15x Leuke Nederlandse digital nomad-blogs


Digital nomad

Digital nomad in Nieuw-Zeeland

Ook plaatsonafhankelijk werken? Digital nomad worden doe je zo! Ik tip je mijn vijftien beste blogs over digitale nomaden.

 

Plaatsonafhankelijk werken – of locatie-onafhankelijk of ‘remote’ werken – is laatste jaren een hot topic. Niet gek, want doordat we steeds meer online werken zijn we vaak niet meer gebonden aan één plek. En kunnen we dus prima werken vanuit Lissabon, Thailand of Bali. Maar hoe kun je nou zo’n digital nomad worden? Ik deel mijn vijftien beste blogs over digitale nomaden. Hopelijk heb je er iets aan!

 

1. Lissabon: een paradijs voor digital nomads

In januari 2016 ondekte ik Lissabon als ‘digital nomad-stad’. Ik had namelijk goede verhalen over de Portugese hoofdstad gehoord, maar was dat ook echt zo in de praktijk? Ik verbleef in een fijn appartement, testte de wifi én voelde me zo vrij om even de highlights van Lissabon te ontdekken.

Digital nomad in Lissabon

 

 

2. Mijn eerste week als digital nomad: Thailand

In februari 2016 vloog ik naar Thailand voor mijn eerste echte week als digital nomad. Ik was net twee weken fulltime zelfstandig ondernemer en besloot het er meteen van te nemen. Werken vanaf tropisch eiland Koh Lanta bleek een zeer goede start van mijn nieuwe bestaan. Een paar uurtjes knallen achter de laptop (met uitzicht op zee en in je bikini), om vervolgens een paar uurtjes in de zon te liggen met Thais eten en een Chang biertje. Ik was om!

Koh Lanta, Thailand

 

3. Hoe word ik digital nomad?

Het is geen rocket science! Eigenlijk heb je vooral werk nodig dat je online kan uitvoeren, een laptop en een wifi-verbinding. Dit klinkt erg kort door de bocht, maar sommige dingen worden altijd moeilijker gemaakt dan ze zijn. Natuurlijk is een online onderneming niet in een oogwenk opgestart, laat staan dat er geld binnenkomt, maar globaal zijn dit wel de stappen die je moet zetten als je digitale nomade wilt worden.

 

4. How to: leven en werken op jouw voorwaarden

Hoe word je digital nomad? Wat heb je nodig om locatie-onafhankelijk te kunnen ondernemen? Ik woonde de Digital Nomad Borrel bij van Wonderlijk Werken en hoorde (en vertelde!) ervaringen en tips uit de praktijk. Heel tof om de ervaringen van Steven, Diana en Annemarie te horen én te vertellen over mijn eigen prille bestaan als digitale nomade.

Foto: Digital Nomad Borrel Wonderlijk Werken (zomer 2016)

 

5. Voorbereidingen: op reis als digital nomad

Bepaal het doel van je reis: wordt het vakantie of een digital nomad-trip? Wat moet je extra meenemen voor een digital nomad-trip? Stel je je opdrachtgevers op de hoogte? Weet je of de wifi ter plekke snel is? Heb je zoveel mogelijk spoedklussen afgerond? Ik geef tips over de voorbereiding voor je trip als digitale nomade.

Digital nomads

 

6. Digital nomad op Nusa Lembongan

In oktober 2016 verbleef ik als digital nomad op het Balinese eiland Nusa Lembongan. Heaven! Lang leve Zuidoost-Azië, want de wifi is snel, het verblijf is goedkoop en het is altijd lekker weer!

Digital nomad op Nusa Lembongan

Digital nomad op Nusa Lembongan

 

7. Praag: een stad voor digital nomads?

Eind 2016 testte ik de Tsjechische hoofdstad als digital nomad-stad. Is Praag fijn om locatie-onafhankelijk te werken? Ik vond de sfeer in Praag wat kil, maar het is zeker betaalbaar én er is wifi!

Digital nomad in Praag

 

8. Digital nomad in de Provence

Werken aan het zwembad, te midden van prachtige lavendelvelden. Een droom die uitkomt? Ik nam de zware taak op me en werkte een week als digital nomad in de Provence in Zuid-Frankrijk.

Digital nomad in de Provence

Digital nomad in de Provence

 

9. Digital Nomad Destinations: Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bekend om de prachtige natuur en vriendelijke bewoners. Maar is het land ook geschikt voor digitale nomaden? Ja, Nieuw-Zeeland is duur en de wifi is er niet altijd goed. Maar wat heb ik heerlijk gewerkt vanuit Paekakariki op het Noordereiland! Ik schreef een blog over Nieuw-Zeeland voor digitale nomaden.

Digital nomad

Digital nomad in NZ

 

10. Als digital nomad in Costa Rica en Nicaragua

In januari 2017 reisde en werkte ik als digital nomad door Costa Rica en Nicaragua. Nicaragua was passen en meten, maar in Costa Rica verbleven we tweeënhalve week op één plek voor het echte werk. Take me back!

Digital nomad in Costa Rica

 

11. Tools en gadgets voor digitale nomaden

Een mobiele oplader, een wereldstekker en stekkerblok en vooral heel veel online tools en applicaties. Ik schreef een blog over handige tools en gadgets voor digtiale nomaden.

Digital nomad in Puerto Viejo

 

12. De meest gestelde vragen over mijn nieuwe carrière

Ik was nog geen drie maanden bezig als digitale nomaden of de vragen vlogen me al om de oren. Vind je het niet jammer dat je op reis moet werken? Hoe verdien je je geld op reis? En wat is een goed budget om als digital nomad te starten? Ik geef antwoord op de meest gestelde vragen over mijn nieuwe bestaan als digital nomad.

 

13. Zes dingen die ik leerde tijdens mijn eerste jaar als digitale nomade

Wat is een digitale nomade nou eigenlijk? ‘Moet’ je dan altijd weg zijn? Watvoor werk kun je allemaal doen als digitale nomade? Hoe word je het? En hoe vind je nieuwe opdrachtgevers? Dat en meer praktische tips deel ik in deze blog over de dingen die ik leerde tijdens mijn eerste jaar locatieonafhankelijk werken.

Ik doe mijn verhaal

 

14. Imke voer mee met Nomad Cruise: een cruise voor digitale nomaden

Teamlid Imke werkt sinds eind 2016 ook als digitale nomaden. Ze begon haar trip met de Nomad Cruise, een cruise voor digitale nomaden. Van de Canarische Eilanden voer Imke naar de Dominicaanse Repbliek, waar ze haar werk als digital nomad echt begon. Inmiddels is ze in Colombia en heeft Imke het vak onder de knie.

Digital nomad Imke

 

15. Van jurist tot digital nomad

Hoe werd ik nou precies digitale nomade? En dan bedoel ik: hoe ga je van jurist naar locatie-onafhankelijke pr-adviseur en blogger? Ik maakte een carrièreswitch, begon voor mezelf en werd een happy digital pr-nomad! Lees hier mijn blog over mijn hele stappenplan.

 

Heb jij nog vragen over werken als digital nomad? Stel ze onder dit bericht en ik zorg dat je antwoord krijgt!

 

Meer weten? Begin juni organiseren Jessica en ik weer een editie van ons event De Reislustige Freelancer over freelancen, vrijheid en geld verdienen. Het is in Utrecht. Meer info vind je hier!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *