Bucketlist voor de komende 15 maanden: 30 before 30 1


 

Over vijftien maanden blaas ik 30 kaarsjes uit. Het lijkt mij leuk om voor die tijd nog 30 toffe dingen te doen. Met trots presenteer ik daarom: mijn 30 before 30-bucketlist!

 

Hoewel ik vaak roep dat we moeten genieten van het moment en de kleine dingen in het levens (think happy thoughts!) ben ik ook zeker iemand die grotere doelen nastreeft. Ik maak al jaren bucketlists voor de lange termijn en stel mezelf ieder jaar verschillende doelen voor mijn nieuwe levensjaar. Deze zomer word ik 29 en dat betekent dat ik weer nieuwe plannen ga maken voor mijn 30ste(!) levensjaar. En met dat vooruitzicht leek het me leuk er een heuse ’30 before 30-bucketlist’ van te maken. En laten we dan maar meteen beginnen!

 

30 before 30-bucketlist

Welke dingen wil ik nog graag doen voor ik 30 word? Zoveel! Maar het moet ook reëel blijven. Anders begin ik mijn dertigerjaren al depressief omdat ik de meeste dingen van mijn lijstje niet hebt kunnen doen 😉 Daarom heb ik een reële doch inspirerende lijst opgesteld van 30 dingen die ik nog wil en kan doen voor ik 30 word. De komende vijftien maanden zal ik regelmatig verslag doen van het uitvoeren van deze dingen. Stay tuned!

 

De Reislustige Freelancer was zeker een bucketlist’er

Praag stond al lang op mijn bucketlist

Op Nusa Lembongan ging ik SUP’pen en haalde mijn PADI Advanced

 

En dan nu de lijst!

 

1. NomadCruise

Samen met 150 andere digital nomads vaar ik de Atlantische oceaan over, van Gran Canaria naar Panama!

 

2. Citytrip Berlijn

Ik roep het al jaren, maar voor mijn 30ste moet het er toch echt eens van komen!?

 

3. Citytrip Rome

Hetzelfde geldt voor Rome natuurlijk…

 

4. Citytrip Kopenhagen

Een vleugje hygge is zeker mijn cup of tea 😉 Citytrip naar deze hippe stad in één van de gelukkiste landen ter wereld? Yes!

 

5. Amsterdam Lookout

Op de Amsterdam Lookout wil ik schommelen in Europa’s highest swing!

 

6. Terug op de latten

Sinds 2014 heb ik niet meer geskied. Dat wordt weer tijd! Ik wil dan ook weer eens skien. En dan ook maar meteen weer eens snowboarden!

 

7. Eén van mijn drie droomreizen du moment maken

Er staan veel plekken op mijn travel-bucketlist, maar een roadtrip Utah (van Vegas tot Salt Lake City), een rondreis Japan en een roadtrip Zuid-Afrika (en buurlanden?) staan het hoogst op mijn lijstje. Eéntje moet wel lukken, hoop ik.

 

8. Een internationale presentatie houden

Laatste jaar heb ik heel veel gepresenteerd. Tijdens mijn event De Reislustige Freelancer, tijdens mijn lessen social media en bij onder andere Hostnet Café. Tijd voor een internationale presentatie!

 

9. De 10.000 unieke bezoekers per maand aantikken op Artikel 2.55

Oef, dit klinkt als een droom: eindelijk eens 10.000 unieke bezoekers verwelkomen op mijn blog. Yes please!

 

10. En 1.000 YouYube-abonnees

Vrij ambitieus, maar in vijftien maanden kan er een hoop gebeuren…

 

11. Weer een keer naar Nijmegen

Zomer 2016 werd ik verliefd op Nijmegen. Daar wil ik dus nog wel een keer naar terug. Al die leuke tentjes wil ik weer in mijn armen sluiten!

 

12. Surfles of kitesurfles

In Australië én Wijk aan Zee nam ik mijn eerste twee surflessen. Tijd voor een derde keer surfen. Of misschien zelf kitesurfen?!

 

13. Meerdaags festival meepakken

Opgebiecht: ik ben slechts één keer op een meerdaags festival geweest. Lowlands, Sziget, dat werk nog nooit. Maar er is vast meer!

 

14. Schaatsen op de grachten of in mooie natuur

Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst heb geschaatst. Als het gaat vriezen deze winter moet ik dus zeker mijn slag slaan.

 

15. Roadtrip maken vanuit Utrecht

Gewoon spontaan wegrijden vanaf huis naar een mooie bestemming in Europa. Dat lijkt mij echt gaaf! De Ardennen? Door de tunnel naar Engeland of zelfs Schotland? Slovenië? Of ‘gewoon’ Duitsland? Ik moet meer roadtrippen in de buurt!

 

16. Basis Spaans leren

In 2014 deed ik al een poging in Valencia… Daarna sprak ik geen woord Spaans meer. Maar het lijkt me zo gaaf het toch echt eens te leren. Weer op les dus en dan blijven oefenen: dat is het plan voor mijn dertigste!

 

17. Verhuizen naar een leukere buurt en huisje met balkon of tuintje

Mijn vriend en ik hebben een fijn huis in Utrecht, maar een leuk buurtje én een buiten is erg welkom. Verhuizen dan maar?!

 

18. De 1.000 fans op de Facebook van Artikel 2.55 aantikken

Ik wil het niet jinxen, maar ik ga de goede kant al op…

 

19. Recordmaandomzet draaien met SuusjeHQ

Als ondernemer weet je nooit wat je de volgende maand gaat verdienen… Het kan tegenvallen, maar ook mee! Daarom streef ik er elke maand naar meer te verdienen dan de maand daarvoor. Wat niet altijd lukt, maar een maandomzet van 5.000 euro zou toch wel gaaf zijn binnenkort! Wie had gedacht dat ik dat ooit voor mijn dertigste zou verdienen?

 

20. Mijn tweejarig bestaan van SuusjeHQ vieren met een feestje

In januari/februari 2018 ben ik twee jaar fulltime ondernemer. Dat vraagt om een feestje! Meer vieren, dat is zeker een voornemen voor komende vijftien maanden!

 

21. Team SuusjeHQ bij elkaar krijgen

Met mijn tweejarig jubileum sowieso het idee natuurlijk, maar met zulke reislustige types is dat nog best een uitdaging. Voor mijn 30ste wil ik daarom in ieder geval één keer mijn hele team bij elkaar hebben. Ongeacht reden. Sowieso al een feestje! Bubbels! Fotoshoot!

 

22. Vrijwilligerswerk doen voor zielige dieren, kinderen of natuur

Jep, ik wil meer (of in ieder geval één keer) vrijwilligerswerk doen komende vijftien maanden. Ik zet me al jaren in voor Plan Nederland en maakte in 2015 het strand schoon, maar ik zou best vaker wat goeds willen doen. Iemand een idee?

 

23. Een snelle 5K rennen

Hardlopen: ik heb er een haat/liefde-verhouding mee. De ene keer ren ik met plezier drie keer per week en ren ik 10K in 56 minuten. De andere keer ren ik weken (of maanden) niet en of ben ik niet vooruit te branden. Daarom het doel om in ieder geval een hele snelle (25 minuten) 5K te rennen voor mijn 30ste.

 

24. Nieuwe site SuusjeHQ

Eerst was het een Blogspot. Toen ging er iets mis met WordPress… Het is dat ik al genoeg klanten vind op andere manieren, maar een professionele site voor SuusjeHQ zou toch wel fijn zijn. Hup, op de lijst dus!

 

25. Mooie laarzen kopen

Er was een tijd dat ik al mijn geld uitgaf aan mode. Daarna gaf ik alles uit aan reizen. En nu probeer ik een wat betere balans te hebben. Ik gef nog steeds een groot deel van mijn geld uit aan tripjes, maar ik mag ook best af en toe weer investeren in mooie items. Gave cowboylaarsjes of stoere motorboots bijvoorbeeld. Voelt wel girlboss om weer eens 200 euro uit te geven aan mooie schoenen waar je jaren meedoet.

 

26. Nader te bepalen

27. Nader te bepalen

28. Nader te bepalen

29. Nader te bepalen

30. Nader te bepalen

 

De laatste vijf

Ben ik de laatste vijf dingen vergeten in te vullen? Nope. Ik laat die plekken nu expres leeg omdat ik niet weet wat ik me de komende vijftien maanden nog allemaal in mijn hoofd ga halen 😉 En omdat ik jullie de gelegenheid wil geven om suggesties aan te dragen. Wat moet ik nou écht nog doen voor ik 30 word? Wat zou vet zijn om nog te bereiken voor die tijd? Of waarvoor ben ik straks te oud?

 

Wat zou jij nog willen doen? Laat in een reactie weten wat ik volgens jou zeker nog moet doen of stuur me een mailtje via info [@] suusjehq.nl. 

 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Bucketlist voor de komende 15 maanden: 30 before 30