Studeren op reis: volg een taalcursus Spaans 6


Foto: Education First in Costa Rica

Superhandig voor je volgende reis en nog hartstikke leuk en leerzaam ook: een Spaanse taalcursus. En helemaal tof om die in een Spaanstalig land te volgen!

 

In 2014 volgde ik een week lang een Spaanse taalcursus in de Spaanse stad Valencia. Deze blog werd erg goed gelezen en ik kreeg er de afgelopen jaren regelmatig vragen over. Hoe gaat dat nou, zo’n Spaanse taalcursus? In deze blog vertel ik je meer over mijn ervaring en geef ik je tips voor het volgen van een taalcursus Spaans op reis.

 

Taalcursus Spaans

Tijdens mijn taalcursus Spaans in Valencia had ik vijf dagen achter elkaar drie uur per dag Spaanse les. De les werd gegeven in het Spaans, ook al sprak ik nog geen woord. Op deze manier kom je er echter het snelste in. En het was verrassend om te merken hoeveel ik toch nog kon volgen. Voor of na de les maakte ik wat huiswerk en verder was het vooral veel gezelligheid met de andere studenten. En de stad ontdekken natuurlijk! Slapen deed ik in een gedeelde kamer op het terrein van de school.

 

Lesuren, cursusduur, locatie en verblijf

Hoeveel uur je per dag les hebt, hoelang je cursus duurt, de locatie en waar je slaapt, hangt helemaal van jou af. Er is veel mogelijk! Via Education First kun je bijvoorbeeld een Spaanse taalcursus boeken op vier locaties in Spanje (Malaga, Barcelona en Madrid) en Costa Rica (Playa Tamarindo). Ook biedt Education First andere taalcursussen aan, zoals Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans en Chinees, op totaal bijna 40 locaties wereldwijd. Wat dacht je van je Engels perfectioneren in Londen of New York? Of je eigen Eat, Pray, Love-ervaring in Rome?

 

Spaanse taalcursus in Costa Rica

Als kersverse Costa Rica-fan lijkt een taalcursus Spaans in Playa Tamarindo mij persoonlijk het leukste. De kortste cursus hier duurt twee weken. Hierbij volg je 20, 26 of 32 lessen van 40 minuten per week en verblijf je in een tweepersoonskamer in een gastverblijf. Van maandag tot en met vrijdag zit het ontbijt en diner bij de prijs inbegrepen. Kosten: vanaf 890 euro. Kijk voor meer informatie op de website van Education First!

 

Tamarindo, Costa Rica (foto: Education First)

 

Let op: ik heb een week lang een cursus in Valencia gevolgd en spreek echt amper Spaans (meer). Ik zou daarom aanraden om langer dan een week een cursus te volgen en/of om direct na de cursus op reis te gaan naar een Spaanstalig land om te blijven oefenen. Al schijnt het Spaans in elk land weer anders te zijn… Tja, als het makkelijk was spraken we allemaal wel vijf talen, niet waar?

 

Wie spreekt er goed Spaans en waar heb jij dat geleerd?

 

N.B. Deze blog is geschreven in samenwerking met Education First.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “Studeren op reis: volg een taalcursus Spaans

 • Ria

  Ik heb eindexamen Spaans gedaan op de middelbare school 🙂 Tijdens onze wereldreis konden we ons in Zuid-Amerika tot onze eigen verrassing nog best goed redden. Een weekje op cursus lijkt me voor elke taal te weinig, je leert het toch echt vooral door te doen. 5 jaar grammaticaregels, idioom en Spaanse literatuur is ook geen garantie om het vloeiend te kunnen spreken, zeg maar 😉 Net zoals Engels in elk Engelstalig land weer anders klinkt, is het Spaans ook overal anders. Zuid-Amerika is wat dat betreft wel iets lastiger, want die lui praten onnoemelijk snel en slikken de helft in. Maar heej, als je het daar in een fantastische omgeving kunt leren… Ik zou zelf heel graag Japans leren! Ik denk dat ik dan eerst in NL op beginnersles moet en dan voor de vervolgcursus naar Japan 😀

  • Suzanne Bericht auteur

   Oh, wat gaaf dat dat kon! Bij ons was het gewoon Frans en Duits… Japans lijkt mij enorm moeilijk maar wel heel tof als je dat een beetje spreekt (en kan leren in Japan natuurlijk!!)

 • Lisanne de graaf

  Een week is inderdaad erg kort. Zelf volg ik al een half jaar lang elke week een taalcursus Spaans bij een taalinstituut. Ik merk dat ik hier erg veel leer. Wel zou ik graag een keer naar een land gaan waar veel Spaans wordt gesproken, zodat ik het geleerde in de praktijk kan brengen.

 • Maria ten Hoeve

  Ik heb vroeger ook Spaans geleerd op een taalkamp voor jongeren, dit was ook in Valencia. Echt een ervaring, ik ben blij dat we toentertijd zo in het diepe zijn gegooid. Zo leer je inderdaad echt het snelste de taal, als je er helemaal in ondergedompeld wordt!