5x Mooie plekken waar ik als digital nomad werkte


Hoe word ik een digital nomad?

“Vind je het niet erg om op reis te moeten werken?” werd mij eens gevraagd. Ik zie het liever anderom. Hoe heerlijk is het om tijdens mijn werk op reis te kunnen? Op deze prachtige locaties sloeg ik al mijn laptop open.

 

Doordat ik locatie-onafhankelijk kan werken, heb ik dit jaar zo’n drie maanden in het buitenland kunnen doorbrengen. Had ik mijn werk niet mee kunnen nemen, dan had ik dit natuurlijk nooit kunnen doen. Niet omdat ik geen vakantiedagen heb (lang leve zzp), maar omdat ik geen drie maanden zonder inkomen kan. Werken moeten we toch, dus dan doe ik dat liever op de mooiste plekken ter wereld. Efficiënt werken met een mooi uitzicht en op tijd de laptop dicht om nog even naar het strand te gaan. Hoe chil is dat? In Nederland kan ik in het weekend niet even gaan roadtrippen naar Lake Taupo 😉

Enfin, op deze vijf mooie locaties genoot ik afgelopen jaar van mijn bestaan als digital nomad.

 

1. Lissabon, Portugal

Lissabon was dit jaar mijn allereerste digital nomad-trip. Ik bezocht de stad zelfs met het doel te onderzoeken hoe digital nomad-proof het er is. Lissabon slaagde met vlag en wimpel. Het is een leuke stad waar het zelfs in januari niet koud is en de prijzen liggen er een stuk lager dan in Nederland. Ideaal om te wonen en werken dus! Lees hier mijn blog over Lissabon voor digital nomads.

Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

2. Koh Lanta, Thailand

Ook Thailand staat bekend als fijn land voor digital nomads. Het is er eveneens lekker weer, de prijzen liggen laag en er is van alles te doen. Van metropool Bangkok tot paradijselijke eilandjes: ik vermaak me er wel! In Bangkok heb ik niet gewerkt, maar op Koh Lanta leidde ik écht het leven van een digital nomad. Lees hier mijn blog Digital nomad in Thailand.

Koh Lanta, Thailand

Koh Lanta, Thailand

3. Paekakariki, Nieuw-Zeeland

Mijn volgende digital nomad-bestemming? Paekakariki! Hier wonen vrienden L. en D. en samen met mijn vriend verbleef ik begin dit jaar ruim een maand bij ze. Dat konden we doen omdat we locatie-onafhankelijk kunnen werken. Als L. en D. naar hun werk gingen, klapten ook wij de laptops open. Eind van de middag was het dan borreltijd en in het weekend maakten we de mooiste trips door Nieuw-Zeeland. Ik heb hier heerlijk gewerkt en genoten! Lees meer over Werken vanuit Nieuw-Zeeland

Digital nomad

Paekakariki, Nieuw-Zeeland

4. Tavernes, Frankrijk

Nog zo’n mini-plaatsje dat niet op de digital nomad-radar staat, maar meer dan prima is om een tijdje te wonen en werken. In Tavernes verbleef ik zes nachten in het vakantiehuis van mijn opa en oma. Er is wifi en een zwembad, dus what’s not to like? Gewoon doen dit soort dingen! Lees meer over Digital nomad in de Provence

Digital nomad in de Provence

Tavernes, Frankrijk

5. Nusa Lembongan, Indonesië

Last but not least werkte ik in oktober een weekje vanaf Nusa Lembongan, een eilandje voor de kust van Bali. Ik had niet enorm veel werk liggen, maar kon wel concluderen dat Nusa meer dan geschikt is voor digital nomads. Het is een heerlijk eiland om een tijdje te zijn, er is wifi te vinden en ja, strand, lekker eten, mooi weer, and whatnot. Doen dus, als Digital nomad op Nusa Lembongan

Digital nomad op Nusa Lembongan

Nusa Lembongan, Indonesië

What’s next?

Eind december vertrek ik voor mijn tweede grote digital nomad-trip naar Costa Rica! Net als in Nieuw-Zeeland reizen mijn vriend en ik eerst een tijdje rond. Ik probeer dan zo veel mogelijk bij te blijven met mail en af en toe wat ‘echt’ werk te doen, maar het reizen staat centraal. De tweede helft van onze trip huren we een bungalow in Puerto Viejo en zullen we genieten van het pura vida. Kortom, gewoon leven, ons werk doen en genieten van het prachtige Costa Rica.

El Arenal en La Fortuna - Costa Rica (foto: Jessica Lokker voor Mooji.nl)

El Arenal en La Fortuna – Costa Rica (foto: Jessica Lokker voor Mooji.nl)

P.S. Ik kwam dit jaar ook nog voor werk in Milaan, Kenia en Praag! Erg digital ben ik daar echter niet geweest 😉 In Milaan en Praag stonden events centraal en in Kenia bezocht ik 24/7 verschillende nationale parken.

 

Heb jij wel eens in het buitenland gewerkt? Droom of disaster? 

 

 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *