7x Tips voor een geweldig LinkedIn-profiel


PR, Social Media & Blogging | Digital Nomad

Met deze zeven tips is een cv straks overbodig! Dankzij jouw volledige LinkedIn-profiel krijg jij voortaan direct die nieuwe klus 😉

Er was een tijd dat ik zo’n beetje elke week mijn cv update’te. Ik solliciteerde veel en zocht constant naar dingen die mijn profiel konden verbeteren. Inmiddels heb ik al lang niet naar mijn cv omgekeken. Niet omdat ik niet meer op zoek ben naar nieuwe klussen, maar omdat ik tegenwoordig alles via LinkedIn doe. Is het traditionele cv verleden tijd? Voor mij wel! Voor jou straks ook?

 

1. De basis

We leven in 2016, dus ik hoop dat we de stappen kunnen overslaan waarin je nog een LinkedIn-profiel moet aanmaken, je afvraagt waarom je dat moet doen, en je opleiding en relevante werkervaring nog moet invullen. Oh, en met werkervaring bedoel ik meer dan een functie-omschrijving en uitleg over het bedrijg. Wat doe jíj en wat heb je al bereikt in deze functie? Een scherpe, professionele foto (dus geen bijgesneden groepsfoto) is de norm.

Mijn profielfoto

Mijn profielfoto

2. Pas je professional headline aan

Je huidige functie komt automatisch als professional headline onder je naam te staan. Dit is dus wat mensen zien als ze je voorbij zien komen op LinkedIn. Maar misschien wil je helemaal niet bekend staan als ‘Jurist bij Leaseproces’ of ‘Redateur bij MYbusinessmedia’? Was ‘Intellectueel eigendomsrecht-fanaat’ niet beter geweest? En ‘Redacteur e-fashion & online ondernemen bij Textilia’ veel duidelijker?

linkedin2

PR, Social Media & Blogging | Digital Nomad

3. Summary

Je samenvatting is één van de eerste dingen die mensen zien op je profiel. Handig om je cv even ‘samen te vatten’ (what’s in a name), of beter nog: duidelijk te maken wat je ambities zijn. Misschien werk je nu ergens maar ben je stiekem toe aan meer? Laat dan weten wat je volgende doel is! Of leg uit waarom je drie banen in drie jaar hebt gehad. Dat snappen ze niet vanzelf!

Summary

Summary

4. Publish a post

Ideaal voor blog-liefhebbers zoals ik: je kunt sinds een tijdje een post publiceren op LinkedIn! Dit is dus niet een gewone update, maar een ‘echte’ LinkedIn-blog. En wederom één van de eerste dingen die mensen zien als ze op je profiel komen. Ideaal om je daarmee te onderscheiden en neer te zetten als expert. Mijn post ‘Wat PR-adviseurs moeten weten over bloggers‘ werd 250 keer bekeken.

Publish a post!

Publish a post!

5. Voeg voorbeelden toe

Bij elke functie kun je niet voor niets documenten en afbeeldingen toevoegen. Gebruik die mogelijkheid! Don’t tell them, show them! Dus ben jij pr-adviseur? Omschrijf dan niet alleen wat je allemaal hebt bereikt, maar voeg ook de bewijzen toe. Blogger? Voeg je best gelezen blogs en/of paradepaardjes toe! Tip: je hoeft niet per se een pdf toe te voegen. Een URL toevoegen werkt ook!

Don't tell, show them!

Don’t tell, show them!

6. Vraag om recommendations

Een krachtig middel, want welke nieuwe werkgever of opdrachtgever wil niet weten wat zijn voorganger van jou vond? Vraag je oude baas daarom niet alleen om een getuigschrift op papier (of in de mail), maar ook op een recommendation op LinkedIn. Tip: stuur hem of haar even een persoonlijk berichtje waarin je dit vraagt en stuur dán de uitnodiging op LinkedIn. Zonder aankondiging (en smeekbedes) schrijft bijna niemand iets!

Recommendation

Recommendation

7. Show your skills

Bescheidenheid siert de mensch, maar die leuke klussen komen niet aanwaaien! Laat dus zien wat jij kan en schroom niet om anderen te vragen dit te bevestigen. Om credits te verdienen kun je ook anderen eens endorsen voor hun skills. Maar doe dit alleen voor de skills waarvan je weet dat die persoon deze bezit. Anders wordt het ongeloofwaardig en dat willen we niet.

LinkedIn-skills

LinkedIn-skills

Wie deze tips in de praktijk toepast en bovendien up-to-date houdt, is zeker weten top of mind op LinkedIn! En ben je nog niet geconnect of wil je toch ‘iets meesturen’? Stuur een link!

Voila! https://nl.linkedin.com/in/suzannevanduijn

Wat is jouw favoriete tip voor een mooi en volledig LinkedIn-profiel?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *