10x De leukste blogs over carrière, voor jezelf beginnen en ondernemen 7


Doen wat je leuk vindt: yes please!

 

Wat je moet weten om je droombaan te vinden of te creëren. Deze oude artikelen zijn een bron van informatie over carrière, voor jezelf beginnen en ondernemen.

 

Artikel 2.55 is een travel- & businessblog met de tagline ‘de right and guide to live the life you want’. Toegegeven: ik ben niet met deze insteek begonnen. Ooit stond Artikel 2.55 voor rechten en mode: destijds mijn grote passies. Inmiddels houd ik mij echter bijna alleen nog maar bezig met reizen en ondernemen, en dat zien jullie terug op mijn blog. Ik ben altijd dicht bij mezelf gebleven. En jullie groeien met me mee! Althans, mijn business-artikelen worden altijd erg goed gelezen. Daarom deel ik vandaag nog eens de belangrijkste, beste en leukste blogs over carrière, voor jezelf beginnen en ondernemen.

 

1. De beste vrije dag als je vier dagen werkt

Wat is de beste dag om vrij te hebben als je vier dagen werkt? De woensdag? Of toch de vrijdag? En kan dat per jaar nog verschillen door feestdagen?

 

2. De voordelen en nadelen van een 36-urige werkweek

Grote kans dat je 40 uur per week werkt. Maar wist je dat 36 uur werken eigenlijk héé erg chil is en dat je hiervoor maar 10% salaris inlevert? Ik zet de voor- en nadelen van een 36-urige werkweek (ten opzichte van 40 of 32 uur) op een rij.

 

3. Tien signalen dat je je baan niet leuk vindt (en het tijd is voor iets nieuws)

Elke week 40 uur besteden aan iets dat je eigenlijk niet echt de moeite waard vindt? Doe de test en kom er achter of jij beter een andere baan kan zoeken.

 

4. Waarom jobhoppen geen slecht plan is

Jobhoppen staat niet in een heel goed daglicht. Het zou iets negatiefs zijn voor mensen die niet weten wat ze willen. Ik bleek een jobhopper te zijn, maar zie daar ook zeker de voordelen van in.

 

5. Waarom je die carrièreswitch gewoon moet maken

Krijg jij iedere zondag al buikpijn dat je de dag erna weer moet werken? Maybe it’s not Blue Monday, but just your shitty job! Maken dus, die carrièreswitch!

 

6. Tien signalen dat je voor jezelf moet beginnen

Niet iedereen is een geboren ondernemer, maar vertoon jij deze tien symptomen? Dan is het wellicht tijd voor een enkeltje KvK!

 

7. Tien dingen die mensen zeggen als je vertelt dat je voor jezelf gaat beginnen

Eind 2015 zegde ik mijn baan op om voor mezelf te beginnen. Dit zijn de reacties waar ik mee werd dood gegooid.

 

8. Beginnen met ondernemen: hoe is dat?

Na een half jaar ondernemen is dit hoe ik mij voelde. Een flashback.

 

9. Dingen die ik had willen weten toen ik freelancer werd

Deze vijf dingen had ik wel willen weten toen ik freelancer werd. Bijvoorbeeld: het is geen rocket science!

 

10. Waarom ik schijt heb aan een work/life-balance

Van het woord work-life balance krijg ik echt de kriebels. Want waarom moet je balanceren tussen ‘werk’ en ‘leven’? Ik wil 24 uur per dag leven!

 

Meer inspiratie?

Uiteraard is dit lijstje niet uitputtend. Onderstaande blogs zijn ook zeker de moeite waard even te bekijken:

 

Wat vind jij een inspirerend artikel rondom het thema carrière? En waar zou jij graag meer over lezen?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 gedachten over “10x De leukste blogs over carrière, voor jezelf beginnen en ondernemen