10x Manieren om het vakantiegevoel thuis te beleven


Alde Feanen

Foto: door Mario van Vakantaseren.nl

 

Want vakantie is een state of mind!

 

Je komt heerlijk uitgerust en happy thuis van vakantie, slaapt een nachtje, gaat weer naar je werk en dan BAM! Weg vakantiegevoel…? Binnen de kortste keren heb je het gevoel dat je weer op vakantie moet.

Maar we moeten het ook tussen de  reisjes door natuurlijk leuk hebben. Dat kan onder andere door te genieten van de dagelijkse, kleine (en grote) dingen. Een andere tactiek is om dat vakantiegevoel gewoon vast te houden. Met deze tien tips houd jij dat fijne sfeertje langer vast (of haal je het in huis zonder überhaupt op vakantie te zijn geweest).

 

1. Life is better in flipflops

Vroeger droeg ik alleen flipflips (en dan vooral Havaiianas) als ik op vakantie was. De belangrijkste reden? Ik vond Havaiianas niet zo stylish voor het dagelijks leven. Tijdens een lange reizen zíjn Havaiianas echter je dagelijks leven, dus wil je het vakantiegevoel vast houden? Houd dan vooral je flipflops aan! Dan voel je je toch meteen op vakantie?

 

2. Ontdek iets nieuws in eigen land (of stad)

Toeristje spelen in eigen land is dé manier om je even op vakantie te voelen. Bij de Zaanse Schans, tulpenvelden of in Giethoorn voel je je echt one of the (Chinese) guys, maar ook je eigen woonplaats leent zich uitstekend voor dit kunstje. Wel eens een (gratis) stadswandeling gemaakt met achtergrondverhalen over jouw stad?

SUPpen in Utrecht

SUPpen in Utrecht

3. Luister naar liedjes die werden gedraaid toen je op reis was

Ik ben niet zo goed in namen (lang leve Shazam) maar er zijn vast genoeg nummers die je direct doen terug denken aan die geweldige trip. Nummers die toen helemaal platgedraaid werden bijvoorbeeld. Of nummers die je gewoon een lekker zomers gevoel geven, dat mag ook! Voor mij is ‘Parijs’ van Kenny B. zo’n nummer. Lente!

 

4. Kijk een ultieme reisfilm à la The Beach of Wild

Reisfilms genoeg! Kijk een film over reizen en je krijgt meteen dat heerlijke gevoel weer te pakken. Tenzij je Into The Wild kijkt natuurlijk, maar tot halverwege de film is-ie best vrolijk 😉 Eat, Pray, Love is ook een optie, of een fijne surffilm. Een film die zich afspeelt in het land waar je net geweest bent is aan te raden, ongeacht het thema!

 

5. Zoek een (stads)strand op

Because life is better at the beach. Zelfs in Nederland. Flipflops aan en gáán! Dit zijn de mooiste en leukste stranden van Nederland. Liever een stadsstrand? In Utrecht zit ik altijd heerlijk te genieten bij SOIA.

Urban Beach: Strand Oog In Al

6. Koop Thais bier of een Indonesische Bintang

Of een ander biertje of drankje dat je altijd dronk tijdens jouw laatste reis. Wat ook helpt is eten wat je altijd at op reis. Dit zijn mijn favo gerechten op reis.

 

7. Huur een bootje of scooter

Ultiem vakantiegevoel! Afgelopen zomer zat ik maar wat vaak op een boot. Ik zette zo’n zes keer voet aan boord in Friesland, ging mee met varend festivsal Horizontoer naar de Wadden en mocht sloepvaren op de Vecht. Ook leuk – en vakantiekriebels gegarandeerd – is een scooter huren. Ik huurde er één in Noordwijk om door de duinen en tulpenvelden te crossen en stapte op een swing-trike, fat-max en e-skûter in Friesland.

Varen in Friesland

Foto: door Mario van Vakantaseren

8. Werk een dagje thuis in de tuin of op het balkon

Je hoeft echt niet altijd vrij te zijn om een vakantiegevoel in huis te halen. De kunst is juist om níet in huis te zijn. Waarom werk je dus niet eens een dagje in de tuin of op het balkon? Zolang je die zon maar voelt en lekker buiten bent, voel je je niet ‘in de sleur’.

 

9. Eet een ijsje achter je bureau

IJsje = zomergevoel, dus move over binnen zitten, werken, kou, etc.

 

10. Neem je fototoestel mee naar buiten

Vakantie is voor mij verbonden aan foto’s maken. Dus als je dat nu eens vaker ook thuis gaat doen? Kijk eens naar de omgeving door de ogen van een toerist. Is het hier eigenlijk niet prachtig? Die uitgestrekte groene vlaktes met molens en koeien vanuit de trein? Die schattige huisjes in de steden? Die fietsen all over? Leg het vast en ga het meer waarderen.

Haarlems straatbeeld

Haarlems straatbeeld

Wat is jouw ultieme tip om je vakantiegevoel langer vast te houden (of weer in huis te halen)? 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *