10x Tips voor een weekendje weg in Nederland 2


Een weekendje weg in Nederland kan atijd tussendoor

Want een weekendje weg is altijd een goed idee! Ik tip je tien leuke plekken om bijzonder te overnachten in eigen land. Wanneer ga jij weer een weekend weg in Nederland?

Sinds ik vijf maanden door Australië heb gereisd en Down Under meer heb gezien dan menig Aussie, besloot ik dat het tijd was om ook mijn eigen land eens goed te leren kennen. Daarom heb ik de afgelopen jaren tientallen plekken in Nederland bezocht. Een dagje uit, een weekendje weg of soms zelfs een hele week: ik ontdekte dat ons koude kikkerlandje heel wat mooie plekjes heeft en bovendien nooit verder dan een paar uurtjes reizen. Een weekendje weg kan altijd tussendoor en is daarom altijd een goed idee. Ik tip je de leukste plekjes voor een weekendje weg in Nederland.

Tip: koop dit toffe boek Te Gekke Slaapplekken voor meer inspiratie

1. Hotel Credible in Nijmegen

Eén van de steden die ik afgelopen twee jaar ‘ontdekte’ is Nijmegen. Nooit geweten dat dit zó’n leuke stad is! Ik heb me er vier dagen vermaakt en had nog wel langer willen blijven. Leuke, hippe restaurantjes, een prachtige stad aan de Waal, supervriendelijke mensen en een hotel dat aanvoelde als thuis. Ik vermoed dat ik deze zomer weer een nachtje of twee terug ga naar Hotel Credible in Nijmegen.

Bekijk hier de kamers van Hotel Credible.

Ik wil alleen al terug om hier de wafel met avocado en geitenkaas te eten

2. Kaboom Hotel in Maastricht

Mijn eerste persovernachting voor Vrije Meid en daarom extra bijzonder! Maar Kaboom Hotel is sowieso een aanrader: alles wat een moderne reiziger nodig heeft, vriendelijk personeel, leuke social mediakanalen (niet onbelangrijk) en bovendien in één van de leukste steden van Nederland: Maastricht! Shoppen bij Noir, vlaai eten bij de Bisschopsmolen, heerlijke restaurants en natuurlijk de prachtige gebouwen en de Maas. Gotta love Maastricht

Bekijk hier de kamers van Kaboom Hotel.

In mijn natural habitat

3. Carlton Ambassador in Den Haag

Het was even twijfelen want ik sliep afgelopen twee jaar maar liefst drie keer in Den Haag. Eén keer in Scheveningen, één keer in een tof hostel en één keer in het luxe Carlton Ambassador. De laatste twee overnachtingen vonden plaats tijdens een persreis. Supertof om op deze manier eens in Den Haag te komen. Wanneer blijf je anders slapen in zulke leuke accommodaties? Den Haag is een prachtige stad en het chique Carlton was voor mij de ultieme Den Haag-experience. Al is slapen aan het strand of een lekker backpackerssfeertje ook nooit weg!

Bekijk hier de kamers van Carlton Ambassador.

Chic Den Haag

4. Op een zeilboot in de haven van Terschelling

I looooove de Wadden! En dus sprong ik een gat in de lucht toen ik in de zomer van 2016 mee mocht op persreis naar de Wadden. Ik voer mee met het varende festival Horizontoer, sliep op een zeilboot en maakte daarmee de oversteek van Terschelling naar Vlieland. Terschelling blijft mijn favo eiland. Ik kwam er al heel vaak, maar nog nooit eerder werd ik wakker in de haven op een schip. Toffe ervaring!

Vind hier een vakantiepark in Nederland >

Horizontoer op de Waddenzee

Horizontoer op de Waddenzee

5. Qbic Hotel in Amsterdam

Van 2007 tot 2014 woonde ik in Amsterdam. Ik denk dat ik er tot 2015 dan ook nooit in een hotel heb geslapen. Maar daar kwam verandering in toen ik naar Utrecht verhuisde én ging reisbloggen. In september 2015 logeerde ik bij YAYS, in november sliep ik bij Qbic en begin 2016 overnachtte ik ook nog in CityHub. Stuk voor stuk verschillende, toffe accommodaties, maar Qbic kan ik zeker aan iedereen aanraden. Je hebt een eigen kamer en badkamer, alles ziet er netjes uit, je zit erg goed qua OV, het personeel is vriendelijk en dat voor een zeer aantrekkelijk prijsje!

Bekijk hier de kamers van Qbic Amsterdam.

Qbic Amsterdam

Qbic is lekker speels

6. Hotel-Restaurant Geesberge in Maarssen

Sinds 2014 woon ik in Utrecht, dus ook daar slaap ik eigenlijk nooit in een hotel. Tot ik Geeseberge aan de Vecht ontdekte; een prachtig hotel-restaurant aan het water op slechts vijftien minuutjes rijden van mijn huis. Dat moest ik natuurlijk testen voor jullie 😉 En dus logeerde ik in de zomer van 2016 een nachtje bij Geesberge. We hadden prachtig weer, vierden mijn halfjarig ondernemersbestaan en werden wakker met een fantastisch uitzicht op de Vecht.

Bekijk hier de kamers van Geesberge.

Op rechts: Geesberge

7. Huis ter Duin in Noordwijk

Tja, je heet Van Duijn of niet hè? Ik slaap zelden in erg luxe hotels, maar voor Huis ter Duin maak ik graag een uitzondering. Ik logeerde er al twee keer met mijn vriend. Eén keer in 2010 en één keer in 2015. Kanttekening: we kregen een leuke korting omdat het zusje van mijn vriend er heeft gewerkt. Maar de ervaring was er niet minder om. Dat uitzicht, die bedden, ontbijten met Champagne, dat wil je toch eens meemaken?

Bekijk hier de kamers van Huis ter Duin.

Wakker worden met uitzicht <3

8. King Kong Hostel in Rotterdam

Naast Amsterdam, Utrecht, Maastricht en een beetje Nijmegen, voel ik mij sinds een paar jaar ook echt thuis in Rotterdam. Ik vind het een heel toffe, unieke stad met een wereldse uitstraling. Goede redenen dus voor een weekendje Roffa! En dan slaap je natuurlijk in het King Kong Hostel aan de Witte de With. Al vond ik The Student Hotel nabij Kralingen ook zeker niet verkeerd. Enfin, een (privé)kamer bij King Kong Hostel boeken is een zeer goed idee en de ideale manier om Rotterdam eens beter te leren kennen.

Bekijk hier de kamers van King Kong Hostel.

King Kong Hostel in de Witte de Withstraat

9. Hotel Huis van Bewaring in Almelo

Almelo staat misschien niet zo hoog op je lijstje, maar naar deze stad kwam ik dan ook vooral voor het Hotel Huis van Bewaring (en de Strong Sister Run). Hotel Huis van Bewaring is een supergaaf en luxe hotel in – jawel – het voormalige huis van bewaring van Almelo. Je slaapt letterlijk in een cel, maar dan vele malen luxueuzer dan vroeger natuurlijk. Mooie ervaring! En door de locatie ook nog betaalbaar.

Bekijk hier de kamers van Huis van Bewaring.

Hotel Huis van Bewaring

10. Malts Hotel in Haarlem

Because Haarlem is always a good idea! Een superleuk stadje vlakbij Amsterdam én vlakbij het strand. Een plek naar mijn hart dus 😉 Ik sliep begin 2016 bij Hotel Malts en dat was een goede zet. Het is een net hotel met vriendelijk personeel, lekker ontbijt en een supergoede locatie. Malts zit namelijk tegenover By Lima en praktisch aan de Grote Markt. Ik stel voor dat ik binnenkort weer een dagje naar Haarlem ga, want ik wil graag weer eens lunchen bij By Lima én koffie drinken en shoppen bij Portrait!

Bekijk hier de kamers van Malts Hotel.

By Lima, tegenover Hotel Malts

Wat is jouw favoriete plekje in Nederland? Waar ga jij graag een weekendje naartoe? 

 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “10x Tips voor een weekendje weg in Nederland