Interview: Imke voer mee met de Nomad Cruise [+video!] 2


Imke voer mee met Nomad Cruise

Twee weken op open zee, kennis delen met gelijkgestemde digital nomads en dat in een all-inclusive setting. ‘Onze’ Imke deed het en deelt haar ervaring op Artikel 2.55.

 

Op 10 december 2016 vertrekt cruiseschip The Zenith vanuit Las Palmas voor een trans-Atlantische overtocht naar de Dominicaanse Republiek met tussenstops op Sint Maarten, Antigua, St. Lucia en Barbados. Aan boord zitten 155 digital nomads die volop met elkaar netwerken en kennis delen. Een absolute aanrader volgens Imke, die jullie natuurlijk kennen uit Team SuusjeHQ.

 

 

Hoe ben je er bij gekomen om met de Nomad Cruise mee te gaan?

Imke: “Toen ik in maart 2016 terug kwam van zeven weken reizen en werken in Peru en Bolivia, zag ik een advertentie van Nomad Cruise voorbij komen op Facebook. Ik klikte door en mijn interesse was gewekt. Het idee van netwerken met gelijkgestemde ondernemers die ook van reizen houden, sprak me direct aan. Iets in me zei: ‘daar wil ik bij zijn’. Ik besprak het met mijn vriend destijds. Hij was ook enthousiast en zo vulde ik het applicatieformulier in en wachtte af.”

 

Was het een strenge aanmeldingsprocedure?

“Ik weet natuurlijk niet hoe de selectie exact gegaan is. Wat ik wel weet, is dat er een enorme diversiteit aan boord was van zowel disciplines als nationaliteiten. Bij aanmelding moest je aangeven hoe je van waarde kon zijn op het schip, zodat de organisatie een diverse groep kon samenstellen. In juli kreeg ik te horen dat ik mee mocht. Je had een week de tijd om definitief toe te zeggen. Omdat mijn relatie net twee dagen daarvoor uit gegaan was, heb ik getwijfeld. Mijn hoofd stond er totaal niet naar, maar uiteindelijk heb ik toch ja gezegd.”

 

Nomad Cruise 2016

 

Geen spijt gehad?

“No way. Het was een unieke ervaring die ik voor geen goud had willen missen.”

 

Wat maakte de ervaring uniek?

“De mensen en de setting. Zoveel gelijkgestemden bij elkaar is inspirerend. Je hoeft niets uit te leggen over locatie-onafhankelijk werken en je drive naar vrijheid. Iedereen begrijpt je direct. De setting van op een schip zijn, er niet af kunnen en overal om je heen water zien, was vooral heel meditatief. Daarnaast leef je in een bubbel onder het motto ‘work hard play hard’, volledig in het moment. Heerlijk!”

 

Genieten <3

 

Is er ook iets tegen gevallen?

“Ik had zelf wat moeite met de all-inclusive vibe. Het gemak van een hoeveelheid eten bestellen en het vervolgens net zo makkelijk laten staan, vond ik soms lastig om te zien. Dat was een goede oefening in loslaten. Je kan een ander niet veranderen. Moet je ook niet willen overigens, haha.”

 

Zou je de Nomad Cruise aanraden?

“Jazeker! Het is een gave manier om je comfortzone op te rekken, waarbij je nieuwe vrienden voor het leven maakt.”

 

Met alle Nomads in het zwembad op de boot

 

Heb je tips voor iemand die mee gaat met een volgende cruise?

“Stel jezelf open, connect, deel je kennis en kunde, spons kennis en kunde van anderen op. Zo breng je jezelf en de ander naar een hoger level. En vooral, go with the flow.”

 

Je bent net aangekomen op eindpunt Dominicaanse Republiek, en nu?

“Ja klopt, goeie vraag. Als ik nog samen was geweest met mijn ex dan had ik een maand reizen achter de cruise geplakt en was ik daarna terug gekeerd naar Nederland. Omdat we echter afgelopen juli uit elkaar gegaan zijn, heb ik besloten mijn plannen open te houden en het als kans te zien om mijn leven opnieuw vorm te geven. Een leven waarin ik met onder andere mijn schrijf-, inspiratie- en coachskills anderen kan helpen en voor mezelf een fijne nieuwe basis kan creëren.”

 

Aangekomen in de Cariben

 

Meer weten over het leven op Nomad Cruise? Lees de blog van Imke over ‘een dag op een cruiseschip‘.

 

Imke van Kuppeveld werkt sinds november 2016 o.a. als freelance copywriter en reporter voor SuusjeHQ. Meer informatie over Imke vind je op haar website. Vragen? Die kun je ook stellen onder dit artikel!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Interview: Imke voer mee met de Nomad Cruise [+video!]