De Best Gelezen Artikelen van 2016 3


SuusjeQ in haar natuurlijke habitat

SuusjeQ in haar natuurlijke habitat

Hooray, it’s Business Wednesday! Vandaag blik ik terug op de beste artikelen van 2016. Welke blogs werden het vaakst gelezen?

 

Traditiegetrouw deel ik tijdens deze laatste week van 2016 de best gelezen artikelen van het jaar met jullie. Het is een verrassend lijstje geworden, al zeg ik het zelf. Geen Nieuw-Zeeland, Kenia of Indonesië in de top 10, maar Harlingen, Nijmegen en andere plekken in eigen land. Help, ben ik een Nederland-blogger geworden? Laten we het erop houden dat je meer mensen aanspreekt naar mate je dichter bij huis blijft… Gelukkig vonden jullie ook mijn business-blogjes erg leuk! Zeker de blogjes die gelinkt waren aan bijzondere carrières en voor jezelf beginnen.

Heb jij alle best gelezen artikelen gelezen?

 

Deze artikelen uit 2016 werden dit jaar het best gelezen

 

1. Op ontdekkingsreis naar havenstad Harlingen

Dit artikel schreef ik naar aanleiding van een persreis naar de Wadden. De blog ging lokaal viraal door de betrokken inwoners van Harlingen, volgens mij. Dat is meteen het leuke van kleine stadjes bezoeken: er wordt niet vaak over geschreven, dus extra leuk als ik er dan wel over schrijf!

Harlingen havenstad

Harlingen havenstad

 

2. 11x Tips voor een weekend Nijmegen

Hetzelfde geldt denk ik voor Nijmegen. Ook deze stad wordt (erg) ondergewaardeerd. Of in ieder geval wist ik niet dat Nijmegen zó leuk was! Ik ben enorm enthousiast geworden over Nijmegen door mijn zelf opgezette individuele persreis. Het delen van mijn blog door Hotel Credible heeft ook zeker aan deze tweede plek bijgedragen. Dankjewel!

Werkplek 2.0: Bairro Alto in Nijmegen

Werkplek 2.0: Bairro Alto in Nijmegen

 

3. Interview: Op pad met Jord, het mobiele surfcamp met een vleugje pura vida

Kijk, ik deel natuurlijk elke week minstens drie keer iets op social media. Maar als je dat niet vaak doet en je deelt een keer een interview over je nieuwe carrière, dan wordt dat natuurlijk door iedereen aangeklikt. Zeker als die nieuwe carrière een mobiel surfcamp is! Duimpje omhoog voor Jord! En dank voor het delen natuurlijk!

Op pad met Jord

Op pad met Jord

 

4. Van lichaam naar geest: fysiotherapeut Yvonne (31) switcht naar haptonomie

Nog zo’n topper! Sterker nog, Yvonne heeft Jord aan mij getipt als ultieme interviewkandidaat. Deze stoere chick eindigt zelf op de vierde plaats. Haar carrièreswitch werd door al haar vrienden en familie gelike’t en dat leverde een hoop bezoekers op. Thanks Yvonne!

Stijn en Yvonne Fysio

Stijn en Yvonne Fysio

 

5. Maastricht oude, nieuwe en toekomstige hotspots

Een jaar top 10 zonder Maastricht is een jaar niet geleefd! 😉 In 2015 eindigde een Maastricht-blog op de eerste plek. Dit jaar moet de stad het doen met de vijfde plaats, maar dat is niet slecht. Lezen jullie graag over Maastricht of heeft Maastricht gewoon een enthousiaste community aan fans?

Maastricht

Maastricht

 

6. Wijk aan Zee: op surfvakantie in eigen land

Nog een tripje in eigen land! Mijn surfvakantie naar Wijk aan Zee bleef niet onbelicht. Het is natuurlijk bijzondere content, want wie heeft er wel eens een surfcursus in Nederland gevolgd? Ook geldt hier weer hetzelfde als bij Harlingen: de locals zijn maar wat blij als er over hun plaats geschreven wordt en delen dat enthousiast. Dank jullie wel!

Surfen in Wijk aan Zee

Surfen in Wijk aan Zee

 

7. 10x Signalen dat je voor jezelf moet beginnen

Mijn eerste persoonlijke businessblog in deze top 10! Helemaal zelf en onafhankelijk tot stand gekomen 🙂 Vooral op LinkedIn deed deze blog het heel goed. Lekker herkenbaar, denk ik?

Tien dingen die mensen zeggen als je vertelt dat je voor jezelf gaat beginnen

Digital nomad op Bali

 

8. Een half jaar zzp: hoe gaat het ermee?

Nog een persoonlijke businessblog. Leuk dat jullie dit blogje massaal lazen! Ik zal binnenkort weer zo’n artikel maken, maar dan over mijn eerste jaar als zzp’er. Dat vier ik in Costa Rica trouwens! De ultieme digital nomad 😉

Zes maanden SuusjeHQ!

Zes maanden SuusjeHQ!

 

9. Tien dingen die mensen zeggen als je vertelt dat je voor jezelf gaat beginnen

En nog eentje! In de categorie ‘Tien keer’ hebben we nu dingen die mensen zeggen als je vertelt dat je voor jezelf gaat beginnen. Ook herkenbaar denk ik voor velen?

SuusjeQ in haar natuurlijke habitat

SuusjeQ in haar natuurlijke habitat

 

10. Interview: Naomi Vlietman (28) startte Zakenmeisje.nl

Op de tiende plek nog een interview, dit keer met Zakenmeisje Naomi. Naomi richtte dit jaar Zakenmeisje.nl op en gaat daar vanaf 1 januari 2017 fulltime mee verder. Goed he?

naomi-op-ibiza

Zakenmeisje Naomi op Ibiza

 

Nét niet in de top 10 maar wel goed gelezen:

 

11. Interview: Naomi Kidjo (33) lanceerde haar eigen merk LANOMI

Deze Naomi viel net buiten de top 10, maar is minstens zo’n inspirerende zakenvrouw.

12. Lissabon: een paradijs voor digital nomads?

Vanuit een appartement van Belvilla testte ik de Portugese hoofdstad voor digital nomads.

13. Waarom ik schijt heb aan een work-life-balance

Waarom balanceren tussen werk en leven? Op je werk moet je ook leven!

14. Waarom ik al 27 jaar terugkeer naar de Wadden

Dit artikel schreef ik naar aanleiding van een perstrip naar de Wadden, een heel bijzondere reis…

15. Tien signalen dat je je baan niet leuk vindt (en het tijd is voor iets nieuws)

Mag ik van jou in de categorie ‘Tien keer’ de signalen dat je je baan niet leuk vindt?

16. 10x Den Haag voor insiders

Nog een artikel naar aanleiding van een persreis. Mooi dat het ‘gesponsorde’ mensen niet weerhoudt van het lezen!

17. Waarom jobhoppen geen slecht plan is

Nog één in de categorie persoonlijke, onafhankelijke businessblogjes…

18. Interview: Samantha (27) woonde en werkte een jaar in Vancouver

Wederom een inspirerend interview met een inspirerende vrouw.

19. 5x Dingen die ik had willen weten toen ik freelancer werd

Nog een leuk business-lijstje over voor jezelf beginnen.

20. Zeven misverstanden over samenwerken met bloggers

Niet over voor jezelf beginnen, maar over samenwerken met bloggers. Benieuwd of deze blog vooral door bloggers of door (de mensen achter) bedrijven is gelezen!

 

En deze oudere artikelen werden ook dit jaar weer goed gelezen

 

1. De beste vrije dag als je vier dagen werkt

Blijft altijd relevant en bovendien helemaal ‘business’!

2. Blogger-musthave: een Chanel-tas

Tja, dat komt door de naam van mijn blog natuurlijk. En die naam koos ik niet voor niets, want ooit zou ik die tas wel aan mijn arm willen hebben… Cadeautje voor een omzet met six figures? 😉

3. Wat draag je naar de bruiloft van je broer?

Vorig jaar trouwde mijn broer en moest ik op zoek naar een jurk. Dat moeten meer mensen volgens mij, want ook dit jaar werd het blogje goed gelezen! Ook al is het niet echt typisch Aritkel 2.55…

 

Wat vond jij mijn allerleukste, beste, grappigste, mooiste of meest memorabele artikel in 2016? 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “De Best Gelezen Artikelen van 2016

  • Eva

    Leuk om je best gelezen artikelen te lezen. Grappig te zien dat er vaak Nederlandse bestemmingen in de top 10 lijstjes voorkomen. Mensen zoeken het toch graag dicht bij huis 🙂

  • Marcella

    Leuke top 10 met meest gelezen artikelen! Ik kom uit Franeker, een plaatsje dichtbij Harlingen. Dus ik vind het echt tof dat het artikel over Harlingen zo goed gelezen is. Nijmegen staat hoog op mijn wishlist! Ik ben er dus nog nooit geweest.