4x Leuke dingen om te doen in en rondom Dordrecht [+video]


Villa Augustus, Dordrecht

SUP’pen in achtertuin De Biesbosch, wandelen door het prachtige centrum, eten en slapen bij Villa Augustus en de volgende dag de waterbus pakken naar Kinderdijk. Ja, in Dordrecht kun je je prima een weekend vermaken!

Begin mei ging ik (eindelijk) een weekendje naar Dordrecht. SUP’pen in de Biesbosch en de nabijgelegen stad ontdekken stonden al een tijdje op mijn Nederland-bucketlist. En 5 mei was het dus zover. Ik verraste mijn vriend met een tripje naar deze hidden gems in Zuid-Holland en dat viel ons niet tegen! In dit artikel deel ik met jullie wat er zoal te doen is.

1. SUP’pen in de Biesbosch

Na even Google’en kwam ik al snel uit bij SUPschool Xplore SUP uit Ettenleur. Zij verhuren niet alleen SUP-materiaal, maar bieden ook tours aan door onder andere de Biesbosch. En daar had ik natuurlijk mijn zinnen op gezet. Ik gaf de voorkeur aan een tour omdat ik de ervaring heb dat je in je eentje vaak maar wat rondjes SUP ’t en er dan snel klaar mee bent zonder echt wat gezien te hebben. Met de tour van Xplore SUP, waar we overigens de enigen waren, hebben we een flink stuk van de Aakvlaai (een deel van de Biesbosch) ontdekt en zijn we niet verdwaald (en niet gevallen!). Erg mooi om daar in de natuur te zijn, omringd met stilte, water, prachtige landschappen en dierengeluiden.

Blijven slapen in de Biesbosch? Kijk op Parkvakanties.nl voor de beste accommodaties in de Biesbosch.

N.B. Ik heb een kleine korting ontvangen in verband met deze publiciteit.

Foto: Xplore SUP

Foto: Xplore SUP

2. Eten en slapen bij Villa Augustus

Dit prachtige hotel zag ik een tijdje geleden op ModerneHippies.nl voorbij komen. Wauw, dat zag er mooi uit! Ik geef niet vaak veel geld uit aan een hotel, maar als het hotel zelf de bestemming is en de gelegenheid speciaal is, wil ik af en toe best mijn portemonnee trekken. Een kamer bij Villa Augustus boek je vanaf 125 euro per nacht en dat was het zeker waard. Mooie, schone kamers, vriendelijk personeel, een prachtig pand en een fantastische ligging: het hotel is gevestigd in een oude watertoren, te midden van een moestuin vol groenten en bloemen. Daar maakt het bijbehorende restaurant weer gretig gebruik van.

In het restaurant wordt gekookt met veel lokale producten en de gerechten zijn allemaal redelijk geprijsd. Denk aan een steak, lamsrack of eendenborst tussen de 20 en 25 euro per gerecht. Sowieso is alles op het terrein van Villa Augustus prachtig, van binnen en van buiten. Degene die dit concept heeft bedacht en de inrichting heeft gedaan verdient een grote pluim! Oh, en vanaf Villa Augustus ben je zó in het centrum van Dordrecht.

Villa Augustus

Onze kamer en de verschillende zalen van Villa Augustus

Het restaurant vanaf de toren

Het restaurant

Lamsrack

De toren by night

Het restaurant met lekker weer 😉

3. Stadswandeling door Dordrecht

Iedereen wie ik vertel dat ik naar Dordrecht ben geweest, reageert met een vreemd, vragend gezicht. Wat moet ik in Dordrecht? Nou, dat zou ik mezelf een tijd geleden ook hebben afgevraagd. Maar sinds mijn ontdekkingstocht door Nederland heb ik vaak mooie foto’s van Dordrecht op Pinterest gezien. Dord heeft net zulke mooie grachten en huisjes als menig andere Nederlandse stad en is nog redelijk onontdekt (blijkbaar!). Mijn vriend en ik zijn ook zeker niet teleurgesteld. Integendeel. Ik ben onder de indruk van Dordrecht, de prachtige huizen, mooie grachten, leuke restaurantjes en fijne sfeer die er hangt. Er hangt een echt mini-stadssfeertje, en tegelijkertijd is het er heerlijk rustig. Ook zit je zó in de natuur. Aan de ene kant de Biesbosch, aan de andere kant de rivieren, die je zo naar Kinderdijk of Rotterdam brengen. We hebben heerlijk gebruncht bij Coffeelicious trouwens! En een ijsje gegeten bij Venezia.

De gracht van Dordrecht

Prachtig Dord

Net Utrecht 😉

Grachtje

Dordrecht

Nog mooier met zonnig weer

Wauwie!

Dordrechts straatbeeld

Een weekend in Dordrecht

4. Met de waterbus naar Kinderdijk

Na een heerlijk ontbijt/brunch bij Coffeelicious pakken we de volgende dag de boot naar Kinderdijk. Of eigenlijk: de waterbus. Gewoon openbaar vervoer! Vanaf Dordrecht ben je in een half uur in Kinderdijk, waar je prachtige molens kunt bewonderen. Uiteraard zijn we niet de enigen, maar het is lekker weer en het is mei, dus eigenlijk valt de drukte nog mee. Sowieso leuk om vanaf Dordrecht de waterbus te pakken. Het hoort erbij denk ik, als je in een stad aan het water verblijft. En voor een paar euro is alleen al het boottochtje de moeite waard. Wie blijft zitten komt overigens in Rotterdam uit!

Kinderdijk

SuusjeQ bij Kinderdijk

Weekend Dordrecht + Biesbosch+ Kinderdijk = top!

Had jij nog nooit aan Dordrecht gedacht voor een weekendje weg? Think twice! De stad zelf is prachtig en leuk en in de omgeving is genoeg te doen. SUP’pen in de Biesbosch, met de boot naar Kinderdijk of gewoon lekker slenteren door het centrum van Dord. Villa Augustus kan ik iedereen aanraden en is eigenlijk al een reden an sich om eens een weekend naar Dordrecht te gaan. Ik had zeker nog wel een nachtje willen blijven! Wie tipt mij de volgende hidden gem? 😉

Wist jij dat Dordrecht en omgeving zo mooi en veelzijdig waren? 

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf‘ >

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *