Maandoverzicht: joe maart, hoi april 2


Joe maart, hoi april! Het eerste kwartaal van 2017 zit erop! Ik blik terug op maart en kijk vast vooruit naar de nieuwe maand april.

 

Maart was – net als februari – voor mij een bovengemiddeld drukke maand. Qua werk bedoel ik dan, want qua reizen ging ik niet één nachtje weg. Dat begint vanaf nu weer! Het is april en het reisseizoen is officieel geopend, hoera!  In deze blog neem ik je mee in mijn maart en blik ik vooruit naar wat komen gaat.

 

Dit was maart

Ik voorspelde in mijn vorige maandoverzicht al dat het een redelijk drukke maand maart zou worden. Dat bleek te kloppen. Een greepje uit mijn agenda:

 • De derde editie van De Reislustige Freelancer
 • Een afspraak met mijn boekhouder (jawel, ook ik ben om!)
 • Roadtrippen met een Volkswagenbusje
 • Social mediales geven in Amsterdam
 • Aanwezig bij een flashmob op de Dam
 • Met Ebruze naar een debat in Amsterdam
 • Een nieuw project voor een toffe travel-startup
 • Een nieuw project voor een toffe tech-startup
 • Stemmen!
 • Heel veel blogs voor Rondreis.nl en Parkvakanties.nl
 • Een workshop Guerrilla Marketing
 • De lancering van Deisy’s YouTube-kanaal
 • Een radio-interview in Abcoude
 • Een meeting met Hashtag Workmode en proefwerken in de pop-up op Creative Life in Utrecht
 • Het Storymakersevent van Cherry LAB
 • De lancering van Ebruze x Marie-Stella-Maris voor Wereld Water Dag

 

De Reislustige Freelancer

 

En dan had ik nog wat koffieafspraken, borrels met vrienden, sportafspraken én blogde ik in maart vier keer per week. Als ik dit teruglees vind ik het gekkenwerk haha. Ik ga er dan ook zeker op letten om mijn agenda niet te vol te plannen. Dan moeten dingen maar opschuiven naar een andere week 🙂 Ik ben niet voor mezelf begonnen om vervolgens van 8:00 tot 20:00 achter mijn bureau te zitten (of juist elke dag in de trein te zitten…). Lang leve een goede werk/privé-balans!

 

Best gelezen artikelen

De onderstaande vier blogs uit maart werden afgelopen maand het beste gelezen.

 

1. Interview: Charles Witlox startte Charlie’s Travels

Met stip op één staat dit interview met Charles van Charlie’s Travels. De 27-jarige ondernemer uit Utrecht runt een reisbureau in Kenia voor reizen door het ‘echte’ Afrika. En dat gaat goed! Ik wilde Charles al een tijdje interviewen, maar het kwam er nu eindelijk van omdat ik hem afgelopen maand ook al sprak over zijn reis naar het meerdaagse festival Bushire in Swaziland. Daar ben ik ambassadeur voor. Op zoek naar een toffe trip? Misschien is dit wat voor je!

 

2. Interview: Zoë van ModerneHippies.nl verovert YouTube

Ook dit interview is erg goed gelezen en ook hier ben ik erg trots op. Ik had niet gedacht dat zo’n grote blogger als Zoë tijd zou hebben voor een interview voor mijn blog, maar ik dacht: ik probeer het gewoon. En zo zie je maar weer, niet geschoten is altijd mis! Ik volg Zoë nu een paar maanden en vind haar site en YouTube-kanaal heel erg tof. Een inspirerend voorbeeld voor iedereen die van bloggen, reizen en ondernemen houdt!

 

3. Waarom zou ik een coach nodig hebben?

Op de derde plek staat dit artikel over coaching en het taboe en onbegrip rondom dit onderwerp. Ik interviewde Imke  – zelf coach – over coaching en leerde ook mezelf weer wat beter kennen. Het werd een persoonlijke blog waarmee ik mensen hopelijk heb weten te inspireren.

 

4. Carrièreswitch: Imke ging van fyisotherapeut naar digital ‘copywriting’ nomad

Het was spannend welk artikel er op de vierde plek zou eindigen. Het artikel van Imke over haar carrièrepad, mijn artikel over acht jaar bloggen, dingen die mij onzeker maken en roadtrippen met een Volkswagenbusje eindigden erg dicht bij elkaar. Uiteindelijk werd het Imke! Superleuk om te zien dat de blogs van de leden van Team SuusjeHQ (ook) zo goed worden gelezen!

 

Best bekeken video

Zoals je misschien wel weet post ik sinds 1 januari 2017 elke week een nieuwe video op mijn YouTube-kanaal. De ene keer over reizen, de andere keer over mijn carrière, en de andere keer een combinatie. Afgelopen maand werd mijn video over mijn roadtrip met een Volkswagenbusje het meest bekeken (op Facebook). Heb jij ‘m al bekeken? Nog tips? 🙂

 

PR-momenten:

In maart verscheen ik weer meerdere keren in de media.

 

Dit wordt april

Zoals ik hierboven al schreef start in april mijn reisseizoen weer. Na een reispauze van twee maanden staan er maar liefst drie tripjes op de planning voor april. Van 7 tot en met 9 april bezoek ik Laag Holland, een typisch Nederlandse regio vol groen, water, molens en ambachten. Ik kijk ernaar uit! Het weekend daarop ontdek ik dan mijn goede vriend Düsseldorf van ‘de andere kant’. Benieuwd hoe Düsseldorf in de lente is, als je niet voor de kerstmarkten komt maar voor hippe dingen en culinair doen! Het laatste weekend van april vlieg ik naar Londen voor het travelbloggerscongres Traverse. Ik heb er zin in en voel me enorm girlboss dit op eigen initiatief gewoon te gaan doen. Keep you posted!

 

 

Ook vindt in april alweer de vierde editie van Jessica en mijn event De Reislustige Freelancer plaats. Dit keer geen event in Utrecht, maar een online event. We organsieren namelijk een webinar, zodat iedereen erbij kan zijn. Het gaat om een live webinar, dus er is gewoon interactie mogelijk (graag) en er kunnen vragen worden gesteld. Een kaartje kost 15 euro. Meer info of aanmelden kan hier.

Naast reisjes, ons event en mijn ‘usual’ werkzaamheden, ga ik ook naar het persevent van Baltus, mag ik spreken op het event van Hostnet en geef ik weer social mediales via SRM.

 

Hoe was jouw maand? En ga jij ook veel leuke dingen doen in april? 

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram. En abonneer je hier op mijn YouTube-kanaal.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Maandoverzicht: joe maart, hoi april