterdam, maar lang niet zo druk als bijvoorbeeld Zandvoort of Bloemendaal. En aan strandtenten heus geen gebrek! Bij Aloha en Timboektoe zit je heerlijk. Ook surfen is goed te doen in Wijk aan Zee.

Wijk aan Zee

Wijk aan Zee

Schattige huisjes

Schattige huisjes

3. Scheveningen

Bij Scheveningen dacht ik altijd vooral aan drukte. Maar de kustplaats heeft eigenlijk best zijn charme. Schattige straatjes, een heel scala aan strandtenten, de vernieuwde iconische pier van Scheveningen, en heb je wel eens aan yoga op het strand gedacht? Surfen wil ik er ook nog een keertje doen. Buiten het seizoen is het bovendien veel rustiger. En bij slecht weer ga je gewoon naar de musical!

Never a dull moment in Scheveningen

Never a dull moment in Scheveningen

Ten zuiden van de pier is het best rustig!

Ten zuiden van de pier is het best rustig!

4. Noordwijk

Een beetje bevooroordeeld ben ik wel, want de familie van mijn vaders kant komt uit Noordwijk (what’s in a name). Maar Noordwijk is écht heel leuk! Mooie strandtenten, op steenworp afstand van de bollenstreek en trotse eigenaar van het mooiste hotel van Nederland: Huis ter Duin. Logisch dat een Van Duijn dat kan waarderen, niet waar?

Het strand ten noorden van Noordwijk

Het strand ten noorden van Noordwijk

Uitzicht vanaf Huis ter Duin

Uitzicht vanaf Huis ter Duin

5. Zeeland

Ik moet toegeven dat ik meer van Nieuw-Zeeland weet dan van Zeeland, maar – na de Wadden – is dit toch zeker het mooiste strandgebied van Nederland! Het zand lijkt er witter, het water blauwer, en voor de rust zit je hier he-le-maal goed. Toch wat gezelligheid? Dan is Domburg aan aanrader!

Grapje! Dit is Nieuw-Zeeland ;-)

Grapje! Dit is Nieuw-Zeeland 😉

Zeeland

Zeeland

Wat is jouw favo strand en bijbehorende strandtent van Nederland? 

Lees ook:

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *