Nieuwe reisplannen als digital nomad: ik ga naar Costa Rica! 11


El Arenal en La Fortuna - Costa Rica (foto: Jessica Lokker voor Mooji.nl)

El Arenal en La Fortuna – Costa Rica (foto: Jessica Lokker voor Mooji.nl)

Eind 2016 vlieg ik naar één van mijn droombestemmingen voor een heuse droomtrip: ik ga zes weken backpacken als digital nomad in Costa Rica!

Genieten van het moment, dat probeer ik dagelijks te doen. Maar weten dat je een heel vette trip in het voorutizicht hebt, maakt dat allemaal net ietsje makkelijker. Jongens en meisjes, op 29 december vlieg ik naar Costa Rica voor zes weken business en pleasure!

Parttime digital nomad boekt nieuwe workation

De definities van een digital nomad en een workation lopen nogal uiteen. Voor de één is een digital nomad iemand die vanuit een tropisch land zijn bedrijf runt. Voor de ander is iederen die locatie-onafhankelijk werkt een digital nomad. Daarom noem ik mezelf ook wel parttime digital nomad. Want hoewel ik locatie-onafhankelijk kan werken, ben ik zeker niet altijd in het buitenland. Dit jaar gebeurde dat wel al een paar keer. In Lissabon maakte ik een kort digital nomad-tripje naar Lissabon. In februari werkte ik een week vanuit Bangkok en ruim drie weken vanuit Nieuw-Zeeland. En in mei zat ik zes dagen met mijn laptop aan het zwembad in Zuid-Frankrijk. Dat soort tripjes, waarin ik vakantie combineer met reizen, noem ik workations. Maar een ander zou een workation zomaar als een gezamenlijke trip voor digital nomads kunnen omschrijven.

arenal-la-fortuna5

El Arenal en La Fortuna – Costa Rica (foto: Jessica Lokker voor Mooji.nl)

manuel-antonio-np1

Manuel Antonio – Costa Rica (foto: Jessica Lokker voor Mooji.nl)

manuel-antonio5

Manuel Antonio – Costa Rica (foto: Jessica Lokker voor Mooji.nl)

marino-ballena-np1

Marino Ballena – Costa Rica (foto: Jessica Lokker voor Mooji.nl)

Route en planning

Lang verhaal kort: ik vlieg 29 december naar Costa Rica! En ik ga niet alleen: mijn vriend gaat mee! Met z’n tweeën reizen we drie weken rond door Costa Rica en waarschijnlijk ook een stuk Nicaragua. We beginnen in San Jose, vieren Oud & Nieuw aan het strand, ontdekken de prachtige jungle en vulkanen van Costa Rica (met dank aan Better Places) en rijden dan (met onze huurauto, jaja) aan de westkant Nicaragua binnen. Vlakbij de grens ligt het prachtige meer Lago Nicaragua met daarin Isla de Ometeppe, vele mooie kustplaatsen én de leuke stad Grenada. Mijn vriend en ik huren voor de laatste weken nog een Airbnb’tje, hopelijk in Puerto Viejo. ’s Morgens werken met uitzicht op zee, ’s middags surfen, zoiets? We vermaken ons vast wel!

Living the dream

Niet verrassend kijk ik enorm uit naar deze trip. Ik weet het, ik ben amper terug uit Indonesië, maar je moet altijd iets in het vooruitzicht hebben, niet waar? Om eerlijk te zijn droomde ik al een tijdje van Costa Rica. In ieder geval al sinds ik ontdekte dat het een paradijs was voor digital nomads. Bovendien klinkt Costa Rica gewoon magisch, toch? Ik ben nog nooit in Midden-Amerika geweest, maar het zal vast een fijne kennismaking worden! En tenslotte droom ik ook al eventjes van weer een lange trip als digital nomad. Je eigen toko runnen vanuit één van de mooiste landen ter wereld, dat is toch ultiem leven? Pura vida, dat is het!

ometeppe

Ometeppe – Nicaragua (foto: Jessica Lokker voor Mooji.nl)

ometeppe4

Ometeppe – Nicaragua (foto: Jessica Lokker voor Mooji.nl)

sanjuan2

San Juan – Nicargua (foto: Jessica Lokker voor Mooji.nl)

Credits

P.S. Aangezien ik nog nooit in Costa Rica en Nicaragua geweest ben, heb ik deze prachtige foto’s (en background info) mogen gebruiken van Mooji.nl, een website vol reisinformatie (voornamelijk over Zuidoost-Azië en Midden-Amerika).

Iemand tips voor een digital nomad in Costa Rica en Nicaragua?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 gedachten over “Nieuwe reisplannen als digital nomad: ik ga naar Costa Rica!