10x Leuke uitjes in eigen land


Door de bollenstreek

Een leuk uitje in eigen land: scooter rijden door de tulpenvelden

Waarom alleen leuke dingen doen op vakantie? Een bootje, fiets, scooter of surfboard huren is minstens zo tof om te doen in Nederland! Ik tip je tien leuke uitjes in eigen land.

 
Sinds ik in maart 2015 terugkwam uit Australië heb ik zóveel van Nederland gezien. Ons eigen land is immers ook best mooi, en door de afstanden kan je eigenlijk elke week wel een dagje weg. Dít vind ik de leukste uitjes in eigen land.
 

1. Sloep varen op de Vecht

Deze zomer mocht ik komen sloepvaren bij Geesberge, een hotel-restaurant aan de Vecht, vlakbij Utrecht. Wat was dit gaaf! Ik kreeg echt zin om ooit mijn eigen bootje te kopen. Na het varen heerlijk gegeten aan het water en daarna blijven overnachten in één van de mooie kamers in het monumentale pand. Aanrader!
 
Uitzicht vanaf Geesberge

Uitzicht vanaf Geesberge

 

2. Fietsen door Nationaal Park De Veluwe

Dit móet je toch eens gedaan hebben als Nederlander? Fietsen op de Veluwe, uiteraard op één van de gratis witte fietsen die je bij de ingangen van het park vindt. Ik was eind 2015 (sinds jáááren) op de Veluwe en heb genoten van het prachtige landschap en de kneuterigheid van dit typisch Nederlandse uitje.
 
Veluwe

Veluwe

 

3. Varen in een punter door Giethoorn

Giethoorn ken je misschien als trekpleister voor Aziatische toeristen, maar het is ook écht leuk voor Nederlanders! Het dorp Giethoorn (en de dorpen daar omhen) zijn prachtig en het Nationaal Park Weerribben-Wiedern is echt een plaatje. Huur dus een traditionele punter en ontdek deze schoonheid in eigen land. Tip: eind september is het niet zo druk en nog prima weer.
 

Giethoorn

 

4. Swing-triken in Alde Feanen

Weer eens iets anders dan de watersport! Zeilen (en schaatsen) doet iedereen al in Friesland, dus waarom ga je niet eens swing-triken? Een swing-trike is een kruising tussen een segway en een driewieler. Sturen gaat met de knieën en gasgeven doe je met de elektrische motor. Instant smiling!
 
Swing-triken in de Alde Feanen

Swing-triken in de Alde Feanen

 

5. Op een scooter door de Bollenstreek

Eén van de eerste weekendjes weg in eigen land sinds ik terug kwam uit Australië. Want wat wilde ik graag de tulpen eens zien! Nu snap ik waarom al die toeristen naar de bollenstreek komen. Het is echt prachtig en per scooter is de ideale manier dit gebied te ontdekken. Daarna lekker borrelen bij een strandtent. Tip: wel in het voorjaar doen, anders zijn de bloemen er niet!
 
Bollenstreek

Bollenstreek

 

6. Fietsen in Rotterdam

Rotterdam is een ontzetend leuk, innovatieve en grote stad. In tegenstelling tot andere Nederlandse steden is er veel hoogbouw en is de stad erg uitgestrekt. Hoe handig is het dus om een fiets te huren?! Hop hop, op naar Kralingse Bos op een mooie weekenddag!
 
Fietsen in Rotterdam

Fietsen in Rotterdam

 

7. SUP-yoga in Nijmegen

Ik houd van SUP’pen én van yoga én van Nijmegen! Een lesje SUP-yoga kon tijdens mijn Nijmeegse citytrip dan ook niet ontbreken. Ook in Utrecht en de Alde Feanen was het leuk SUP’pen trouwens!
 
SUP & Yoga op de Spiegelwaal

SUP & Yoga op de Spiegelwaal

 

8. Surfen in Wijk aan Zee

Jaaa, na mijn eerste surfles ever in Perth, Australië kon ik niet wachten weer op een surfboard te stappen. En dat kan ook in Nederland! Naast Scheveningen is Wijk aan Zee dé plek voor een surfles in eigen land. Zelfs in de regen 😉
 
Surfen in Wijk aan Zee

Surfen in Wijk aan Zee

 

9. In het reuzenrad op de pier van Scheveningen

Hoe gaaf! Deze zomer mocht ik als één van de eerste mensen in het net geopende reuzenrad op de pier van Scheveningen. Nu al een icoon! En als je er toch bent: de vernieuwde pier is ook echt een aanrader, net als Den Haag zelf trouwens.
 
Het reuzenrad op de pier in Scheveningen

Het reuzenrad op de pier in Scheveningen

 

10. Een foto laten maken in Volendam

Last but not least: laat vooral eens een klederdracht-foto maken in Volendam. Hoort er toch bij? Daarna een broodje bal eten bij de Spaander en BN’ers spotten vanaf de Dijk. Hollandse gezelligheid tot de max!
 
Met Team #YOLO in Volendam

Met Team #YOLO in Volendam

 
Wat was jouw leukste Nederland-uitje de afgelopen tijd? 
 

Lees ook:

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *