Zó spring je op maandag voortaan je bed uit!


Foto: Melle Bouwhuis

Foto: Melle Bouwhuis

Begin oktober bezocht ik het event ‘Start Your Visionary Monday’ van powergirls Melle en Deisy. Het doel? Vol inspiratie weggaan om op maandag springend op te staan. Ik deel dé trucs!

Op maandagochtend vol energie opstaan en aan de nieuwe werkweek beginnen. Dromen we daar niet allemaal van? Gilrboss-bloggers Melle en Deisy droomden er niet alleen van, maar hebben hun dromen daadwerkelijk omgezet in werkelijkheid. Elke maandag springen ze nu uit bed om weer vol enthousiasme aan het leven te beginnen. En omdat ze velen anderen met hun houding inspireren, besloten Melle en Deisy samen een event te organiseren genaamd Start Your Visionary Monday. Met het event hoopten ze de aanwezigen te inspireren en handvaten te geven om ook zo gemotiveerd in het leven te staan, je dromen concreet te maken en om te zetten in doelen. Ik was aanwezig bij het event en deel in deze blogs de tips met jullie!

 

1. Kom erachter wat jouw droom is

Wat is jouw passie? Wat heb jij nodig om maandag uit bed te springen? Bedenk eens – zonder beperkingen – wat daarop het antwoord zou zijn. En probeer dingen uit! Alleen zo kom je er achter wat je wel en niet leuk vindt. En denk niet meteen dat je te weinig ervaring hebt of iets de rest van je leven moet doen, want dat hoeft helemaal niet.

 

2. Kijk welke eigenschappen je al hebt

Over ervaring gesproken: wat heb je nodig om te komen waar je wilt zijn? Welke eigenschappen moet je volgens jou bezitten om te worden wie je wilt zijn? Ga eens na welke je eigenlijk al hebt! Vraag het vooral aan anderen, want misschien zie je jezelf anders dan dat anderen dat doen. En ben je al dichterbij dan je denkt.

 

3. Zet een stip op de horizon en maak een stappenplan om er te komen

In het verlengde van eigenschappen: welke concrete stappen moeten er gezet worden om te komen waar je wilt zijn? Moet je je baan opzeggen? Een eigen bedrijf starten? En alle stappen daar tussenin? Zet een stip op de horizon en breng in kaart wat er moet gebeuren om daar te belanden. En dan doen natuurlijk!

 

4. Geef jezelf elke week een taakje waarmee je weer iets dichter bij je doel komt

Veel fijner dan die stip op de verre horizon zijn alle kleine stapjes daar tussenin. En dat kunnen soms ook de kleinste dingen zijn. Ga bijvoorbeeld eens koffie drinken met iemand die je inspirerend vindt. Laat een logo ontwerpen. Schrijf een blogpost. Kies elke week een taakje voor jezelf uit dat je dichterbij je doel gaat brengen en voer het uit.

 

5. Verzamel mensen om je heen waar je tegen op kijkt

Niet alleen is het fijn om je te omringen met powervrouwen, girlbosses en/of inspirerende mannen(!), maar ook is het fijn de kunst een beetje af te kijken. Verzamel dus mensen om je heen die al doen wat jij wilt doen. Je hoeft er niet meteen vijf nieuwe bff’s bij te zoeken, maar een keertje afspreken met iemand die jou inspireert is al een mooi begin.

 

6. Geen tijd? Stel prioriteit!

‘Ik heb naast mijn baan geen tijd om ook nog een eigen bedrijf te beginnen’. Of om freelanceklussen op te bouwen. Of om die cursus te volgen. Maar als je niet investeert in je ontwikkeling, zal je nooit verder komen! Máák dus tijd. Breng in kaart wat je elke dag doet en kijk waar je misschien tijd vrij kunt maken.

 

7. Volg je dromen niet om anderen te pleasen

Pas op: niet iedereen zal met confetti aan de zijlijn staan als jij je hart volgt. Niet iedereen zal het begrijpen, omdat zij zelf nooit die beslissing zouden maken. Weet dat en accepteer dat. Maar volg ook vooral je eigen gevoel. Kritische opmerkingen houden je scherp, maar probeer niet iedereen blij te maken met jouw beslissing. Je volgt je dromen niet om anderen te pleasen!

 

8. Stel elke zondag een lijstje op waar je naar uit kijkt komende week

Soms is het stipje op de horizon nog zo ver dat je ‘m bijna uit het oog verliest. Besef dan dat je ergens naartoe werkt en dat je bezig bent om de situatie te veranderen. En om het leuk te houden en de positiviteit erin te houden kun je elke zondag misschien een lijstje maken met dingen waar je naar uitkijkt deze week. Think happy thoughts, maar dan van tevoren!

 

Dank voor de inspirerende middag, Melle en Deisy!

 

Lees ook: Zo organiseer je een event

Deisy en Melle

Deisy (l) en Melle (wat zijn ze streng hè?) 😉

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *