11x De beste blogs over reizen in Zuidoost-Azië


 

Al negen keer kwam ik in Zuidoost-Azië en nog veel meer blogs schreef ik over dit prachtige stukje van de wereld. Lees meer over mijn reizen door Zuidoost-Azië.

 

Je zou het door de overload aan Australië– en Nieuw-Zeeland-blogs bijna vergeten, maar ooit was het Azië Azië Azië wat de klok sloeg hier. Ik ging in mijn leven al negen keer naar Zuidoost-Azië en bezocht (soms meerdere keren) de landen Thailand, Indonesië, Hong Kong, Macau, Vietnam, Laos, Cambodja, Maleisië en Singapore. De Filipijnen en Myanmar staan nog hoog op mijn lijstje. En Japan en Sri Lanka, maar dat is niet echt Zuidoost-Azië meer te noemen. Anyway, in de loop der jaren heb ik veel geschreven over reizen in Zuidoost-Azië. Je zou mij wel een Azië-expert kunnen noemen. Omdat mijn oude blogs veel bruikbare informatie, tips en routes bevatten, deel ik de belangrijkste elf blogs hier nog eens in dit artikel.

 

1. Tweeënhalve maand door Vietnam, Laos en Cambodja: dit was mijn route

Mijn eerste lange reis (alleen!) ging naar Vietnam, Laos en Cambodja. Vietnam stond destijds (2011) hoog op mijn lijstje, en Cambodja en Laos kwamen daar eigenlijk toevallig bij. Wat heb ik genoten! Wat een avontuur! En wat heb ik veel geleerd van die eerste lange reis alleen. Huilend op een hotelkamertje tot ultiem geluk op een prachtig eiland: ik had het allemaal niet willen missen.

phu quoc vienam

Phu Quoc, Vietnam

 

2. Drie keer doen in Cambodja

Eén jaar na mijn grote trip keerde ik terug naar Zuidoost-Azië. Dit keer voor een tweede bezoek aan Thailand (ik was er in 2006 al geweest) en Cambodja. Superleuk om weer terug te zijn in beide landen. Cambodja – en dan met name Phnom Penh – stal echt mijn hart. Al werd ik al eerder verliefd op het sfeertje in Siem Riep en natuurlijk het über chille Koh Rong. (Monkey Island).

Monkey Island

 

3. Hong Kong memories

In 2011 (net voor mijn grote soloreis) ging ik met studie naar Hong Kong. Dat was gaaf zeg! Ik voelde me King of the World in mijn nette kleertjes in the legal scene, in het casino en met een biertje op een expat-borrel. Maar ik genoot ook van onze schrale hotelkamer, goedkope taxiritjes naar het strand en koffie halen tegen de kater ’s morgens. Wat een tijd!

Hong Kong

 

4. Mijn eerste backpacktrip: Indonesië

Even terugspoelen: in 2010 maakte ik mijn eerste reis naar Azië alleen, althans zonder familie. Met mijn familie ging ik namelijk al in 2006 naar Thailand. In 2010 ging ik met vriendin en huisgenoot R. naar Indonesië. We hadden alleen een retourtje Jakarta en een dagbudget van 25 euro per persoon. Hier kreeg ik het backpack-virus echt te pakken!

Bromo, Java

 

5. Java, Bali, Lombok: dit was mijn route

Na die eerste keer Indonesië in 2010 keerde ik nog twee keer terug. Eén keer in 2015 in mijn eentje, na vijf maanden Australië en Nieuw-Zeeland, en één keer in 2016 met mijn familie. Inmiddels ken ik Java, Bali en een stukje Lombok dus wel een beetje. Al valt er altijd nog meer te ontdekken. Ik zou zo weer willen gaan!

Bali <3

 

6. Vijf keer doen op Nusa Lembongan

In 2016 kwam ik voor het eerst op Nusa Lembongan, een eilandje voor de kust van Bali. Prachtig vond ik de blauwe zee en alles wat we daar zagen (mantaroggen en schildpadden bijvoorbeeld). Ook het eten was heerlijk en natuurlijk is alles zo fijn betaalbaar. Lang leve Azië! Verbeterpuntje is al het plastic dat we op het eiland zagen.

Nusa Lembongan

 

7. Laos: het vergeten land

Ik heb nooit veel geblogd over Laos, waar ik in 2011 kwam tijdens mijn soloreis. Ik was er dan ook maar een week en begon mijn Laos-avontuur slecht met een dipje net over de grens met Vietnam. Ik heb vooral genoten tijdens mijn laatste bestemming hier: Si Phan Don. Oftewel 4000 kleine eilandjes in de Mekong rivier, waar je voor een paar euro een bungalow huurt en niet veel meer doet dan chillen en genieten van het landschap. Wauw!

Si Phan Don

 

8. Drie weken Maleisië en Singapore: dit was mijn route

In 2013 bezocht ik Maleisië en Singapore. Maleisië vond ik erg chil, maar eigenlijk was het daardoor bijna een beetje saai. Ook qua landschap en eten vond ik het niet het beste land in Zuidoost-Azië. Singapore vond ik trouwens geweldig, maar dat is natuurlijk meer een citytrip voor een paar dagen. Met veel lekker eten!

Tioman

 

9. Local hotspots in Bangkok

In 2014 kwam ik voor de derde keer in Thailand. Toch heb ik nog steeds relatief weinig van het land gezien. Hoogste tijd om Bangkok eens écht goed te ontdekken dus! Ik deed een foodtour via I Like Local, sliep op twee verschillende plekken en kreeg een rondleiding van een vriend die al een tijdje in Bangkok woont. Toffe stad!

Foodtour via I Like Local

 

10. Vijf dingen om te doen op Koh Lanta

Na Bangkok vlogen we door naar Koh Lanta. Ik was al eerder op Koh Tao en Koh Samui geweest, dus besloten we om dit keer naar ‘de andere kant’ te gaan. Dat was een prima keuze. Mooie stranden, een goede mix van rust en gezelligheid, en uiteraard weer heerlijk eten en betaalbare prijzen. Gotta love Thailand!

Koh Lanta

 

11. Vietnam in een notendop

Tot slot nog even het Zuidoost-Aziatische land waar ik het langste was en echt mijn hart aan heb verloren: Vietnam! Ik reisde in 2011 – alleen – van het noorden naar het midden, bracht een bezoek aan Laos en Cambodja en keerde terug in het zuiden om het land tot aan Doc Let te ontdekken. Alleen het eten al is geweldig 😉

Vietnam

Houd jij ook zoveel van reizen door Zuidoost-Azië? Wat is jouw favo land? 🙂

 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *