Dominicaanse Republiek: ook voor backpacken en digital nomads


Door Imke

Imke

 

Vergeet de luxe all-inclusive resorts! Ook voor de backpacker en digital nomad is de Dominicaanse Republiek een geschikte bestemming. Imke deelt haar beknopte review.

 

De Dominicaanse Republiek is onderdeel van het eiland Hispañola en staat vooral bekend om de verscheidenheid aan witte Caribische stranden, de bachata (dans) en het zomerse klimaat. Jaarlijks trekken hordes toeristen zich massaal terug op het privéstrand van hun luxe resort zonder iets van het land zelf mee te krijgen. Zonde! Er is zoveel meer! Daarom deel ik in deze blog de Dominicaanse Republiek voor backpackers en digital nomads.

 

Highlights Dominicaanse Republiek

De bekendste badplaatsen vind je in het noorden. Cabarete is dé hotspot voor iedereen die verknocht is aan (kite)surfen. Dit dorpje, waar alles rondom één doorgaande weg gebouwd is, biedt een mooie variatie aan restaurants, nachtleven en chille vibe. Het is tevens een goede uitvalsbasis om de watervallen van Damajagua te bezoeken, waar je middels een mini cañoning doorheen kan zwemmen en springen.

Voor rust en sereniteit ga je naar Las Terrenas en Samaná. Ben je in het begin van het jaar in de Dominicaanse? Dan kan je hier bultrugwalvissen spotten. Aanrader!

Wanneer je meer van bergen houdt, is Jarabacoa jouw plek. Hier vandaan maak je prachtige hikes en beklim je de Picu Duarte als je het een level hoger wilt zoeken.

De meest ongerepte natuur vind je in het verre westen van de Dominicaanse Republiek in Barahona. Het is een flinke onderneming om er te komen, maar de panoramastranden, de diversiteit aan groen en speciale vogels maken dit absoluut de moeite waard.

 

Cabarete

 

Accomodaties voor backpackers en digital nomads

De meeste digital nomads vestigen zich vanwege de uitvalsmogelijkheden en meest stabiele wifi in hoofdstad Santa Domingo of Cabarete. Ook de backpacker voelt zich hier snel thuis. Accomodaties boek je eenvoudig vooraf via Airbnb en Hostelworld.com. Blijf je echter langer op één plek dan loont het zich om voor goedkoop verblijf rond te vragen onder de lokale bevolking. Het helpt als je Spaans spreekt! Verblijf je in Jarabacoa, dan is het Mountain View hostel met zijn huiselijke sfeer en goede wifi de énige must-stay voor de digital nomad.

 

Digital nomad life

 

Wifi, wraps en wafels: werken en eten

Wanneer de wifi niet steady is in je appartement, ga je zowel in de hoofdstad als in Cabarete naar Fresh Fresh. Met de slogan ‘You are what you eat.. eat Fresh!’ staat dit tentje bekend om haar gezonde smoothies, wraps en veggiebowls.

Daarna is Vagamundo een absolute favoriet. Hier vind je de beste koffie en wafels in town. Werk in Cabarete ook zeker een keer vanuit het Velero Beach Resort restaurant. Het prachtige uitzicht over zee is inspirerend en compenseert de soms haperende wifi-verbinding. Ideaal voor offline to do’s dus!

 

Koffie en lekkernijen!

Smoothie <3

 

Moto moto! Openbaar vervoer en autohuur

In dorpen en steden laat je jezelf voor korte afstanden Dominican-style vervoeren door een ‘motoconho’ (scooter-taxi). Reis je low-budget, dan verplaats je je voor de grotere afstanden met een guagua (transportbusje) of lokale bus. Voor een taxi betaal je de hoofdprijs. Zelf rijden kan natuurlijk ook. Een auto huren, is zo geregeld. Hoe langer de huurperiode, hoe makkelijker de Dominicanen zijn met de prijs per dag. Afdingen is, zoals in het hele land, het devies!

 

Spot the driver!

 

Had jij al eens aan de Dominicaanse gedacht voor een rondreis of digital nomad-trip?

 

Ook reizen als digital nomad en je geld verdienen vanuit het buitenland? Volg mijn cursus Reizend Ondernemen.

 

N.B. Alle foto’s zijn eigendom van Imke.

 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Imke van Kuppeveld

Imke van Kuppeveld is lifestylecoach met een grote liefde voor reizen en schrijven. Imke werkt sinds november 2016 als freelance copywriter en reporter voor Vrije Meid en ‘moederbedrijf’ SuusjeHQ.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *