Top vijf plekken in Colombia voor digital nomads


Streetart in Cartagena

Medellin wordt gezien als dé hotspot voor digitale nomaden in Colombia. Absoluut waar, maar het is niet de énige plek. Dit is wat mij betreft de top vijf van digital-nomad-plaatsen in Colombia.

 

‘Locatie onafhankelijk werken in Colombia’ en ‘Medellin’ worden vaak in één adem genoemd. De stad bruist met het work-hard-play-hard-motto en heeft het hele jaar door een aangenaam lente-klimaat. Het is echter niet de enige locatie waar vandaan je jouw laptop-lifestyle kan leven. Check hier mijn top vijf van Colombia.

 

1. Medellin

De meeste digital nomads vestigen zich voor langere tijd in de buurten Laureles of Poblado, vanwege de veilige en ontspannen sfeer. Je maakt er makkelijk contact met mede-nomads in de vele coworkingspaces en goede cafe’s. Café Zeppelin en Revolucion zijn toppers in Laureles. In El Poblado doet de koffietent van Juan Valdez in zona Rosa goede zaken. In het daar praktisch naastgelegen Hotel The Charlee is het eveneens chil werken met goede WiFi. Vergeet niet de ‘rooftop experience’ mee te pakken en onder het genot van het gave uitzicht te proosten op een succesvolle werkdag.

Aan Parque Poblado huist restaurant Victoria Regia, dat je verrast met overheerlijk vegetarisch voedsel. Een welkome bite als je al flink rondgereisd hebt en de ‘pollo con arroz y ensalada’ (kip, rijst en salade) moe bent. Voor een hamburger en gezellige vrijdagmiddagborrel ga je naar Juicy Lucy. De omgeving van Medellin is ook het verkennen waard. Zo vind je op twee uur rijden de koloniale stadjes Guatapé en Santa Fe.

 

Medellin

Guatepe

Guatape

 

2. Salento

Met toegang tot de Cocoravallei, waar je ’s werelds grootste waspalmbomen vindt, is Salento een enorme toeristische trekpleister. Het dorpje ligt in de koffieregio van Colombia op vijf uur rijden van Medellin en zeven uur van Bogotá. Wanneer je van groen, frisse berglucht en verbluffende uitzichten houdt, is dit een heerlijke plek om neer te strijken. De lekkerste koffie vind je in Jesus Martin vlakbij het main square. De WiFi is er niet altijd even stabiel, maar met een goede Claro-deal heb je wel een betrouwbaar 4G netwerk als vangnet.

 

Cocoravallei in Salento

 

3. Santa Marta

Functioneer je het beste in tropische temperaturen? Dan is Santa Marta, of wat mij betreft El Rodadero, de moeite waard. El Rodadero is een dorp op slechts tien minuten afstand van Santa Marta. Hostel Calle 11 is er the place to be en oogt als een ware ‘mansion’. Er hangt een gezellige sfeer en je maakt er makkelijk contact met zowel reizigers als andere digital nomads. Het internet is er niet altijd even solide. De Caribische stranden en vibe maken echter veel goed.

 

Hostel Calle 11 in El Rodadero / Santa Marta

 

4. San Gil

En wanneer je het harde werken het liefst afwisselt met outdoor activiteiten en extreme sporten, ga naar San Gil! Dit bergstadje staat bekend om zijn raft-, abseil-, paraglide en toffe hike-mogelijkheden. The Mansion Hostel biedt goede WiFi op de ruime binnenplaats. Heb je behoefte aan internetloze focus? Breng dan een bezoek aan het nabijgelegen mooie Barichara.

 

San Gil

 

5. Manizales

Een digital nomad-verrassing vond ik de stad Manizales, welke vaak enkel als overstap-hub gebruikt wordt. Goede WiFi en chille vibes vind je in zowel het gebied rondom Plaza de Bolívar als de Universiteit van Caldas. Golden Frog Mountain Hostel en de Juan Valdez in park Antonia Nariño zijn aanraders.

 

Manizales

Grensovergang met Ecuador

 

Lijkt Colombia jou een leuke bestemming om te reizen en werken? Welke plaats staat bovenaan jouw wensenlijstje? 

 

Imke is inmiddels verder gereisd naar Ecuador. Volg Artikel 2.55 om op de hoogte te blijven van haar (digital nomad)avonturen!

 

Share

Over Imke van Kuppeveld

Imke van Kuppeveld is lifestylecoach met een grote liefde voor reizen en schrijven. Imke werkt sinds november 2016 als freelance copywriter en reporter voor Vrije Meid en ‘moederbedrijf’ SuusjeHQ.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *