Happy Thoughts in 2016: de hoogtepunten 4


Met mijn prijs op het event van Getaway Travel

Één van mijn hoogtepunten van 2016: een reis naar Kenia winnen als reisblogger (foto: Getaway Travel)

 

Dit waren mijn highlights op het gebied van travel en business in 2016. Happy thoughts to the max!

 

Het jaar is bijna voorbij, dus een terugblik op de hoogtepunten van 2016 is geoorloofd. Sterker nog, ik vind het een mooie, inspirerende manier om terug te kijken op de highlights van afgelopen jaar. Een soort happy thoughts 2.0!

 

Zes maanden SuusjeHQZes maanden SuusjeHQ (inmiddels bijna een jaar!)

 

Mijn jaar in feiten en cijfers

Laten we beginnen met de harde cijfers. In 2016 sliep ik maar liefst 102 nachten niet thuis. En dan heb ik het niet over logeerpartijtjes bij vrienden, maar over tripjes in binnen- en buitenland. Ik ging naar tien landen (waaronder Nederland), maar daar komt er nog ééntje bij. Op 29 december vlieg ik namelijk naar Costa Rica. Dat betekent een ‘eindstand’ van 105 nachten van huis in elf landen in vijf continenten. Wauw!

En dan nog wat business-feitjes: ik begon voor mezelf, werkte meerdere keren vanuit het buitenland als digital nomad, kreeg mijn klanten in o.a. Harpers Bazaar en het Parool, ging op businesstrip naar Milaan en Praag, won een reis naar Kenia als blogger, had meer dan 30 samenwerkingen via mijn blog, verscheen ruim 25 keer in de media, kreeg er vaste klanten en lange termijn projecten bij voor SuusjeHQ, ging samenwerken met drie freelancers en overleefde hierdoor 2016 als zelfstandig ondernemer!

 

 

Januari

Tijdens mijn eerste maand van het jaar stond ik al met één been in het ondernemerschap. Ik werkte nog maar twee dagen in loondienst en dat voelde goed. Qua tripjes ging ik naar Maastricht (because always a good idea) en Lissabon, allebei via mijn blog.

Lissabon

Lissabon

 

Februari

In februari sliep ik in CityHub via mijn blog. De rest van de maand bracht ik – voor mijn gevoel in ieder geval – door in Thailand en Nieuw-Zeeland. Februari was mijn eerste maand als fulltime zelfstandige en ik nam het er meteen goed van.

Ik werk liever hier dan in Nederland

Ik werk liever hier dan in Nederland

 

Maart

Ook de maand maart bracht ik bijna volledig in het buitenland door: in Nieuw-Zeeland! Qua business was het een rustige maand. Wel vierde ik mijn zevenjarig blogjubileum.

Mooiste uitzicht toen ik 27 was: Roy's Peak Track in Nieuw-Zeeland

Roy’s Peak Track in Nieuw-Zeeland

 

April

Nog niet terug uit Nieuw-Zeeland of ik mocht alweer: met mijn klant Ebruze vloog ik naar Milaan voor Milaan Design Week. Qua business was het verder een goede maand met veel mooie publicaties voor klanten, een weekendje Haarlem en Rotterdam voor de blog én ik won een reis naar Kenia!

Milano baby!

Milano baby!

 

Mei

Mei was qua inkomsten mijn beste maand dit jaar. Qua tripjes ging ik naar Den Haag, Frankrijk en Wijk aan Zee. Den Haag en Wijk aan Zee allebei voor de blog. Frankrijk als digital nomad met huurauto via Easyterra!

Digital nomad in de Provence

Digital nomad in de Provence

 

Juni

Woohoee, ik ging naar Kenia deze maand! En naar Maastricht. En naar Nijmegen. En we weten allemaal dat ik gek ben op Maastricht en Nijmegen me zoveel heeft opgeleverd 🙂 In Nijmegen mocht ik spreken op de Digital Nomad Borrel van Wonderlijk Werken en dat zorgde voor een kettingreactie.

In Kenia voor Getaway Travel

In Kenia voor Getaway Travel

 

Juli

Juli was een rustige maand. Iets met zomer… Qua business en pleasure was het rustig. Ik had financieel één van mijn slechtste maanden van het jaar en ging alleen een weekendje weg naar Arnhem. Niet voor de blog trouwens.

Arnhem

Arnhem

 

Augustus

Op 1 augustus werd ik wakker bij Geesberge aan de Vecht. Een prachtige plek om mijn halfjarig bestaan als zelfstandige te vieren! Ik vierde nog iets deze maand: ik werd 28 jaar. Hiervoor ging ik spontaan naar Parijs met vriendin R. én ik ging nog op persreis naar de Wadden. Geweldig!

Shot by Stéphanie Versteeg for www.expeditieaardbol.nl

Shot by Stéphanie Versteeg for www.expeditieaardbol.nl

 

September

September is altijd een drukke maand, zo ook dit jaar. Niet alleen met (blog)tripjes naar Almelo, Winterswijk, Friesland, Den Haag en de Weerribben, maar ook qua werk (gelukkig). Veel netwerken en persevents deze maand!

Giethoorn

Heisenberg in Giethoorn

 

Oktober

Jawel, in oktober maakte ik een prachtige rondreis door Indonesië! Alsof ik nog niet genoeg tripjes had gemaakt 😉 Op zakelijk gebied was het druk, want mijn klant Ebruze lanceerde haar eerste kledinglijn! Ondertussen bestond SuusjeHQ alweer driekwart jaar 🙂

SuusjeQ op Nusa Lembongan

SuusjeQ op Nusa Lembongan

 

November

Een lekkere maand qua omzet, gelukkig! Even lekker knallen, en minder op pad. Ik ging alleen naar Praag, en zelfs dat was een businesstrip. Ik ontdekte Praag voor digital nomads, bezocht een event met Ebruze en maakte foto’s voor mijn outdoorsponsor Fjällräven(!).

Praag

Poseren in Praag met mijn nieuwe Fjällräven-parka

 

December

Er had veel moeten gebeuren om 2016 nog te verpesten. Maar december gedroeg zich prima en was een leuke laatste maand van het jaar. Ik organiseerde – met Jessica – mijn eerste event, mocht spreken op een congres van Hogeschool Inholland HTRO, ging kerstshoppen in Düsseldorf en werkte veel voor mijn nieuwe opdrachtgever 365DagenSuccesvol.nl. Enne… op 29 december vlieg ik dus naar Costa Rica om het jaar wel héél mooi af te sluiten.

Digital nomads in Utrecht

 

Topjaar!

Al met al een fantastisch jaar! Nog nooit was ik zo gelukkig qua werk én reizen. Ik ben – mede daardoor – sowieso heel gelukkig. Dankjewel 2016!

 

Hoe was jouw jaar? Ik hoop dat jullie ook een prachtig 2016 hebben gehad! 

 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Happy Thoughts in 2016: de hoogtepunten

 • Stephanie

  Geen slechte score voor een eerste jaar als zelfstandige. Heerlijke tripjes heb je gemaakt trouwens, Afrika, Azië, Oceanië, Europa.. en dan ook nog Zuid-Amerika. Well done ;)! Ik hoop dat 2017 je minstens zoveel goeds en moois gaat brengen! Fijne feestdagen!

  • Suzanne Bericht auteur

   Thanks meis! Ik wens jou ook heel fijne feestdagen! Was 2016 voor jou ook een topjaar?

   P.S. Costa Rica ligt technisch gezien in Noord-Amerika. De grens van het continent loopt tussen Panama en Colombia (Panama-kanaal volgens mij zelfs).

   xx

 • Sheelagh

  Wow babe, wat een jaar had je. Je hebt ZO veel gedaan en gezien en en en… Een heel fijn 2017 gewenst, maar dat gaat helemaal lukken denk ik! Laten we in 2017 weer eens bijkletsen!