10x Signalen dat je voor jezelf moet beginnen * 6


P1010544

Niet iedereen is een geboren ondernemer, maar vertoon jij deze tien symptomen? Dan is het wellicht tijd voor een enkeltje KvK!

Tot voor kort had ik nooit de ambitie om zelfstandige te worden. Laat staan om een heus bedrijf opzetten! Maar toen ik eenmaal de stap zette, wist ik direct dat het een goede beslissing was. Als ik nu terugkijk op de afgelopen achtentwintig jaar, zie ik zelfs best wat signalen dat ik júist een echte ondernemer ben. Vertoon jij ook tekenen dat je eigenlijk voor jezelf zou moeten beginnen?

 

1. Je wilde als kind al alles zelf doen

Eigenwijs is jouw middle name

2. Je bent zelfstandig en zou niet anders wilen

All the women who’re independent, throw your hands up in the air!

You ony live once

You ony live once

3. Je wilt beloond worden als je harder werkt

Dan de vorige maand, dan een collega, etc.

4. Je wilt eerder naar huis kunnen als het rustig is

Met aanwezigheidsplicht heb jij niet zoveel.

5. Je wilt zelf je werktijden en werkdagen bepalen

Hoezo om 9:00 uur beginnen? Soms wil jij om 7:00 uur beginnen! Of om 10:00 uur. De ene week werk je zes dagen, dan ander vier. Wat maakt jou het uit dat het zaterdag is? Of maandag?

Verdrietig in Australië

Verdrietig in Australië

6.  En je eigen werkplek

Waarom een uur in de trein zitten om werk te doen dat je ook thuis kunt doen?

7. Je kan kortom niet zo goed tegen autoriteit

Iemand die jouw vertelt wat je moet doen? Nee, bedankt.

8. Je houdt wel van een beetje risico

Financiële onzekerheid? Spannend toch! Dat betekent dus niet alleen dat je volgende maand minder kan verdienen, maar ook veel meer!

Living on the edge ;-)

Living on the edge 😉

9. Je kan niet berusten met 25 vakantiedagen

Een maandje naar Azië, een weekje wintersport, en dan is het op. Hoe dan?!?!

10. Je wilt werken vanuit het paradijs

Werktijden, werkdagen, werkplekken, vakantiedagen. Je hebt er allemaal schijt aan en werkt liever vanaf Koh Lanta, Nieuw-Zeeland of Zuid-Frankrijk. Een paar maanden per jaar, por favor!

 

Hoeveel signalen herken jij? 

* Of een hele chille werkgever moet zoeken

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “10x Signalen dat je voor jezelf moet beginnen *

 • Judith | Worldwife.nl

  Ik werk ook voor mezelf en vind de vrijheid om te kunnen werken waar en wanneer ik wil heerlijk! Aan de andere kant heb ik ooit moeite de discipline op te brengen om aan het werk te gaan. Want ik ben nogal een uitsteller. Alles kan ook morgen wel. En ik verdien er (nog) niet genoeg mee om van te kunnen leven. En daar baal ik van want ik vind het wel een heerlijk bestaan!

 • Benthe

  Dit artikel bevestigt mij dat het inderdaad tijd is om voor mezelf te beginnen, bedankt daarvoor :-)! Maar mag ik vragen hoe jij destijds die beslissing hebt gemaakt? Ben je meteen gestopt met werken (of had je toevallig geen baan), of ben je steeds minder gaan werken? En hoe ben je begonnen met de zoektocht naar klanten?

  • Suzanne Bericht auteur

   Hi Benthe, wat leuk te horen dat mijn artikel je bevestiging geeft! Hier vind je meer informatie over mijn weg van werknemer naar zelfstandige en hoe mijn eerste maanden zijn verlopen: http://www.artikel255.nl/category/suusjehq

   Ik werkte 36 uur per week in loondienst en had daarnaast af en toe al wat freelanceklussen als jurist en blogger. Toen ik besloot om helemaal zelfstandige te worden heb ik ‘via via’ een derde opdrachtgever gevonden. Ik heb gewoon de sprong gewaagd, mijn baan opgezegd en ben toen op zoek gegaan naar opdrachten/klanten. Deels door heel hard te laten zien dat ik voor mezelf was begonnen en wat ik allemaal kon, en ook door te reageren op vacatures voor freelance klussen via social media. Hopelijk beantwoord ik zo je vraag!?

   Liefs,
   Suzanne

   • Benthe

    Dankjewel voor je reactie! Ik ga je artikelen eens even bestuderen :-). En je beantwoordt zeker m’n vraag, dankjewel! Spannend dat je gewoon de sprong hebt gewaagd, maar ook heel fijn dat het je gewoon gelukt is! Ik heb in ieder geval genoeg leesvoer voor nu :-).

    Liefs,
    Benthe

 • Tulpenfonds

  Leuk om te lezen! Ik kan me zeker vinden in de 10 signalen. Vooral om het feit dat je na een korte vakantie al zowat door je vakantiedagen heen bent! Ik vond het echter wel een moeilijke stap om te nemen. Je bent ineens zelf voor alles verantwoordelijk. Van het afsluiten van verzekeringen tot aan de boekhouding.

  Met vriendelijke groet,

  Carla