10x Werken in het buitenland: deze Nederlanders hebben een job over de grens


Werken op een mango farm in Noord-Australië

 

Een tijdje in het buitenland wonen en werken. Of misschien wel voor jaren! Hoe vet is dat? Deze tien Nederlanders gingen je voor.

 

Een zomer in het buitenland werken? Een tussenjaar na je studie? Of misschien wel een ‘echte’ baan als expat of digital nomad? Er zijn allerlei manieren om in je leven eens een tijdje in het buitenland te werken. En welke vorm je ook kiest; werken in het buitenland is niet alleen goed voor je cv en levenservaring, maar ook geweldig leuk om te doen. Lees deze onderstaande tien voorbeelden maar eens. Follow your dreams, folks!

 

1. Charles Witlox runt een reisbureau in Kenia

Ondernemer Charles Witlox uit Brabant begon zijn eigen reisbureau voor reizen off the beaten track in Afrika. Zijn kantoor staat in Nairobi, waar hij dag en nacht leeft, werkt en geniet met zijn vriendin en een legio aan medewerkers. Niet voor niets ging dit interview een beetje viral begin dit jaar!

Charles Witlox

2. Jord runt een mobiele surfretraite

Nog zo’n stoere vent die lekker zijn hart volgt! Jord trok er vorig jaar op uit met zijn camper en runt ‘on the road’ een mobiel surfretraite. Hij reed van Nederland naar Marokko en gaf ondertussen surfles aan én voerde goede gesprekken met zijn klanten. What’s next?

Jord in zijn camper

3. Milou werkte een half jaar in Londen

Milou bewijst dat je ook een tijdje in het buitenland kan wonen en werken als je alles in Nederland voor elkaar hebt. Een huisje, een vriend, een eigen bedrijf… maar waarom niet toch een half jaartje in Londen wonen als je dat graag wilt? Ze liet zich niet tegenhouden. En terecht! Het is om de hoek en een online bedrijf kan je overal runnen 😉

Milou in Londen

Milou in Londen

4. Artyom ontwerpt apps van Portugal naar Bali

Wat een verhaal weer: ik ontmoette Artyom via coworkingspace Seats2Meet en hij vertelde me dat hij op zijn motor van Portugal naar Bali(!) gaat rijden komende jaren. Onderweg blijft hij namelijk soms een tijdje hangen als de plek hem bevalt. Of hij maakt tussendoor nog even een uitstapje naar de USA. Ondertussen verdient hij zijn geld als digital nomad: Artyom ontwerpt apps.

Artyom's bezittingen

Artyom’s bezittingen

5. Samantha werkte een jaar in Vancouver

Nog zo’n stoere chick die ondanks een leuk leven in Nederland besloot om een tijdje in het buitenland te gaan wonen en werken. En dat kan gewoon! Samantha regelde een Working Holiday Visum voor Canada en verhuisde voor een jaar naa de toffe stad Vancouver. Daar vond ze haar passie: sporten. Inmiddels werkt ze in Nederland als fulltime sportdocent.

Samantha in Vancouver

6. Linda werkte een jaar in Queenstown

Mijn goede vriendin Linda (die van Team #YOLO) woonde en werkte eerder al in Brussel, Zuid-Afrika en Australië maar vond het nu tijd om daar Nieuw-Zeeland aan toe te voegen. Linda vroeg een Working Holiday Visum voor Nieuw-Zeeland aan, waarvan ze zo’n acht maanden in Queenstown woonde en werkte.

Queenstown

7. Stella runt een sieradenbusiness in Oeganda

Dertiger Stella zette haar eigen sociale onderneming op in Oeganda. Oegandese vrouwen maken daar sieraden, die via Stella worden verkocht. Ondertussen ondekt Stella (een deel van de tijd) de wereld en runt haar sieradenbusiness als digital nomad vanaf haar laptop.

Stella in Oeganda

8. Ilona geeft Engelse les in Shanghai

Ilona Dielis vertrok voor een jaar naar Australië en ontmoette daar haar nieuwe vriend, die als expat in Brisbane woonde en werkte. Inmiddels zijn ze samen verkast naar Shanghai en geeft Ilona daar Engelse les aan Chinese kinderen.

Shanghai skyline <3

9. Anne Pleun runt haar eigen notitieboekenlabel vanuit Berlijn

Anne Pleun begon haar eigen notitieboekjeslabel On the rocks en runt haar bedrijf vanuit Berlijn, waar ze werkt. Ondertussen kreeg ze trouwens ook nog een dochter. Powervrouw tot de max!

Anne Pleun van On the rocks

10. Imke werkt in Latijns-Amerika als digitale nomade

En laten we ook onze eigen Imke niet vergeten! Imke blogt regelmatig voor Artikel 2.55 en ondersteunt mij eveneens bij SuusjeHQ. Dat doet zij op dit moment vanuit Ecuador, waar ze ook nog aan andere klussen werkt. Van online schrijfwerk tot massages, coaching en Spaanse les: Imke doet wat ze kan om geld te blijven verdienen voor haar reis. Petje af!

Digital nomad Imke

 

Zou jij wel een tijdje in het buitenland willen werken? En wat zou je dan willen doen en waar? 

 

Bekijk hier mijn YouTube-kanaal! Of volg mij op Facebook of Instagram.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *